"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960
Może i ja, o ile dotrę na warsztaty.
O ile bez wcześniejszego zgłoszenia Marusia mnie wpuści na Warsztaty. : Wiadomo, że nie jestem piwowarem tylko zwykłym piwoszem, więc impreza nie jest bezpośrednio adresowana do mnie.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
To ja tak jak Filip z konopii wyskocze z nastepujacym pytaniem:
pisze sie ktos na jakis maly rajdzik poprzedzajacy warsztaty, juz od nocki z czwartku na piatek. Jako rajdzik rozumiem na przyklad przejazdzke jakims pociagiem do jakiegos ciekawego , piwnego miejsca .
Problem mam tego rodzaju, ze laduje we Wroclawiu w czwartek wieczorem. A Warszaty ciut pozniej...
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik
Jako rajdzik rozumiem na przyklad przejazdzke jakims pociagiem do jakiegos ciekawego , piwnego miejsca .
Ja Ci proponuję taki rajdzik pociągiem: 20 minut, wysiadka w Kątach Wrocławskich, skąd ja lub Slavoy odbierzemy Cię i pojedziemy w bardzo piwne miejsce do naszej chaty
Aby był porządek to za namową mjp również chciałbym zgłosić akces na powarsztatową imprezę 2 osób.
Przy okazji serdecznie wszystkich witam bo to mój pierwszy post na forum (jestem raczej zatwardziałym 'lurkerem' ale lubię sobie tu raz po raz zajrzeć i poszerzyć wiedzę).
Trzeba korzystać bo wiecie rozumiecie potem będzie 15 fala i już "wieczna pandemia"
Ja w sobotę koncentruję się na swoich barach osiedlowych, może zaliczę Hopito ale to w nocy około zerowej, i może Pod Kopytem kto wie (kto chciałby to niech mnie łapie telefonicznie)...
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...
Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
W browarze pracują...
Comment