Ode mnie pojechało Irish Red Ale i Grodziskie. Koźlaka w całości wypiłem więc nie pojedzie
2007.06.15-16 - Żywiec - Festiwal Piwowarów 2007 / V Konkurs Piw Domowych
Collapse
X
-
Konkurencja w kategorii IRA jak widze - przednia. Zawsze to lepiej przegrać w doborowym towarzystwie.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Czyżby nikt nie wystawiał (oprócz mnie) pszeniczki?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziCzyżby nikt nie wystawiał (oprócz mnie) pszeniczki?
Comment
-
-
Festiwal Piwowarów 2007
Hej,
W tym roku w ramach Festiwalu Piwowarów 2007 odbęda się równolegle dwa konkursy:
- V Konkurs Piw Domowych
- I Konkurs Piw Rzemieślniczych o Tytuł "Pszeniczne Lata 2007"
8 czerwca kończymy przyjmowanie piw (KPD) i zgłoszeń (KPR) i krótko potem podzielimy się informacją, ile piw zgłoszono w poszczególnych kategoriach. Szykuje się nowy rekord frekwencyjny (w roku 2006 jury oceniało 61 piw domowych w 6 kategoriach).
KOREKTA DO zaprezentowanego tu PROGRAMU:
1.
Na stoisku Browamatora szynkowane będą 4 piwa domowe: Pils, Porter Bałtycki, Red irish Ale oraz Grodziskie (z beczki, od piątku od godz. 18:00 do wyczerpania zapasów (mamy ok. 240 litrów). Plus piwa pszeniczne (w sobotę) z co najmniej 6 browarów restauracyjnych (Bierhalle Łódź, Bierhalle Katowice, Bierhalle Warszawa, Browarmia Warszawa, Brovaria Poznań i Haust Zielona Góra).
2.
Ogłoszenie wyników V KPD i I KPR nastąpi w sobotę o godz. 14:30.
3.
Sesja degustacyjna piw pszenicznych z browarów rzemieślniczych (restauracyjnych) odbędzie się w piątek wieczorem.
5.
Niespodzianka. jeśli wszystko się ułoży, 16 czerwca na stoisku Browamatora nastąpi premiera nowego, baaaaaaaardzo oczekiwanego produktu dla piwowarów domowych.
6.
W tym roku pracujemy także w niedzielę - 17 czerwca odbędzie się pokaz warzenia piwa na żywo - ale ta część przeznaczona jest przede wszystkim dla mieszkańców Żywca i turystów. Wątpię, by ktokolwiek po szale dwóch dób mial jeszcze ochotę wąchać brzeczkę w niedzielę - twardzieli niemniej serdecznie zapraszamy
Pozdrawiam i do zobaczenia w Żywcu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziCzyżby nikt nie wystawiał (oprócz mnie) pszeniczki?
A bez zgryźliwości - Twoja ciemna pszenica jest Re-We-La-Cyj-Na!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwochłon Wyświetlenie odpowiedziTripel, Irish Red i Grodziskie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedziOde mnie pojechało Irish Red Ale i Grodziskie. Koźlaka w całości wypiłem więc nie pojedzieW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedziBanaszek, wybierasz się do Żywca? Jeśli tak to może zrobimy wymianę swoich IRA? Piwochłon wiem, że będzie.
Bardzo bym chciał ale:
1. nie zamówiłem żadnego noclegu
2. nie wiem czy "życie rodzinne" pozwoli
3. jestem marudny
Postaram się być, generalnie wyjazd planowałem już dawno (rok temu). Ale gdybym nawet nie przyjeżdżał to chętnie się wymienię przy okazji pobytu w Trójmieście i okolicach
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Postaram się być, generalnie wyjazd planowałem już dawno (rok temu). Ale gdybym nawet nie przyjeżdżał to chętnie się wymienię przy okazji pobytu w Trójmieście i okolicachW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Rywalizacja niesamowita - mimo tego, że i tak nie widzę tam niektórych nazwisk znanych w środowisku piwowarów(ek).
Czy mógłbyś Zdroju poprawić ten wykaz o używane przez piwowarów nicki? Wielu z nas nie zna się z imienia i nazwiska.
Comment
-
-
Nie ma szans.
W Formularzach zgłoszeniowych - jak wiesz - nie było pól do wypełnienia:
Twój nick na forum:
- Bractwopiwne.pl
- Browamator.pl,
- Browar.biz,
- Minibrowary.pl,
- Piwo.org.
- Wes.pl
- itd.pl,
- itp.pl
Do KPD zgłaszają się piwowarzy z całej Polski, z róznych środowisk, niektórzy nawet nie korzystają z internetu i telefonów komórkowych.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B Wyświetlenie odpowiedziPorter, koźlak i dunkel.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Huanghua - gratulacje, wiedziałem że będzie dobrze
Comment
-
Comment