Pomysł na gadżet Warsztatowy - konkurs!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3490

No a może jednak otwieracz do butelek-w kształcie krasnoludka lub choćby pomarańczowej czapeczki tego gościa z odpowiednimi dedykacjami.
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• grzeber
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
      No cóż, Grzeber, nie ukrywam, że jest to impreza dedykowana dla piwowarów domowych, ja na giełdy towarzysko jeżdżę i jakoś nie ma tam gadżetów piwowarskich.
      Giełdowy kufelek przydaje się chyba też piwowarom .

Moje propozycje są następujące:
      - płócienna torba na piwo z nadrukiem (coś jak ART ma w sklepiku)
      - fartuszek piwowara ze specjalnymi kieszonkami, szlufkami na najpotrzebniejsze piwowarskie przyrządy (jakiś z nich może być w komplecie np. drewniana chochla)
      - kalendarz piwowara - sam do końca nie wiem czy to może sie przydać ale chodzi mi o coś co można powiesić na ścianie i gdzie można zapisywac, zaznaczać różne fazy warzenia itp. (np. kiedy butelkować piwo, ile jeszcze musi leżakować itp), co do formy to może być deska z wypaleniem na ściane lub większy magnes na lodówkę

Czuwaj .
      pozdrawiam
      www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Ahumba
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛
        • 2001.05
        • 9086

Jakiś termometr piwowarski (może być elektroniczny) z wrocławskimi ozdobnikami
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10785

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedzi
          Jakiś termometr piwowarski (może być elektroniczny) z wrocławskimi ozdobnikami
          albo w obudowie z logo Warsztatów i herbem Wrocławia
          Mniej książków więcej piwa

Comment

• anteks
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10785

albo ramka pod tablicę rejestracyjną

Comment

• biziel
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.10
              • 53

Butelka na piwo z zamknięciem patentowym z wypiaskowanym herbem/logiem i okolicznościowym napisem.

Comment

• peter007
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.06
                • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biziel Wyświetlenie odpowiedzi
                Butelka na piwo z zamknięciem patentowym z wypiaskowanym herbem/logiem i okolicznościowym napisem.
                Oczywiście napełniona piwem z CZPIP-u
                Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Oczywiście napełniona piwem z CZPIP-u
                  CZPiP nie jest sponsorem imprezy
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• JAckson
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 6123

A może takie szklane puchary jakie były używane dawniej w Piwnicy Świdnickiej, zwane Jeżami? Nawiązanie do historii Wrocławia oraz śląskiego piwowarstwa (choć nie tylko).
                    MM961
                    4:-)

Comment

• peter007
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.06
                      • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                      CZPiP nie jest sponsorem imprezy
                      A szkoda, bo mogłaby to być jedyna szansa dla mnie na spróbowanie "czpipowskich" specjałów
                      Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• kentaki
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2002.10
                        • 452

Może nie będę oryginalny ale okolicznościowy T-shirt byłby fajnym i praktycznym gadżetem.

Comment

• anteks
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10785

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedzi
                          Może nie będę oryginalny ale okolicznościowy T-shirt byłby fajnym i praktycznym gadżetem.
                          Koszulki warsztatowe były już w zeszłym roku

Comment

• MarcinKa
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2005.02
                            • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                            Mieszadło. Pasi?
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                            Miałem na myśli łygę drewnianą (stosownej wielkości) z wypalonym monogramem.
                            Bardzo dobra idea

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedzi
                            może być miedziana lub srebrna
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurgin Wyświetlenie odpowiedzi
                            a ja bym proponował drewnianą lub z tworzywa, ładną ale też praktyczną skrzynkę na piwo np na 6-8 butelek, z jedne strony logo warsztatów, z drugiej herb Wrocławia.

Pomysł trzeci, w oparciu o łyżki do mieszania zacieru - łyżka-chochelka ze stali nierdzewnej do nabierania próbki piwa z grawerem w komplecie ze szklanką typu menzurką. Do badania próbki piwa
                            Miedź albo stal nierdzewna. Z wygrawerowanym logo.
                            Skrzynka też jest bardzo fajna.

No i od siebie dodam. Na końcu łygi zrobił bym otwieracz. Wystarczy dziurka w odpowiednim kształcie. Wtedy otrzymamy całkowicie użytkowy przedmiot, wielofunkcyjny i naprawdę ładny (jeśli wykonanie będzie dobre). No i jeśli to łyga to imponujący. Coś w rodzaju: http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=29376

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                            Czas jakiś temu o to pytałem - trzeba było zamówić conajmniej milion sztuk, żeby się komuś chciało zrobić.
                            Wiele kapsli napewno nie jest robionych w takich nakładach. Być może trzeba by to robić przez browar. Sądzę, że nakład całej tej serii Fortuny był daleki od miliona: http://www.browar.biz/kolekcjonerstw...l&srt=br&lp=42
                            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• naczelnik
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.08
                              • 1884

Z cyklu nic od siebie:
                              Skrzynka drewniana- dobra koncepcja. Urzedy lubuja sie w "drewnie"

I koniecznie z wcisnieta sloma/sianem- w kazdej przegrodce, zeby butelki nie dzwonily i oko cieszyly.
                              Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                              Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• kopyr
                                • 2004.06
                                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                                A może takie szklane puchary jakie były używane dawniej w Piwnicy Świdnickiej, zwane Jeżami? Nawiązanie do historii Wrocławia oraz śląskiego piwowarstwa (choć nie tylko).
                                Też jestem za tym. Taki Igel z herbem Wrocławia byłby ekstra. *
                                Tylko, że to mało piwowarski sprzęt, także jak nie może być refraktometr , to byłbym za skrzynką.

*Też czytałem "Piwo we Wrocławiu".
                                Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2008-02-09, 15:34.
                                blog.kopyra.com

Comment

Przetwarzanie...
                                X