Receptura na piwa konkursowe V WWP 2008 - dyskusja

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #31
    Wychodzi na to, że :

    Pils 12 blg
    Stout 12 blg

    Chyba juz nic się nie zmieni, bo dyskusja się nie kręci
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • Maidenowiec
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2287

      #32
      Fajnie, będą w tym roku dwa konkursowe stout'y
      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

      Thou shallt not spilleth thy beer!

      Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

      Comment

      • Ahumba
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛
        • 2001.05
        • 9056

        #33
        A ja uwarzyłem mini-stouta owsianego (11BLg) i do tego zabutelkowałem wszystko w butelki 0,33
        Last edited by Ahumba; 2007-10-29, 20:19.
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          Wychodzi na to, że :

          Pils 12 blg
          Stout 12 blg
          dokładnie tyle czy jest jakaś tolerancja ?
          butelki 0,5l czy też mogą być inne ?
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • Wielki_B
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.02
            • 1968

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
            Wychodzi na to, że :

            Pils 12 blg
            Stout 12 blg
            Przydałaby się do tego jeszcze jakaś tolerancja. Najlepiej typowa dla danego rodzaju piwa.

            Comment

            • jacer
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2006.03
              • 9875

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B Wyświetlenie odpowiedzi
              Przydałaby się do tego jeszcze jakaś tolerancja. Najlepiej typowa dla danego rodzaju piwa.

              +/- 0,2 Blg
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

              (1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                #37
                Nie, nie będzie tolerancji dla stouta o tak szerokim zakresie, jak wymogi gatunku Przyczyny podałam w któryms poście wcześniej.

                Ale możemy zrobić tolerancję dla obu piw 11-13 blg - może być?
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Wielki_B
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.02
                  • 1968

                  #38
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                  Nie, nie będzie tolerancji dla stouta o tak szerokim zakresie, jak wymogi gatunku Przyczyny podałam w któryms poście wcześniej.

                  Ale możemy zrobić tolerancję dla obu piw 11-13 blg - może być?
                  Myślę, że określenie max. ballingu wystarczy. Proponuję: niech jest to więc do 12 Blg dla pilsów. Dla stoutów - 13.

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10768

                    #39
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ale możemy zrobić tolerancję dla obu piw 11-13 blg - może być?
                    jak nie, jak tak
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • rafal_s
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2006.11
                      • 128

                      #40
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                      Odświeżam temat, bo serio trzeba by już zacząć myśleć
                      Hehe, zdaje się że zobaczyłaś informację o festiwalu 2008 na BA

                      Comment

                      • rafal_s
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2006.11
                        • 128

                        #41
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafal_s Wyświetlenie odpowiedzi
                        Hehe, zdaje się że zobaczyłaś informację o festiwalu 2008 na BA
                        A, nie. Moja culpa, przeoczyłem się jeśli chodzi o datę.
                        Zwracam honor

                        Comment

                        • tomcio83
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2006.02
                          • 258

                          #42
                          Nie przeszkadza wam (nam) to, że stout będzie na KPD w Żywcu?
                          rowarek esoła

                          Comment

                          • jacer
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2006.03
                            • 9875

                            #43
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomcio83 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Nie przeszkadza wam (nam) to, że stout będzie na KPD w Żywcu?
                            Nie, bo na browar.biz szybciej zapadła decyzja.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

                            (1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

                            Comment

                            • Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

                              #44
                              Stout będzie też w Krakowie Wychodzi na to, że może być tak, jak ktoś w zeszłym roku sugerował - ten sam stout wygra 3 konkursy i będzie Grand Champion roku 2008

                              To może ja sobie chociaż w Krakowie wystartuję, a nuż się uda zaburzyć wyniki
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

                              www.wrowar.com.pl



                              Comment

                              • rafal_s
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2006.11
                                • 128

                                #45
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                                Stout będzie też w Krakowie Wychodzi na to, że może być tak, jak ktoś w zeszłym roku sugerował - ten sam stout wygra 3 konkursy i będzie Grand Champion roku 2008

                                To może ja sobie chociaż w Krakowie wystartuję, a nuż się uda zaburzyć wyniki
                                Swoją drogą trochę bliższe wytyczne dotyczące stylu piwa byłyby przydatne.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X