Temat poświęcony komentarzom i pytaniom do informacji z wątku organizatorskiego II KKPD
2008.02.16 - II Krakowski Konkurs Piw Domowych 2008 - komentarze/pytania
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum Wyświetlenie odpowiedzi-stout owsiany (outmealstout) blg 11,9-15,9º
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziO, to faktycznie, będzie powtórka na Warsztatach Ciekawe, czy oceny będą się zgadzać.
Przymierzam się do dolniaków, bo na górniaki nie będę miał temperatury - w garażu za zimno, a w domu za ciepło.
Na miejscu organizatorów rozważyłbym zmianę terminu konkursu na późniejszy niż m-c luty. Chodzi o piwa dolnej fermentacji. Wystarczy policzyć, kiedy należałoby takie piwo fermentować, aby nadawało się do smacznej degustacji, o rywalizacji nie mówiąc.
Przesunąłbym tę imprezę na kwiecień, ewentualnie marzec.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B Wyświetlenie odpowiedziNa miejscu organizatorów rozważyłbym zmianę terminu konkursu na późniejszy niż m-c luty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B Wyświetlenie odpowiedzi
Na miejscu organizatorów rozważyłbym zmianę terminu konkursu na późniejszy niż m-c luty. Chodzi o piwa dolnej fermentacji. Wystarczy policzyć, kiedy należałoby takie piwo fermentować, aby nadawało się do smacznej degustacji, o rywalizacji nie mówiąc.
Przesunąłbym tę imprezę na kwiecień, ewentualnie marzec.
Faktycznie, trochę nieszczęśliwa data dla dolniaków, no ale cóż, nigdy nie może być wszystko idealnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziFaktycznie, trochę nieszczęśliwa data dla dolniaków, no ale cóż, nigdy nie może być wszystko idealnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum Wyświetlenie odpowiedziZ drugiej strony, jakby nie było, to kategorie konkursowe podałem 25 lutego 2007
Po swoich piwach dolnej fermentacji leżakowanych w temperaturze powyżej 15 stopni stwierdzam, że wysiłek włożony w produkcję idzie na marne - piwo nabiera smaczków górnej fermentacji.
No, chyba, że nawarzyć dolną i piwa na konkurs przez pół roku trzymać w lodówce, też mozna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum Wyświetlenie odpowiedzi(...)
-piwo marcowe (Oktoberfestbier) blg 12,4-13,8º
(...)
Nie mogło by być np. 12-14 Blg?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak Wyświetlenie odpowiedziW warunkach domowych trudno o taką dokładność, ja np. mierzę do 1 st.
Nie mogło by być np. 12-14 Blg?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomkowik Wyświetlenie odpowiedziMam pytabnie - kiedy nastpna tego typu impreza?
PozdrawiamToruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedziKolego - pytasz o to w kilku wątkach,
a ignorujesz prośby o przedstawienie się (w postaci wypełnienia profilu).
Muszę przeczytać chyba jeszcze raz regulamin forum, aby znaleść punkt dotyczący nakazu wypełnienia profilu.
Poza tym, jak poszperasz na tym Forum, to znajdziesz wszystkie interesujące Cię odpowiedzi.
Pozdrawiam
Dziękuje mimo wszystko.
Przy okazji dziękuję jednemu z użytkowników forum, który w prostych żołnierskich słowach podał mi parę informacji na PW.
A forum czytam i przekopuje się dalej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomkowik Wyświetlenie odpowiedziForum jest moderowane - wątki są otwarte , więc chyba można pytać. W krakowskim wątku pytam o konkurs krakowski, w malborskim o malborski i tak dalej. Chyba to nie jest zabronione.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomkowik Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie - kiedy następna tego typu impreza?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomkowik Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie - kiedy następna tego typu impreza?
Comment
-
Comment