W związku z zakończeniem I KKPD ogłaszamy, że za rok (luty 2008) odbędzie się jego druga edycja. Na podanie szczegółów jest jeszcze kilka miesięcy. Pragniemy jednak podać konkursowe kategorie, by piwowarzy domowi mogli się do niego odpowiednio wcześniej przygotować:
piwa dolnej fermentacji:
-piwo marcowe (Oktoberfestbier) blg 12,4-13,8º
-schwarzbier blg 11,4-12,9º
piwa górnej fermentacji:
-weizenbock blg 15,7-19,3º
-stout owsiany (outmealstout) blg 11,9-15,9º
Opisy stylów znajdują się na amerykańskiej witrynie Beer Judge Certification Program i na ich podstawie oceniane będą piwa. W niedługim czasie postaramy się o tłumaczenie opisów/wyznaczników stylów na język polski.
piwa dolnej fermentacji:
-piwo marcowe (Oktoberfestbier) blg 12,4-13,8º
-schwarzbier blg 11,4-12,9º
piwa górnej fermentacji:
-weizenbock blg 15,7-19,3º
-stout owsiany (outmealstout) blg 11,9-15,9º
Opisy stylów znajdują się na amerykańskiej witrynie Beer Judge Certification Program i na ich podstawie oceniane będą piwa. W niedługim czasie postaramy się o tłumaczenie opisów/wyznaczników stylów na język polski.
Comment