Ponieważ pils jest jasny, to drugie powinno być ciemne i to górnej fermentacji. Za dużego wyboru tu nie ma.
Receptura na piwa konkursowe V WWP 2008 - dyskusja
Collapse
X
-
No dobra - STOUT 12 BLG.
Tak sobie myślę, żeby zafiksować to do końca października i do dzieła, piwowarzy!
P.S. Ja tym razem jednak na 100% rezygnuję z uczestnictwa w konkursie ze względu na ryzyko ponownego zgarnięcia części nagród i narażenie tym samym wiarygodności konkursu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi(...)to drugie powinno być ciemne i to górnej fermentacji...Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedziCiemna pszenica. Bedzie i gornej fermentacji i ciemneLast edited by kopyr; 2007-10-24, 18:36.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo dobra - STOUT 12 BLG.
Tak sobie myślę, żeby zafiksować to do końca października i do dzieła, piwowarzy!
P.S. Ja tym razem jednak na 100% rezygnuję z uczestnictwa w konkursie ze względu na ryzyko ponownego zgarnięcia części nagród i narażenie tym samym wiarygodności konkursu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
No ja mam takiego lekkiego Stouta już zrobionego
Choć myślałem, że to taki a'la Stout bo to 11,5% BlgLast edited by adam16; 2007-10-24, 22:22.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzino i pozytywna decyzja, myślę że nie potrzebujesz dodatkowego uznania dla swych umiejętności piwowarskich. Ja się piszę na listę rezerową degustatorów stoutów w razie czego.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo dobra - STOUT 12 BLG.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak Wyświetlenie odpowiedziZgoda. Akurat taki mam w piwnicy. W dodatku wyszedł znakomity!
piwa muszą być uwarzone PO ogłoszeniu przez organizatora co jest do uwarzenia na konkurs- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Nie no, mogą brać udział już uwarzone, niestety Ale może te Mapajakowe stłuką się w transporcie
Comment
-
-
Najpierw w pierwszym poście:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziZasady podobne jak dotychczas, czyli receptura ta sama dla każdego piwa poza drożdżami. Myślę też o zrezygnowaniu z wymogu tego samego chmielu...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNie no, mogą brać udział już uwarzone, niestety
I jeśli mapajak ma pysznego stouta to można skorzystać z jego receptury, ale jego piwo nie powinno startować w konkursie, tylko stanowić wzorzec do porównania. Albo ogłasza się konkurs na stouta i każdy wyciąga co ma najlepszego. Mapajak teżLast edited by alnus; 2007-10-26, 08:05.
Comment
-
-
Alnus, jak już mnie punktujesz, to czytaj dokładnie, bo zaproponowałam parę postów wyżej rezygnację z ujednoliconej procedury. Wszystko jest pod kontrolą
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi(...) Zastanawiam się, czy nie dać sobie siana z tą samą recepturą, ciężka sprawa to jest
Co Wy na to?
(...)Last edited by alnus; 2007-10-26, 08:26.
Comment
-
-
Pytanie było formalnością, bo raczej wszyscy mają skłonność do ułatwiania sobie życia, a nie odwrotnie zatem prak sprzeciwu przyjęłam jako zgodę
Comment
-
Comment