Wrażenia po IV WWP

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • HarryShultz
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.08
    • 37

    #1

    Wrażenia po IV WWP

    Jak w temacie, dzielcie sie wrażeniami

    Mnie się osobiście bardzo podobały
    Harry Shultz
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HarryShultz
    (...)Mnie się osobiście bardzo podobały
    ... że niby już koniec?
    Szybko zszedłeś z pola bitwy
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

    Comment

    • HarryShultz
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.08
      • 37

      #3
      No niby jeszcze degustacje były, to pochodziłem troszke, popróbowałem, porozmawiałem i wyszedłem
      Harry Shultz

      Comment

      • pamod
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2006.12
        • 10

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HarryShultz
        Jak w temacie, dzielcie sie wrażeniami

        Mnie się osobiście bardzo podobały
        Hmm A nam ( mojej Żonie i Mi ) nie za bardzo . Jako amatorzy zbytnio nie udało nam sie dowiedziec ani uzyskac konkretnych informacji na temat warzenia Browara. fakt była pokazówa ale troszke jałowa . ale w skrócie ... było troszke niedociągnieć ale wszystko w granicach normy . IV WWP uważam za udane . mam nadzieje ze V WWP będą bardziej dopracowane. w razie czego możemy pomóc przy organizacji ...

        Comment

        • kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pamod
          Hmm A nam ( mojej Żonie i Mi ) nie za bardzo . Jako amatorzy zbytnio nie udało nam sie dowiedziec ani uzyskac konkretnych informacji na temat warzenia Browara. fakt była pokazówa ale troszke jałowa .
          Bo chyba nie jest możliwe nauczenie warzenia na jednym spotkaniu. Takie warsztaty mogą zaszczepić bakcyla, ale niekoniecznie nauczyć. Z drugiej strony jeśli zakupisz jakiś zestaw surowców czy to na bazie ekstraktów czy słodów i będziesz postępował zgodnie z instrukcją, ewentualnie zadasz kilka pytań na forum, to przy zachowaniu reżimu higienicznego piwo nie ma prawa ci nie wyjść. Może nie być wybitne, ale będzie dobre.

          Co do samej imprezy to główną jej zaletą była dla mnie możliwość wymiany doświadczeń z innymi piwowarami, no i poznanie ludzi z forum na żywo.
          blog.kopyra.com

          Comment

          • jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

            #6
            Oho, wszyscy jeszcze śpią
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

            (1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

            Comment

            • MaciekKeny
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2007.05
              • 1

              #7
              Bardzo mi sie podobalo.
              Swietna organizacja, impreza sie sprawdza, z roku na rok coraz wieksze zaintersowanie (coraz wiecej nowych twarzy), lokal sie spisal (mimo tego ze nie bylo tego klimatu co rok temu, wyszlo swietnie lokal pomiescil wszystkich przybylych gosci o ile sie nie myle w szycie bylo ich okoloa 270 )
              Co do pokazowki i nauczenia warzenia to zgadzam sie z kopyr'em. Podkreslam jednak ze byla mozliwosc nabycia ksiazki o warzeniu piwa, pozatym wydaje mi sie ze wiekszosc osob(piwowarow) dala by sie bez problemow wciagnac do rozmowy przy kufelku kozlaka (a podczas takiej rozmowy mozna sie zapytac co i jak o warzeniu)

              W skrocie jak dla mnie REWELKA

              Comment

              • Basik
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.06
                • 1308

                #8
                Nam też się podobało Mi i narzeczonemu. On był na warsztatach rok temu i wrócił tak szczęśliwy do domu, że sami postanowiliśmy piwa sobie nawarzyć (gorzej że później trzeba było je wypić hehe). Ja dodatkowo postanowiłam,że musze być na warsztatach w tym roku. Bardzo mi się spodobała warsztatowa atmosfera. To że wszyscy byli mili i otwarci. Nie sądziłam, że poznamy tylu fajnych i ciekawych ludzi i tak miło spędzimy czas. Za rok też pewnie coś ze sobą przyniesiemy a jak nie wyjdzie- znów postaramy się o lodówkę

                Comment

                • reli
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.01
                  • 4

                  #9
                  Witam, jak dla mnie impreza była dobra choć troche niedociągnięć jak ktoś wyżej napisał. Dzisiaj zaczełem swoja pierwsza warke ale tylko puszka. Na warsztaty udałem się aby skosztować domowych wyrobów i coś podpatrzeć z ważenia na żywo które nie było zbytnio ciekawe ani dobrze zademonstrowane, ale ciekawscy mogli coś wydusić z chłopaków z browar.biz. Chciałem jeszcze coś usłyszeć z samej teorii i historii ważenia. ;]
                  Co do piwka to powiem ze Żywe była najlepsze dla mniez z tych rozlewanych.
                  ogolnie atmosfera bardzo fajna będę tu za rok !

                  I pozdrowienia dla Pana z Jury który w Barze chciał odkupić plastikowy kubeczek za piwko od mnie !

                  Comment

                  • Marcin_wc
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.09
                    • 2115

                    #10
                    Mi warsztaty jak zwykle bardzo się podobały i mam nadzieję, że z roku na rok będą coraz lepsze.

                    Co do "jałowego warzenia", to niestety, nie jest to fascynujące show, tylko żmudna praca i tak staraliśmy się to pokazać. Prawdziwie, bez żadnych bajerów. Jednak owa jałowość sprawiła, że przy garze głównie gościli ludzie, którzy coś już wiedzieli i potrzebowali więcej informacji, bądź tacy, którzy mieli doświadczenie, ale brakowało im wymiany doświadczeń.
                    Wiem, że nasz pokaz nie był idealny i cały przepełniony spontanicznością, ale staraliśmy się jak najlepiej odpowiadać na pytania widzów, bo samo oglądanie gara niestety wiele nie nauczy.

                    Pozdrawiam fantastycznego przedstawiciela sekcji szczecińskiej oraz wielkich nieobecnych: Grega, Naczelnika i Alchemycha.

                    Mało nie zapomniałem o gratulacjach, dla W_B, który zrobił wspaniałą pszenicę, Grega, najlepszego piwowara i Marusi, za dwa drugie miejsca i otarcie się o wygraną(1pkt!!!)
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Marcin_wc; 2007-05-13, 13:53.

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19297

                      #11
                      Same warsztaty przyjemne, jak każde spotkanie w gronie znajomych twarzy z browar.biz. Bębę je miło wspominał, zwłaszcza taniec monne, fajne piwa, brzęk tłuczenia kolejnej szklanki, długie rozmowy na ławce w parku w towarzystwie chrapiącego Titusa, spóźniony powrót do pracy za pożyczone pieniądze... i długo by wymieniać.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2007-05-13, 16:12.

                      Comment

                      • banaszek
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.02
                        • 617

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
                        Oho, wszyscy jeszcze śpią
                        Mnie dzisiaj o 6:00 obudził budzik w sąsiednim pokoju hotelowym. Pierwsza myśl - zabiję.
                        Warsztaty świetne. Piwa współbrowarników - świetne. Ludzie - wspaniali. Mnie się bardzo podobało. Nie oceniam wartości poznawczych dot. technik warzenia, jakoś nie śledziłem... Ale warto był przyjechać, żeby Was poznać

                        Brawa dla Marusi za pomysł i organizację!


                        Comment

                        • jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

                          #13
                          To jeszcze w parku wylądowaliście?
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

                          (1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

                          Comment

                          • e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19297

                            #14
                            Nie pojechaliśmy pociągiem na który mieliśmy dotrzeć, bo impreza w Lamusie była przednia i żal było ją opuszczać. Na ten późniejszy nie zdążyliśmy dodreptać na dworzec i 2 godziny trzeba było jakoś przebiedować do następnego pociągu.

                            Comment

                            • smrtan
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2002.03
                              • 229

                              #15
                              Mnie także się bardzo podobało, jak chyba zresztą wszystkim...
                              No i miło spotkać grono znajomych osób (oraz zaznajomić się osobiście z kolejnymi, znanymi wczesniej tylko z sieci)

                              do Sosnowca dotarłem dopiero teraz (odliczając czas na obiad, kąpiel i małą, która na ok godzinę uwiesiła się tatusiowi na szyi )
                              Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!

                              W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan

                              Mój browar domowy
                              Etykiety moich piw domowych

                              Comment

                              Related Topics

                              Collapse

                              • skitof
                                100 Blumen, Wiener Lager
                                skitof

                                100 Blumen to mały wiedeński browar, założony w 2016 r. przez dwóch piwowarów domowych. Piwo to, czyli lager wiedeński, to prezent od Darka Dąbrowskiego (darekd), który bawił jakiś czas w stolicy Austrii.
                                Smak łagodny, ze złożoną słodowością, świetnie oddającą typowy...
                                2024-10-30, 20:47
                              • dadek
                                Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
                                dadek
                                Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
                                Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
                                2024-05-23, 01:04
                              • dadek
                                Nový Bor, Náměstí Míru 100, Pivovar Born
                                dadek
                                Warzenie piwa w browarze Born zaczęło się we wrześniu 2019 roku. Wcześniej przez prawie 2 lata trwały prace mające na celu uporządkowanie i pogłębienie starych piwnic dawnej szklarskiej manufaktury oraz przystosowanie ich do funkcji leżakowni. Natomiast restauracja pachnie jeszcze nowością...
                                2021-07-27, 04:40
                              • dadek
                                Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
                                dadek
                                Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
                                2025-02-09, 23:58
                              • pebejot
                                Słowacja, Skalica, Komenského 408/2, Pivovar Špicer
                                pebejot
                                Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
                                W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
                                2025-01-25, 22:06
                              • Loading...
                              • Koniec listy.
                              Przetwarzanie...