Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
Przydałaby się do tego jeszcze jakaś tolerancja. Najlepiej typowa dla danego rodzaju piwa.
+/- 0,2 Blg
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomcio83
Nie przeszkadza wam (nam) to, że stout będzie na KPD w Żywcu?
Nie, bo na browar.biz szybciej zapadła decyzja.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Stout będzie też w Krakowie Wychodzi na to, że może być tak, jak ktoś w zeszłym roku sugerował - ten sam stout wygra 3 konkursy i będzie Grand Champion roku 2008
To może ja sobie chociaż w Krakowie wystartuję, a nuż się uda zaburzyć wyniki
Stout będzie też w Krakowie Wychodzi na to, że może być tak, jak ktoś w zeszłym roku sugerował - ten sam stout wygra 3 konkursy i będzie Grand Champion roku 2008
To może ja sobie chociaż w Krakowie wystartuję, a nuż się uda zaburzyć wyniki
Swoją drogą trochę bliższe wytyczne dotyczące stylu piwa byłyby przydatne.
Wizytę w piwnej stolicy Wołynia, zacząłem od jedynego tam browaru rzemieślniczego.
Ma on swoją siedzibę nieco oddaloną od centrum, w okolicy licznych blokowisk.
Firma Eliteko działa już na rynku od dłuższego czasu, a od początku istnienia to była zwyczajna hurtownia. ...
Ostatnimi czasy wymyśliłem sobie, że uwarzę piwo w stylu APA single hop mosaic.
Jest to pierwsza receptura wymyślona przeze mnie, a nie zestaw z forumowego sklepu.
Jestem pewien, że kolor piwa na pewno nie odpowiada temu stylowi. Powiedziałbym że jest miedziany/bursztynowy....
U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.
Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...
Jako że pomału, lecz nieubłaganie zbliżam się do trzydziestki (oczywiście w kwestii ilości warek ), więc postanowiłem zaprezentować swój skromny, dotychczasowy piwowarski dorobek. Od początku skoczyłem na głęboką wodę i zacząłem zabawę z zacieraniem, czego oczywiście nie żałuję....
Comment