Receptura na piwo konkursowe na WWP 2008 oraz Regulamin
Collapse
X
-
Receptura na piwo konkursowe na WWP 2008 oraz Regulamin
Tagi: brak -
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<< -
Beer Judge Certification Program - wytyczne dla styli
Swoją droga nie widziałem, żeby dziś były jakieś problemy z GoogleW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Regulamin i formularz zgłoszeniowy
Regulamin III Wrocławskiego Konkursu Piw Domowych na
IV WROCłAWSKIE WARSZTATY PIWOWARSKIE
Organizatorzy (na chwilę obecną, negocjacje co do jury i przewodniczenia w trakcie):- Agnieszka Wołczaska-Prasolik (Marusia)
- Jerzy Marszałkowicz (jerzy)
- Organizatorzy wyznaczają skład Komisji Konkursowej, której decyzje są ostateczne.
- III WKPD jest zorganizowany w ramach V Wrocławskich Warsztatów Piwowarskich w dniu 10 maja 2008 r.
- Uczestnikami konkursu mogą być jedynie osoby pełnoletnie.
- W konkursie wyznaczono 2 kategorie:
- Oatmeal Stout do 13 blg
- Pils (German Pilsner) do 12 blg
- Uczestnik może startować w obu kategoriach.
- W każdej kategorii uczestnik może wystawić najwyżej jedno piwo.
- W przypadku zgłoszenia do konkursu jednego piwa w danej kategorii, konkurs w niej nie zostanie rozstrzygnięty, a uczestnik otrzyma upominek.
- W przypadku zgłoszenia do jednej kategorii powyżej 20 piw organizatorzy zastrzegają sobie prawo do wykonania wstępnej eliminacji.
- Uczestnicy zgadzają się na upublicznienie swego imienia i nazwiska podczas ogłaszania wyników konkursu.
- Zwycięzca każdej z kategorii zobowiązuje się do upublicznienia receptury zwycięskiego piwa.
- Uczestnicy mają obowiązek dostarczenia piw konkursowych do dnia 5 maja 2007 na adres Jerzego Marszałkowicza. W celu otrzymania adresu kontakt na PW lub telefoniczny
Jerzy Marszałkowicz (jerzy), tel. 600 944 233 - W przypadku osobistego dostarczenia piw do konkursu należy wcześniej ustalić warunki odbioru.
- Nagrodzone zostaną trzy pierwsze miejsca w każdej kategorii, oraz zostanie przyznana Nagroda Główna za piwo, które otrzymało najwyższą punktację w obu kategoriach.
- W przypadku dwóch lub więcej piw, które otrzymały identyczną punktację prawo wyboru piwa przysługuje Przewodniczącemu jury.
- Członkowie Komisji Konkursowej nie są uczestnikami konkursu.
- Dopuszcza się nadesłanie piw w butelkach oznaczonych etykietami i/lub oznaczonymi kapslami. Sposób należy opisać we właściwym miejscu formularza zgłoszeniowego.
- Do konkursu należy wystawić minimum 3 butelki 0,5l lub jako ekwiwalent 4 butelki 0,33l
- Ocena piw będzie anonimowa, a butelki przed konkursem zostaną właściwie zamaskowane.
- Zwycięzcy otrzymają nagrody w dniu konkursu, a w przypadku nieobecności zostaną one wysłane w przeciągu 14 dni. Jeżeli nagrodami będą bony na zamówienia w sklepach internetowych, sposób ich realizacji bedzie identyczny z zasadami danego sklepu.
Agnieszka Wołczaska - Prasolik (Marusia), tel. 502 262 911
Jerzy Marszałkowicz (jerzy), tel. 600 944 233
W załączeniu formularz zgłoszeniowy, który należy dołączyć do dostarczanych piw.Attached FilesComment
-
Bez łaski- sam znalazłem jaki to ma być stout (za pomocą wyszukiwarki ) http://espree.pl/opisy-produktow/oat...shampoo-2.htmlOstatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2008-01-29, 00:11."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
-
Fido, cieszę się, że sobie poradziłeś, bo ja prawdę powiedziawszy dopiero teraz zauważyłam Twojego posta z prośbąComment
-
A tą ilość drożdży z jaką dokładnością trzeba podać? Jeżeli wogóle?
Czy jak napiszę: trzy łyżki stołowe to będzie git?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Hm. W sumie niepotrzebna jest ta rubryczka. Wpisz, co uważaszComment
-
Bez łaski- sam znalazłem jaki to ma być stout (za pomocą wyszukiwarki ) http://espree.pl/opisy-produktow/oat...shampoo-2.html
Po kliknięciu, wyświetla się informacja o szamponie leczniczym dla psów, z płatkami owsianymi i sodą.
W jaki sposób chcesz zastosować ten szampon do warzenia piwa?-
Wspiera i rozwija Piwowarstwo AmatorskieComment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
Trzeba sobie jakoś radzić jak nikt nie chce pomóc.
Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2008-04-07, 15:19."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
-
Warto by już zacząć myśleć o wysyłce do mnie, szczególnie że pocztowcy myślą o strajku, mimo że nierzadko zdarza im się paczkę zgubić, stłuc albo dostarczyć ze znacznym opóźnieniem.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
A mozna przywieź samemu?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN