Wrażenia po IV WWP

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    (...) Jakieś giełdowe standardy na Warsztaty chyba wkroczyły
    Uważasz za standard giełdy kradzieże na niej? Nie pomyslałaś pisząc to co napisałaś, że mozesz w ten sposób obrażać jej uczestników?
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
      Uważasz za standard giełdy kradzieże na niej? Nie pomyslałaś pisząc to co napisałaś, że mozesz w ten sposób obrażać jej uczestników?
      Becik, wyluzuj, sama jestem uczestnikiem giełd, nikogo nie obrażam, nie zmienia to jednak faktu, że na giełdach giną kufle
      Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2007-05-16, 10:54.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2002.07
        • 14999

Jestem wyluzowany ale jesli kradzieże się zdarzają to głównie w ostatnich latach, a przyczyną moim zdaniem jest większa ilość przypadkowych osób na nich. Zresztą częściej ludzie po paru "toastach" prędzej gubią rzeczy niż są one kradzione
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Marcin_wc
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.09
          • 2115

U mnie poszło w kompletach, czyli szkło z piwem z wymian.

Comment

• Marusia
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
            przyczyną moim zdaniem jest większa ilość przypadkowych osób na nich. Zresztą częściej ludzie po paru "toastach" prędzej gubią rzeczy niż są one kradzione
            No dokładnie, w obu punktach masz rację
            Jako osoba opuszczająca salę jako ostatnia, po sprzątaniu, stwierdzam, że zostało tylko szkło Shermana, które odebrał sobie z portierni chwilę później. Pozostała część szkła wyszła razem z uczestnikami Ja akurat nie byłam po wielu toastach, zatem zagubienie szkła w pijackim widzie TYM RAZEM nie wchodzi zresztą w rachubę

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marusia
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Wiadomość z dzisiaj: wykończyliśmy Lamusa piwnie Wychlaliśmy całą pszenicę i Premium Primatora z kijów, dostawy jeszcze nie było i byłam skazana na ciemniaka w butelce

www.wrowar.com.pl

Comment

• banaszek
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2005.02
                • 617

Wychlaliśmy całą pszenicę i Premium Primatora z kijów, dostawy jeszcze nie było i byłam skazana na ciemniaka w butelce
                No to właściciel pewnie zadowolony! Może uprzedzaj go np. z miesięcznym wyprzedzeniem, że wpadnie ekipa, która wypije wszystko co mokre.

PS. W jakiej miejscowości odbędą się kolejne Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie? 10 maja może być ale gdzie?

Comment

• Marusia
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedzi

PS. W jakiej miejscowości odbędą się kolejne Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie? 10 maja może być ale gdzie?

Jeszcze się waham, ale chyba jednak we Wrocku, w Agorze

A co do piwa w Lamusie: grunt, że na sobotę starczyło

www.wrowar.com.pl

Comment

• dzidek1960
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.01
                    • 1548

Wiadomość z dzisiaj: wykończyliśmy Lamusa piwnie Wychlaliśmy całą pszenicę i Premium Primatora z kijów, dostawy jeszcze nie było i byłam skazana na ciemniaka w butelce
                    Sama sobie jesteś winna. Po co chodzisz na piwo tam gdzie wcześniej przyprowadziłaś silną browarbizową ekipę.
                    Nawiasem mówiąc: dobrze wiedzieć, że tak blisko dworca jest taka knajpka.
                    "Ma jednak kraj polski napój warzony
                    z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                    piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                    do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                    mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                    wybornym smakiem"
                    Jan Długosz, Historie Piwne
                    Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• fteo
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.05
                      • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedzi
                      No to właściciel pewnie zadowolony! Może uprzedzaj go np. z miesięcznym wyprzedzeniem, że wpadnie ekipa, która wypije wszystko co mokre.
                      Myślę, że ekipa, przynajmniej wrocławska, nie wypije wszystkiego, co mokre. Oprócz tego, że mokre, musi smakować.
                      http://lotnictwo.net.pl/
                      http://www.flightradar24.com/
                      http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• Titus_Fox
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2005.10
                        • 400

He, he. Wkład w opróżnienie zapasów Lamusa każdy z nas miał spory. Szkoda tylko, że jak czekaliśmy na pociąg o 5 rano to już nas nie chcieli wpuścić. Widać mieli Prezesowi bardzo za złe 3 stłuczone pod rząd szklanki

Comment

• naczelnik
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.08
                          • 1884

Bardz mi przykro, zesmy sie nie spotkali tym razem. Wbrew mojemu postanowieniu zreszta...
                          Mam nadzieje, ze dobrze sie bawiliscie. Ba! wiem, ze sie dobrze bawiliscie, czego wyrazem byly nawolywania mnie...wszytsko slyszalem

Widzimy sie w polowie czerwca!
                          Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                          Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• elroy
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2002.10
                            • 359

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Titus_Fox Wyświetlenie odpowiedzi
                            Prezesowi bardzo za złe 3 stłuczone pod rząd szklanki
                            Ale każdą przy toaście Titus

Jak zwykle spóźniony z napisaniem kilku słów
                            Dziękuję Marusi i wszystkim tym, którzy przyczynili się do organizacji Warsztatów za przygotowania, organizację oraz imprezę poWarsztatową
                            Wyjazd godny zapamiętania, biorąc pod uwagę dwa pociągi które nam uciekły, kierownika kas, który przebijał mi tyleż razy bilet, knysze które w Krakowie po staropolsku zwą się kebabami i całą masę co mniejszych przygód z mokrą ławką w parku wliczając
                            Najważniejsi są jednak ludzie, więc pozdrawiam wszystkich tych, z którymi udało się spędzić ten czas (AC/DC i Sepulturę również )
                            Dziękuję i mam nadzieję, że do rychłego zobaczenia
                            www.piwo.org

Comment

• jacer
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2006.03
                              • 9875

Właśnie pokazali we wrocławskich Faktach panią prezes i Daniela Jakubowskiego.

O piwowarstwie domowym coraz głosniej.
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

Comment

• huanghua
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.10
                                • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                                Właśnie pokazali we wrocławskich Faktach panią prezes i Daniela Jakubowskiego.

O piwowarstwie domowym coraz głosniej.
                                To Daniel też był na warsztatach?
                                W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

Przetwarzanie...
                                X