No a może jednak otwieracz do butelek-w kształcie krasnoludka lub choćby pomarańczowej czapeczki tego gościa z odpowiednimi dedykacjami.
Pomysł na gadżet Warsztatowy - konkurs!
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo cóż, Grzeber, nie ukrywam, że jest to impreza dedykowana dla piwowarów domowych, ja na giełdy towarzysko jeżdżę i jakoś nie ma tam gadżetów piwowarskich.
Moje propozycje są następujące:
- płócienna torba na piwo z nadrukiem (coś jak ART ma w sklepiku)
- fartuszek piwowara ze specjalnymi kieszonkami, szlufkami na najpotrzebniejsze piwowarskie przyrządy (jakiś z nich może być w komplecie np. drewniana chochla)
- kalendarz piwowara - sam do końca nie wiem czy to może sie przydać ale chodzi mi o coś co można powiesić na ścianie i gdzie można zapisywac, zaznaczać różne fazy warzenia itp. (np. kiedy butelkować piwo, ile jeszcze musi leżakować itp), co do formy to może być deska z wypaleniem na ściane lub większy magnes na lodówkę
Czuwaj .pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Jakiś termometr piwowarski (może być elektroniczny) z wrocławskimi ozdobnikamiWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziJakiś termometr piwowarski (może być elektroniczny) z wrocławskimi ozdobnikamiMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biziel Wyświetlenie odpowiedziButelka na piwo z zamknięciem patentowym z wypiaskowanym herbem/logiem i okolicznościowym napisem.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007 Wyświetlenie odpowiedziOczywiście napełniona piwem z CZPIP-u
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziCZPiP nie jest sponsorem imprezyJeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedziMoże nie będę oryginalny ale okolicznościowy T-shirt byłby fajnym i praktycznym gadżetem.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziMieszadło. Pasi?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziMiałem na myśli łygę drewnianą (stosownej wielkości) z wypalonym monogramem.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedzimoże być miedziana lub srebrnaPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurgin Wyświetlenie odpowiedzia ja bym proponował drewnianą lub z tworzywa, ładną ale też praktyczną skrzynkę na piwo np na 6-8 butelek, z jedne strony logo warsztatów, z drugiej herb Wrocławia.
Pomysł trzeci, w oparciu o łyżki do mieszania zacieru - łyżka-chochelka ze stali nierdzewnej do nabierania próbki piwa z grawerem w komplecie ze szklanką typu menzurką. Do badania próbki piwa
Skrzynka też jest bardzo fajna.
No i od siebie dodam. Na końcu łygi zrobił bym otwieracz. Wystarczy dziurka w odpowiednim kształcie. Wtedy otrzymamy całkowicie użytkowy przedmiot, wielofunkcyjny i naprawdę ładny (jeśli wykonanie będzie dobre). No i jeśli to łyga to imponujący. Coś w rodzaju: http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=29376
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziCzas jakiś temu o to pytałem - trzeba było zamówić conajmniej milion sztuk, żeby się komuś chciało zrobić.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Z cyklu nic od siebie:
Skrzynka drewniana- dobra koncepcja. Urzedy lubuja sie w "drewnie"
I koniecznie z wcisnieta sloma/sianem- w kazdej przegrodce, zeby butelki nie dzwonily i oko cieszyly.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziA może takie szklane puchary jakie były używane dawniej w Piwnicy Świdnickiej, zwane Jeżami? Nawiązanie do historii Wrocławia oraz śląskiego piwowarstwa (choć nie tylko).
Tylko, że to mało piwowarski sprzęt, także jak nie może być refraktometr , to byłbym za skrzynką.
*Też czytałem "Piwo we Wrocławiu".Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2008-02-09, 15:34.
Comment
-
Comment