Pomysł na gadżet Warsztatowy - konkurs!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Powiem tak: za tanio

Serio.
    Otwieracz z ostatnich warsztatów był fajny, ale szczerze powiedziawszy za ładny, by go używać Nie wiem jakim budżetem dysponujesz (ja myślę innymi kategoriami) i przy takim wsparciu jak miałaś ostatnio to istotnie łyga drewniana będzie to za tanio. Chciałem jednak zasugerować pewien tok myślenia.
    Last edited by e-prezes; 2008-02-07, 19:17.

Comment

• MarcinKa
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2005.02
      • 2736

Kapsle z profesjonalnie nadrukowanym logo warsztatów. Tylko nie wiem czy by to było realne do załatwienia.
      To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

Tylko po co niezbieraczom kapsle?
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• e-prezes
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

To ma służyć piwowarom nade wszystko

Comment

• anteks
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10768

kapsle dla piwowarów którzy uwarzą i zakapslują piwo na następne warsztaty
            Mniej książków więcej piwa

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Kapsli to musiałoby być 100 na łebka. Nie sądzę, żeby był problem ze zrobieniem ich. Właściwie to bardzo fajny pomysł, ale na gadżet dodatkowy. Pomyślę, którego sponsora o to dziabnąć

Z Urzędu Miasta Wrocławia musi być coś stylowego, porządnego, do używania na lata. Też nie wiem, jakim budżetem dysponuję, ale dano mi do zrozumienia, że grunt, żeby pomysł chwycił, to i kasa się znajdzie
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2006.03
                • 9875

Też nie wiem, jakim budżetem dysponuję, ale dano mi do zrozumienia, że grunt, żeby pomysł chwycił, to i kasa się znajdzie
                No to niech nam kupią browar w Lwówku.

Jest porządny, stylowy i do używania na lata.
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

Comment

• MarcinKa
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2005.02
                  • 2736

Kapsli to musiałoby być 100 na łebka. Nie sądzę, żeby był problem ze zrobieniem ich. Właściwie to bardzo fajny pomysł, ale na gadżet dodatkowy. Pomyślę, którego sponsora o to dziabnąć
                  Właśnie o to mi chodziło. Praktycznie, kolekcjonersko, ładnie i co najważniejsze: bardzo długie i szerokie oddziaływanie, bo kapsle rozeszły by się po całym kraju i jakiś czas były w obiegu.
                  Jednak faktycznie wymogów reprezentatywności to nie spełnia. Myślę dalej.
                  To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• grzeber
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2002.05
                    • 2875

A czy istnieje możliwość zrobienia dwóch różnych gadżetów? Bo ja rozumuje tak (jako osoba nie warząca piwa).

Dla piwowarów biorących udział w warsztatach najfajniesze będzie coś, co przyda się przy warzeniu piwka (jak zaproponowane mieszadło czy tym podobny sprzęt). Ale dla osób, które zajrzały tam towarzysko, przypadkiem itp., nie parających się produkcją piwa taki gadżet nie będzie potrzebny i nie będą go używać. Dla nich warto wymyślić coś, czego będą używać częściej np. przy piciu piwa i co będzie im przypominać miło spędzony czas na warsztatach, a nie jak chochla będzie kurzyć się w szafce .

Sprzętu dla piwowarów raczej nie wymyśle ale dla postronnych kibiców się postaram .
                    pozdrawiam
                    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                      Kapsli to musiałoby być 100 na łebka. Nie sądzę, żeby był problem ze zrobieniem ich. Właściwie to bardzo fajny pomysł, ale na gadżet dodatkowy. Pomyślę, którego sponsora o to dziabnąć...
                      Czas jakiś temu o to pytałem - trzeba było zamówić conajmniej milion sztuk, żeby się komuś chciało zrobić.

Comment

• anteks
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10768

podczas rozmów z Burmistrzem Grodziska Wlkp na temat gadżetów na Giełdę i konkurs w Grodzisku ,był na TAK ale z zastrzeżeniem że nie mogą one kojarzyć się za bardzo z piwem , aby nikt mu się nie doczepił że propaguje alkohol . Jak to wygląda we Wrocku ?
                        Mniej książków więcej piwa

Comment

• Marusia
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

No cóż, Grzeber, nie ukrywam, że jest to impreza dedykowana dla piwowarów domowych, ja na giełdy towarzysko jeżdżę i jakoś nie ma tam gadżetów piwowarskich

Od UM będzie JEDEN gadżet, po za tym, oczywiście będą różne inne upominki od innych sponsorów i wśród nich jakaś pamiątka ciekawa pewnie i dla Ciebie się znajdzie.

Gadżet od UM zapewne i tak będzie w wersji limitowanej i w pierwszym rzędzie otrzymają go piwowarzy, którzy przywieźli swoje piwo, oraz piwowarzy biorący udział w konkursie piw domowych.

www.wrowar.com.pl

Comment

• jurgin
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2004.01
                            • 153

a ja bym proponował drewnianą lub z tworzywa, ładną ale też praktyczną skrzynkę na piwo np na 6-8 butelek, z jedne strony logo warsztatów, z drugiej herb Wrocławia.
                            Pomysł drugi - jeśli miałby być droższy - lustro - tak jak niektóre browary mają reklamy, tylko, że tutaj z logo warsztatów i Wrocławia jakoś fajnie zakomponowane.
                            Pomysł trzeci, w oparciu o łyżki do mieszania zacieru - łyżka-chochelka ze stali nierdzewnej do nabierania próbki piwa z grawerem w komplecie ze szklanką typu menzurką. Do badania próbki piwa

Comment

• Marusia
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                              podczas rozmów z Burmistrzem Grodziska Wlkp na temat gadżetów na Giełdę i konkurs w Grodzisku ,był na TAK ale z zastrzeżeniem że nie mogą one kojarzyć się za bardzo z piwem , aby nikt mu się nie doczepił że propaguje alkohol . Jak to wygląda we Wrocku ?
                              Nie ma takiego wymogu

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marusia
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurgin Wyświetlenie odpowiedzi
                                a ja bym proponował drewnianą lub z tworzywa, ładną ale też praktyczną skrzynkę na piwo np na 6-8 butelek, z jedne strony logo warsztatów, z drugiej herb Wrocławia.
                                Pomysł drugi - jeśli miałby być droższy - lustro - tak jak niektóre browary mają reklamy, tylko, że tutaj z logo warsztatów i Wrocławia jakoś fajnie zakomponowane.
                                Pomysł trzeci, w oparciu o łyżki do mieszania zacieru - łyżka-chochelka ze stali nierdzewnej do nabierania próbki piwa z grawerem w komplecie ze szklanką typu menzurką. Do badania próbki piwa
                                Nooo... jestem pod wrażeniem

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X