Oceny były zróżnicowane według panów z jury np. jedno przypominało im smak brzeczki
grodziskiej, czyli za krótko leżakowało, w inne bardziej przypominało im grodzisza 14 blg, jeszcze inne miało zle uwędzony słód. Jak już pisałem doświadczenie panów
i profesjonalizm w ocenie było porażające. Część najwyżej oceniła piwo Anteksa, a w czołówce były małe różnice punktowe. Ogólnie piwa które zajęły najwyższe miejsca wg mnie charakteryzował delikatny ledwo wyczuwalny smak wędzonego słodu, i z tego co pamiętam długie leżakowanie /piwa uwarzone były już ok. kwietnia/ chyba na konkurs w Żywcu.
grodziskiej, czyli za krótko leżakowało, w inne bardziej przypominało im grodzisza 14 blg, jeszcze inne miało zle uwędzony słód. Jak już pisałem doświadczenie panów
i profesjonalizm w ocenie było porażające. Część najwyżej oceniła piwo Anteksa, a w czołówce były małe różnice punktowe. Ogólnie piwa które zajęły najwyższe miejsca wg mnie charakteryzował delikatny ledwo wyczuwalny smak wędzonego słodu, i z tego co pamiętam długie leżakowanie /piwa uwarzone były już ok. kwietnia/ chyba na konkurs w Żywcu.
Comment