2007.03.10 - Gdańsk, I Pomorski Konkurs Piw Domowych

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ada13
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.03
    • 128

Impreza faktycznie wygladała na udaną.Jak wpadłam tam o 18-tej odebrac piokle13 i przy okazji piotrata to próby badania alkomatem zakończyłyby sie zepsuciem tegoż urzadzenia.
    ps.Skandal,o ktorej wyszliscie?Mam nadzieje,ze Wy jedni dotrwaliscie do koncertu i biesiady piwnej .

Comment

• skandal
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.05
      • 1439

My wyszliśmy koło 20.50, koncert się zaczynał właśnie albo już trwał, tyle że ja mało co pamiętam

Comment

• huanghua
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.10
        • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
        (...)
        Aż żal, że nie byłem w stanie nic pomóc,(...)
        Grunt Bombi, że niewiele przeszkadzałeś

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal
        My wyszliśmy koło 20.50, koncert się zaczynał właśnie albo już trwał, tyle że ja mało co pamiętam
        Uuuuu!
        Ja zmyłem się ok 17:30, bo miałem transport moich dupereli, a potem wybrałem się z Maidenowcem i jego pikniejszą połową na obchód starszej części miasta.
        O 22:00 padłem na twarz
        W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• Rolek
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.08
          • 1038

Gratuluję laureatom i szczerze żałuję, że nie mogłem pojawić się pod kasztanami.
          Niestety, ale ostatnimi czasy rozpracowuję produkty browaru Saint-Gobain, które to pochłonęły mnie całkowicie i czas wolny mam jedynie podczas snu.

PS Więcej zdjęć poproszę!

Comment

• chmielmilej
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2005.08
            • 17

Impreza świetna była, to fakt. Szkoda tylko że zostaliśmy ze skandalem sami na polu bitwy. A już zwłaszcza szkoda,że nikt mi nie mógł pomóc w transportowaniu zwłok skandala do domu Musiałam prostować przed nim chodniki, bo jakieś krzywe chyba były
            A koncert się zaczynał o 20.00 więc załapaliśmy się na "pierwszego seta".

Comment

• skandal
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.05
              • 1439

Etam zwłok odrazu Byłem jeszcze całkiem żywy człowiek

Dziś mając już czysty umysł moge napisać troche więcej. Ogólnie, według mnie, impreza była świetna. Wszystko poszło jak trzeba a drobne wpadki jeśli wogóle były, były niewidoczne dla zwykłych uczestników. Konkurs wypadł nadspodziewanie dobrze, dużo piw do oceny napłyneło. Miło że duża część nagród została na Pomorzu. Sponsorzy się popisali-nagrody były bardzo interesujące i liczne! Napewno będziemy za rok organizować II edycję.

Comment

• Kanclerz
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2006.10
                • 81

Doceńmy trud huanghua. Jak i też jego zdolności operacyjne w godzinie W.

Comment

• Shlangbaum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2005.03
                  • 5828

Część konkursowa była o wiele fajniejsza niż część giełdowa.

Podobała mi się organizacja, humor uczestników i skowyt Bombadila przy ogłaszaniu wyników Podpatrzyłem podczas konkursu kilka ciekawych elementów organizacyjnych, które z pewnością za rok zmałpuję w Krakowie podczas II KKPD

Gratuluję Mapajakowi kolejnego druzgocącego zwycięstwa a także innym laureatom (w tym sobie )

Dzięki wszystkim organizatorom za tę imprezę

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• mapajak
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.12
                    • 1187

Gratuluję laureatom konkursu!
                    Cieszę się, że i moje piwa posmakowały komisji.
                    Dziękuję komisji, organizatorom oraz sponsorom konkursu.

Comment

• Simon
                      † 1964-2008 Piwosz w Raju
                      • 2001.02
                      • 993

Marzec po Kasztanami

Piątkowy "Marzec Pod Kasztanami" uważam za bardzo udaną imprezę, dlatego pozwolę sobie wyrazić uznanie i podziw dla:
                      - naszych wspaniałych Gości i jednocześnie Sponsorów ( Piwowar.biz i Piwodziej.pl): Shlangbauma i Maidenowca i ich Wspaniałych Towarzyszek;
                      - Prezesa Odziału Pomorskiego Stowarzyszenia Winiarzy i Miodosytników - za przyjazd, nagrody, ale i możliwość degustacji wspanialych trunków ( Maliniak, Bziak, Czarny Bez, Borówczak, Wisniak, Toffi... bardzo urozmaiciły piwne smaki );
                      - Erikowi Belgijskiemu z odległej... Wrześni - za prezentację i możliwość zakupu piwnych specjałów w promocyjnych cenach;
                      - Robione za organizację, udostępnienie lokalu, aktywne uczestnictwo ( jury konkursu piwnego, jury konkursu kucharzy, czuwanie nad uczestnikami, zapleczem, barem,.... - Człowiek Orkiestra ! ... podziwiam formę );
                      - Huanghua, Skandala, Bombadila, Dyrektora, etc.... , czyli aktywnemu gronu Pomorskiej Ławy Piwnej za organizację i realizację;
                      - członków Jury za tempo oceny: 20 piw w 80 minut i 4 dań w 15 minut ! Specjalne uznanie dla Członkini Jury - za trafne uwagi i porównania , które wyobraźnię pobudziły,
                      - Kucharzy Pomorskich za Beer Cuisine, czyli umiejętność łączenia piwa i żywności - jakby to Czesi powiedzieli: "to bylo krasni a vyborni ! "

Jako juror i jednocześnie przedstawiciel sponsora, czyli Browaru Amber, gratuluję Piwowarom Domowym Pasji tworzenia Smaków Prawdziwego Piwa, która nas łączy!Specjalne Uznanie dla poziomu produktów Mapajaka : Mistrzu, Wielka Klasa !
                      Na zakończenie:
                      W imieniu Właścicieli Browaru i własnym obiecuję , że nadal będziemy wspierać imprezy Wielbicieli Prawdziwego Piwa, zwłaszcza na Pomorzu.
                      Simon

Comment

• huanghua
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.10
                        • 1910

Przypomnę, że Piwochłon też nie został w tyle. Brawa również dla jego przecudnych piw.

Dziś sobie łyknę zdobywcę GRAND PRIX na spokojnie... hłe... hłe
                        W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• Wielki_B
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.02
                          • 1968

Gratuluję laureatom I PKPD!
                          Sam wystawiłem jedno piwo, ale przepadłem z kretesem

Comment

• piwochłon
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2003.04
                            • 71

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
                            Przypomnę, że Piwochłon też nie został w tyle. Brawa również dla jego przecudnych piw.

Dziś sobie łyknę zdobywcę GRAND PRIX na spokojnie... hłe... hłe
                            Po spożyciu zdobywcy Grand Prix moje piwa przestaną Ci smakować Ale miło jest zdobyć uznanie Organizatora tak udanej imprezy!
                            Jeszcze raz zdrówko organizatorów i sponsorów, a także jury i wszystkich uczestników
                            Piwochłon

Comment

• danko
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.08
                              • 17

Ja również dziękuję organizatorom i fundatorom nagród.
                              Czekałem na taką imprezę w Gdańsku i nareszcie... Teraz trzeba by się jakoś postarać żeby więcej tego było i nie zaprzepaścić tego co się już zaczęło. Jakby co to ja jestem otwarty na wszelkie tego typu imprezy w trójmieście i czekam na hasło...

Comment

• mapajak
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.12
                                • 1187

Właśnie przyszła paczka z wspaniałymi nagrodami.
                                Serdecznie dziękuję Organizatorom Huanghua-owi i Skandalowi oraz Fundatorom nagród - Sklepom Piwowar.biz i Piwodziej.pl oraz Browarowi Amber.

Comment