Czy ktoś mi powiedzieć może, czy warto na taki zjazd udać się całkowicie ciemniej w browarnictwie osobie, czy też lepiej sobie odpuścić, zdobyć doświadczenie, wiedzę (i promile ),by przyjechać na zlot następny?
2008.06.20-21 - Żywiec - Festiwal Piwowarów 2008 / VI Konkurs Piw Domowych
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tutdriel Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś mi powiedzieć może, czy warto na taki zjazd udać się całkowicie ciemniej w browarnictwie osobie, czy też lepiej sobie odpuścić, zdobyć doświadczenie, wiedzę (i promile ),by przyjechać na zlot następny?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziDlaczego nie warto? tym bardziej warto aby podpaczeć i dopytać innych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziCo zrobić?Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziCo zrobić?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziCo zrobić?
podpatrzeć.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Akademicy IBD w Żywcu !
Akademicy z The Institute of Brewing & Distiling w Żywcu !
Do programu Festiwalu Piwowarów 2008 dopisujemy jeszcze jeden punkt !
W sobotę, 21 czerwca odbędzie się spotkanie z akademikami z prestiżowego londyńskiego The Institute of Brewing & Distiling.
Podczas trwającego ok. 2 godzin spotkania usłyszymy 2 wykłady:
Roy Lindsay: “Produkcja “Ale” kondycjonowanego w beczkach na przykładzie browaru Tetley”
Julian Herrington: “Piwo - najlepszy napoj świata - wczoraj i dziś”.
Wykłady odbędą się w sali konferencyjnej w budynku administracyjnym Browaru Żywiec w godz. 10:00 - 12:00 w sobotę, 21 czerwca.
UWAGA: aby mieć pewnośc miejsca, zalecamy wcześniejsze zgłoszenie uczestnictwa w wykładach: biuro@browamator.pl W zgłoszeniu prosimy podać imię, nazwisko oraz miejsce zamieszkania.
Serdecznie zapraszamy !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak Wyświetlenie odpowiedziBrowamator opublikował listy startowe Konkursu Piw Domowych.
Same Tuzy, będzie ciężko!Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
A ja jednak wsadzę kij w mrowisko (nie po raz pierwszy zresztą)
Nie ma to jak konkurs w którym startują organizatorzy tegoż konkursubigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziNie ma to jak konkurs w którym startują organizatorzy tegoż konkursuMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
KPD 2008
Planujemy tłumaczenie wykładów specjalistów z IBD na jęz. polski.
Poza tym Kilka faktów na krótko przed Festiwalem Piwowarów 2008:
- piwa konkursowe od niedzieli odpoczywają w Zywcu,
- otrzymaliśmy rekordową ilośc zgłoszeń - 85 piw, 49 piwowarów
- w Konkursie Piw Rzemieślniczych wystartuje 7 browarów,
- w sobotę na stoisku Browamatora będziemy szynkować (oprócz piw domowych) piwa z browarów restauracyjnych: Bierhalle, Brovaria, Browarmia, Haust i Spiż Katowice (m.in. pilsy, miodowe, stout, marcowe oraz rzecz jasna pszeniczne).
Jeśli chodzi o mrowisko, to proszę sobie drogi Macieju wkładać kije do woli. Konkurs Piw Domowych to nie wystawa kotów.
Ja biorę udział w KPD po raz chyba czwarty i mam wielką nadzieję na uzyskanie tytułu Grand Championa Starałem się nawarzyć możliwie najlepsze piwa i bardzo jestem ciekaw, jak oceni je profesjonalne Jury w porównaniu z - jak sądzę - znakomitymi piwami od innych piwowarów. Dotychczas mam na koncie jedno II miejsce w kategorii Rauchbier i do dziś z dumą używam fartuch piwowarski, który wówcza zdobyłem.
W tym roku Grand Champion zgarnia m.in. maszynę Speidel Braumeister. Ponieważ jedną już mam, ogłaszam, że w razie zwycięstwa nagrodę główną przekazuję piwowarowi z miejsca drugiego w wyścigu do uzyskania miana Grand Championa KPD 2008
W "Trójce" zapowiadają piękną pogodę końcem tygodnia.
Do zobaczenia w Żywcu !
Comment
-
-
Chłopaki dla zasady się czepiają. Ja dlatego w tym roku nie startowałam w konkursie na Warsztatach, żeby takiego gadania nie było
Za to mam nadzieję, że za rok będzie znowu kategoria "porter bałtycki" na KPD w Żywcu, bo hoduję sobie takiego w piwniczce od 5 miesięcy, póki co jest pyszny, ale uznałam, że za młody na Championa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzimam nadzieję, że za rok będzie znowu kategoria "porter bałtycki" na KPD
Comment
-
Comment