Regulamin KPD, IV WWP

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    Regulamin KPD, IV WWP

    Zamieszczam to w osobnym temacie, bo piwowarzy ciągle nękają mnie pytaniami co i jak, może teraz będzie łatwiej poczytać, w końcu nie po to jest zamieszczony regulamin, żebym robiła za biuro informacji

    Regulamin II Wrocławskiego Konkursu Piw Domowych na
    IV WROCłAWSKIE WARSZTATY PIWOWARSKIE

    Organizatorzy:
    • Maciej Chołdrych, specjalista do spraw sensoryki (Sensor)
    • Agnieszka Wołczaska-Prasolik (Marusia)
    • Jerzy Marszałkowicz (jerzy)
    1. Organizatorzy wyznaczają skład Komisji Konkursowej, której decyzje są ostateczne.
    2. II WKPD jest zorganizowany w ramach IV Wrocławskich Warsztatów Piwowarskich w dniu 12 maja 2007 r.
    3. Uczestnikami konkursu mogą być jedynie osoby pełnoletnie.
    4. W konkursie wyznaczono 2 kategorie:
      1. piwo pszeniczne o blg brzeczki nastawnej 12, zacierane metodą dekokcyjną. Skład słodów: pszeniczny 60%, pilzneński 35%, carahell 5%. Gotowanie 60 minut. Chmielenie: na 20 l: 30 g chmielu lubelskiego szyszka/granulat po przeliczeniu, gotowany 60 minut.
      2. piwo jasne dolnej fermentacji o blg brzeczki nastawnej 12, zacieranie metodą dekokcyjną. Skład słodów: pilzneński 90%, monachijski 10%. Gotowanie 60 minut. Chmielenie: na 20 l: 20 g chmiel Marynka szyszka/granulat po przeliczeniu na początku gotowania, 20 g Marynka szyszka/granulat po przeliczeniu w 30 minucie gotowania, 20 g Marynka szyszka/granulat po przeliczeniu 5 minut przed końcem gotowania.
    5. Uczestnik może startować w obu kategoriach.
    6. W każdej kategorii uczestnik może wystawić najwyżej jedno piwo.
    7. W przypadku zgłoszenia do konkursu jednego piwa w danej kategorii, konkurs w niej nie zostanie rozstrzygnięty, a uczestnik otrzyma upominek.
    8. Uczestnicy zgadzają się na upublicznienie swego imienia i nazwiska podczas ogłaszania wyników konkursu.
    9. Zwycięzca każdej z kategorii zobowiązuje się do upublicznienia receptury zwycięskiego piwa.
    10. Uczestnicy mają obowiązek dostarczenia piw konkursowych do dnia 7 maja 2007 na adres Jerzego Marszałkowicza. W celu otrzymania adresu kontakt na PW lub telefoniczny

      Jerzy Marszałkowicz (jerzy), tel. 600 944 233
    11. W przypadku osobistego dostarczenia piw do konkursu należy wcześniej ustalić warunki odbioru.
    12. Nagrodzone zostaną trzy pierwsze miejsca w każdej kategorii, oraz zostanie przyznana Nagroda Główna za piwo, które otrzymało najwyższą punktację w obu kategoriach.
    13. W przypadku dwóch lub więcej piw, które otrzymały identyczną punktację prawo wyboru piwa przysługuje Przewodniczącemu jury - Maciejowi Chołdrychowi.
    14. Członkowie Komisji Konkursowej nie są uczestnikami konkursu.
    15. Dopuszcza się nadesłanie piw w butelkach oznaczonych etykietami i/lub oznaczonymi kapslami. Sposób należy opisać we właściwym miejscu formularza zgłoszeniowego.
    16. Do konkursu należy wystawić minimum 2 butelki 0,5l lub jako ekwiwalent 3 butelki 0,33l
    17. Ocena piw będzie anonimowa, a butelki przed konkursem zostaną właściwie zamaskowane.
    18. Zwycięzcy otrzymają nagrody w dniu konkursu, a w przypadku nieobecności zostaną one wysłane w przeciągu 14 dni.
    Wszelkich dodatkowych informacji udzielają:

    Agnieszka Wołczaska - Prasolik (Marusia), tel. 502 262 911
    Jerzy Marszałkowicz (jerzy), tel. 600 944 233

    W załączeniu formularz zgłoszeniowy, który należy dołączyć do dostarczanych piw. W formularzu ze względu na specyfikę konkursu można pominąć rubryki ze składem słodów i chmielu.
    Attached Files
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



Przetwarzanie...
X