Ponieważ pils jest jasny, to drugie powinno być ciemne i to górnej fermentacji. Za dużego wyboru tu nie ma.
Receptura na piwa konkursowe V WWP 2008 - dyskusja
Collapse
X
-
No dobra - STOUT 12 BLG.
Tak sobie myślę, żeby zafiksować to do końca października i do dzieła, piwowarzy!
P.S. Ja tym razem jednak na 100% rezygnuję z uczestnictwa w konkursie ze względu na ryzyko ponownego zgarnięcia części nagród i narażenie tym samym wiarygodności konkursuComment
-
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
No dobra - STOUT 12 BLG.
Tak sobie myślę, żeby zafiksować to do końca października i do dzieła, piwowarzy!
P.S. Ja tym razem jednak na 100% rezygnuję z uczestnictwa w konkursie ze względu na ryzyko ponownego zgarnięcia części nagród i narażenie tym samym wiarygodności konkursu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
No ja mam takiego lekkiego Stouta już zrobionego
Choć myślałem, że to taki a'la Stout bo to 11,5% BlgOstatnia zmiana dokonana przez adam16; 2007-10-24, 22:22.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Ja go wypisuję
, może nam się uda ten stout, prędzej niż pils, który jest takim piwem co nam nigdy nie wychodzi takie, jakiego byśmy pragnęli
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Nie no, mogą brać udział już uwarzone, niestetyAle może te Mapajakowe stłuką się w transporcie
Comment
-
Najpierw w pierwszym poście:
Należało by się zdecydować. Albo jest przepis, nawet niesprawdzony, ale obowiązujący i wszyscy warzą wg przepisu, albo po prostu jest piwo w danym stylu ( moim zdaniem bardziej realne, bo poza szczególnymi przypadkami ciężko będzie udowodnić, że to napewno taka sama receptura) i każdy przywozi to co ma najlepsze czym mógłby się pochwalić.
I jeśli mapajak ma pysznego stouta to można skorzystać z jego receptury, ale jego piwo nie powinno startować w konkursie, tylko stanowić wzorzec do porównania. Albo ogłasza się konkurs na stouta i każdy wyciąga co ma najlepszego. Mapajak teżOstatnia zmiana dokonana przez alnus; 2007-10-26, 08:05.Comment
-
Alnus, jak już mnie punktujesz, to czytaj dokładnie, bo zaproponowałam parę postów wyżej rezygnację z ujednoliconej procedury. Wszystko jest pod kontroląComment
-
Ja na to, to co napisałem powyżej, ale być może czytałem zbyt powierzchownie, albo nikt wcześniej nie napisał, że to ustalone. Jeśli przeoczyłem - mea culpa. W każdym razie cieszy mnie, że sytuacja pod kontrolą i sprawa biegnie w moim zdaniem dobrym kierunku.Ostatnia zmiana dokonana przez alnus; 2007-10-26, 08:26.Comment
-
Pytanie było formalnością, bo raczej wszyscy mają skłonność do ułatwiania sobie życia, a nie odwrotniezatem prak sprzeciwu przyjęłam jako zgodę
Comment