Czy ktoś mi powiedzieć może, czy warto na taki zjazd udać się całkowicie ciemniej w browarnictwie osobie, czy też lepiej sobie odpuścić, zdobyć doświadczenie, wiedzę (i promile ),by przyjechać na zlot następny?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tutdriel
Czy ktoś mi powiedzieć może, czy warto na taki zjazd udać się całkowicie ciemniej w browarnictwie osobie, czy też lepiej sobie odpuścić, zdobyć doświadczenie, wiedzę (i promile ),by przyjechać na zlot następny?
Dlaczego nie warto? tym bardziej warto aby podpaczeć i dopytać innych.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Akademicy z The Institute of Brewing & Distiling w Żywcu !
Do programu Festiwalu Piwowarów 2008 dopisujemy jeszcze jeden punkt !
W sobotę, 21 czerwca odbędzie się spotkanie z akademikami z prestiżowego londyńskiego The Institute of Brewing & Distiling.
Podczas trwającego ok. 2 godzin spotkania usłyszymy 2 wykłady:
Roy Lindsay: “Produkcja “Ale” kondycjonowanego w beczkach na przykładzie browaru Tetley”
Julian Herrington: “Piwo - najlepszy napoj świata - wczoraj i dziś”.
Wykłady odbędą się w sali konferencyjnej w budynku administracyjnym Browaru Żywiec w godz. 10:00 - 12:00 w sobotę, 21 czerwca.
UWAGA: aby mieć pewnośc miejsca, zalecamy wcześniejsze zgłoszenie uczestnictwa w wykładach: biuro@browamator.pl W zgłoszeniu prosimy podać imię, nazwisko oraz miejsce zamieszkania.
Browamator opublikował listy startowe Konkursu Piw Domowych.
Same Tuzy, będzie ciężko!
Ale będzie piękna walka
(1+sqrt5)/2
Nie ma to jak konkurs w którym startują organizatorzy tegoż konkursu
I członek Jury
(1+sqrt5)/2
Planujemy tłumaczenie wykładów specjalistów z IBD na jęz. polski.
Poza tym Kilka faktów na krótko przed Festiwalem Piwowarów 2008:
- piwa konkursowe od niedzieli odpoczywają w Zywcu,
- otrzymaliśmy rekordową ilośc zgłoszeń - 85 piw, 49 piwowarów
- w Konkursie Piw Rzemieślniczych wystartuje 7 browarów,
- w sobotę na stoisku Browamatora będziemy szynkować (oprócz piw domowych) piwa z browarów restauracyjnych: Bierhalle, Brovaria, Browarmia, Haust i Spiż Katowice (m.in. pilsy, miodowe, stout, marcowe oraz rzecz jasna pszeniczne).
Jeśli chodzi o mrowisko, to proszę sobie drogi Macieju wkładać kije do woli. Konkurs Piw Domowych to nie wystawa kotów.
Ja biorę udział w KPD po raz chyba czwarty i mam wielką nadzieję na uzyskanie tytułu Grand Championa Starałem się nawarzyć możliwie najlepsze piwa i bardzo jestem ciekaw, jak oceni je profesjonalne Jury w porównaniu z - jak sądzę - znakomitymi piwami od innych piwowarów. Dotychczas mam na koncie jedno II miejsce w kategorii Rauchbier i do dziś z dumą używam fartuch piwowarski, który wówcza zdobyłem.
W tym roku Grand Champion zgarnia m.in. maszynę Speidel Braumeister. Ponieważ jedną już mam, ogłaszam, że w razie zwycięstwa nagrodę główną przekazuję piwowarowi z miejsca drugiego w wyścigu do uzyskania miana Grand Championa KPD 2008
W "Trójce" zapowiadają piękną pogodę końcem tygodnia.
Do zobaczenia w Żywcu !
Chłopaki dla zasady się czepiają. Ja dlatego w tym roku nie startowałam w konkursie na Warsztatach, żeby takiego gadania nie było
Za to mam nadzieję, że za rok będzie znowu kategoria "porter bałtycki" na KPD w Żywcu, bo hoduję sobie takiego w piwniczce od 5 miesięcy, póki co jest pyszny, ale uznałam, że za młody na Championa
To już IV edycja tego wydarzenia. Kilkudziesięciu piwowarów z całej Polski zaprezentuje swój piwowarski kunszt, serwując gościom różnorakie style – od klasyki, przez style nowofalowe, aż po eksperymentalne warki z niezwykłymi dodatkami. Przekonaj się, że piwna rewolucja rozpoczęła się...
Niestety tak późno zamieszczam informację, bo ogólnie nie organizuje tego spotkania. Na prośbę zamieszczam wpis. Spotkanie odbędzie się w Hauście pl. Pocztowy 9, Zielona Góra - od 17.00. Forma otwarta (poczęstunek także dla osób z zewnątrz)- do ostatniego piwa -...
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Comment