Receptura na piwa konkursowe V WWP 2008 - dyskusja
Collapse
X
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku! -
Przecież jest osobny temat, receptura - konkrety, w którym zadałam pytanie, czy potrzebne jest tłumaczenie wytycznych BJCP? Jakoś nikt się nie zgłosiłComment
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
-
A czy mógłbyś mi zapodać, GDZIE widzisz taki formularz, bo ja widzę "Formularz WWPKPDIII"?Comment
-
Ciekawe, ja otwieram ten formularz, i wszystko jest OK. Formularz jest zaadaptowany z Pomorskiego, bo w zeszłym roku ustaliliśmy, że dobrze by było, żeby formularze były podobne, ale wszystko pozmieniałam, jeśli chodzi o dane i u mnie serio nic takiego nie maComment
-
-
E-Prezes, to może jeszcze grzeb dalej i powiedz nam, z jakiego kompa do mnie to przyszło. Tak jak napisałam, formularz jest przerobiony z pomorskiego, o czym pisałam już rok temu. Jeśli nie ma błędów w formularzu, to nie wiem, po jakiego grzyba w ogóle o tym piszeszOstatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2008-02-18, 11:14.Comment
Related Topics
Collapse
-
Wizytę w piwnej stolicy Wołynia, zacząłem od jedynego tam browaru rzemieślniczego.
Ma on swoją siedzibę nieco oddaloną od centrum, w okolicy licznych blokowisk.
Firma Eliteko działa już na rynku od dłuższego czasu, a od początku istnienia to była zwyczajna hurtownia.
...-
Channel: Ukraina
2020-02-01, 20:42 -
-
Witam,
Ostatnimi czasy wymyśliłem sobie, że uwarzę piwo w stylu APA single hop mosaic.
Jest to pierwsza receptura wymyślona przeze mnie, a nie zestaw z forumowego sklepu.
Jestem pewien, że kolor piwa na pewno nie odpowiada temu stylowi. Powiedziałbym że jest miedziany/bursztynowy....-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.
Nowa...-
Channel: Czechy
-
-
Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...-
Channel: Czechy
-
-
Jako że pomału, lecz nieubłaganie zbliżam się do trzydziestki (oczywiście w kwestii ilości warek
), więc postanowiłem zaprezentować swój skromny, dotychczasowy piwowarski dorobek. Od początku skoczyłem na głęboką wodę i zacząłem zabawę z zacieraniem, czego oczywiście nie żałuję....
-
Channel: Twoje warzenie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment