Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika josefik
Wyświetlenie odpowiedzi
2008.08.23 - II Grodziski Konkurs Piw Domowych
Collapse
X
-
Jak zawsze przy takiej okazji, wielka prośba. Jeśli przy okazji konkursu pojawią się nowe etykiety od domowych jestem bardzo zainteresowany. Odbiorcą będzie Ahumba, od którego otrzymałem przed chwilą info, że się wybiera. Miłej zabawy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista Wyświetlenie odpowiedziJOdbiorcą będzie Ahumba, od którego otrzymałem przed chwilą info, że się wybiera. Miłej zabawy.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziDziś skroiłem etykietki do 2 ostatnich warek, jeszcze nie zapomnieć wziąć Bilobil żeby pamiętać zabrać na giełdęLast edited by sopista; 2008-08-14, 20:46.
Comment
-
-
W konkursie udział wzięły piwa nadesłane przez 14 piwowarów
W ocenie jury tegoroczny konkurs stał na bardzo wysokim poziomie , a wiele piw
smakiem przypominało piwo Grodziskie . Zwycięzcą tegorocznego konkursu został
Andrzej Sadownik II miejsce zajął Jan Szała a trzecie miejsce Gerard Stojański
Gratuluję laureatom oraz dziękuję wszystkim uczestnikom konkursu i zapraszam do udziału w przyszłorocznym konkursieMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Gratulacje dla Gerdzia.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziGerdzio w ciągu tygodnia w 2 konkursach 3 razy stawał na podium
A Czesa poprosimy o recepture.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
A Czesa poprosimy o recepture.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziznikam na nockę do pracy , jutro postaram się ją zamieścić
Comment
-
-
Gratulacje zwycięzcom miałam okazję złożyć osobiście, chciałabym tu tylko dodać, co by przybliżyć postać, bo nie znacie, że Janek Szała to bardzo sympatyczny młody człowiek, którego mieliśmy okazję poznać w Szkole Piwowarów. Piwko jego próbowałam, zacne było
Ja nie startowałam w konkursie, ale chyba za rok się w końcu skuszę
Comment
-
-
Zwycięska receptura Andrzeja Sadownika
Składniki:
Pszeniczny (Weyermann)1400g
Pszeniczny dymiony 400g
Rauchmalz (Weyermann) 600g
Pilzneński(weyermann) 500g
Carapils(Weyermann) 100g
Lubelski 20g (60 min)
Nadwiślański 10 (30min)
Drożdże WLP006+Wyeast2056
Zacieranie:
53°C 20 min
+ 3l wrzątku 66°C 25 min
73°C 15 min
+mech irlandzki
+żelatyna przed butelkowaniem
= Sukces w II konkursie Prawie jak GrodziszMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Proszę o przesyłaniefotek z wydarzeń "okołogiełdowych". Najciekawsze. najzabawniejsze umieścimy na stronie www.grodziskie.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika josefik Wyświetlenie odpowiedziProszę o przesyłaniefotek z wydarzeń "okołogiełdowych". Najciekawsze. najzabawniejsze umieścimy na stronie www.grodziskie.pl
Comment
-
Comment