Otwieracz z zamykaczem (takie coś na butelkę żeby nie wygazowywało za mocno i się nie rozlewało), a jednocześnie otwieracz z drugiej strony.
Pomysł na gadżet Warsztatowy - konkurs!
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurgin Wyświetlenie odpowiedzia ja bym proponował drewnianą lub z tworzywa, ładną ale też praktyczną skrzynkę na piwo np na 6-8 butelek, z jedne strony logo warsztatów, z drugiej herb Wrocławia.
Pomysł drugi - jeśli miałby być droższy - lustro - tak jak niektóre browary mają reklamy, tylko, że tutaj z logo warsztatów i Wrocławia jakoś fajnie zakomponowane.
Pomysł trzeci, w oparciu o łyżki do mieszania zacieru - łyżka-chochelka ze stali nierdzewnej do nabierania próbki piwa z grawerem w komplecie ze szklanką typu menzurką. Do badania próbki piwa
Najchętniej widziałabym u siebie i drewnianą skrzynkę, i lustro.Last edited by fteo; 2008-02-13, 09:59.
Comment
-
-
No cóż, jak czytałem te propozycje to najbardziej podobała mi się propozycja skrzynki.
Od siebie dodam:
- że powinna być na minimum 8 piw,
- ścianki skrzynki powiedzmy być nieco wyższe (2-3 cm) od połowy wysokości butelki,
- skrzynka powinna mieć uchwyt (rękojeść) co by można to było trzymać jak koszyczek,
- przegródki powinny być wyłożone czymś na kształt siana (jak już wspomniano)
- do boków skrzynki można by przynitować/przykręcić metaliczne (nie wiem z jakiego metalu się to robi ale chodzi o to, żeby wyglądało to na stare i dodawało patyny tej skrzynce) tabliczki z herbem Wrocławia i a z drugiej strony z informacją o Warsztatowym pochodzeniu tejże skrzynki.
Fajnie by było mieć coś takiego i np. przy obiedzie podawać w tym domowe piwo (aspekt piwowarniczy )
PS: na razie własnych pomysłów nie stwierdzonoZapraszam do Browaru Sielanka.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziCzas jakiś temu o to pytałem - trzeba było zamówić conajmniej milion sztuk, żeby się komuś chciało zrobić.
Comment
-
-
Warsztaty tuż..tuż..a tu nic konkretnego na horyzoncie nie widać,azaliż będzie to niespodzianką ten gadżet ? Może już coś się krystalizuje?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziWarsztaty tuż..tuż..a tu nic konkretnego na horyzoncie
Nie przesadzaj, jeszcze 2,5 miecha Ale cieszę się, że się nie możesz doczekać
Co do gadżetu: oczywiście, ze nic nie powiem, niespodzianka będzie. Póki co zebrałam pomysły i poddam w przyszłym tygodniu pod rozwagę gdzie trzeba
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzipodczas rozmów z Burmistrzem Grodziska Wlkp na temat gadżetów na Giełdę i konkurs w Grodzisku ,był na TAK ale z zastrzeżeniem że nie mogą one kojarzyć się za bardzo z piwem , aby nikt mu się nie doczepił że propaguje alkohol . Jak to wygląda we Wrocku ?
Właśnie się dowiedziałam, że te wszystkie gadżety za bardzo piwne są
No i trzeba myśleć dalej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziAnteks, wygrałeś medal "Krakacz roku"
No i trzeba myśleć dalej
Drzymale Śląsk na złośc przegrywa wszystkie mecze Napisałbym coś jeszcze o tej fuzji ale później znowu będzie że wykrakałemLast edited by anteks; 2008-03-24, 08:22.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziAnteks, wygrałeś medal "Krakacz roku"
No i trzeba myśleć dalej
Comment
-
-
No i trzeba myśleć dalej
A poważnie wracając do tematu, spokojnie część gadżetów można wybronić.
Przecież łycha do mieszania zacieru, może też służyć do mieszania bigosu, skrzynka może nie być na piwo, tylko na wodę mineralną - na trening
Szklany puchar też może być bezalkoholowy, np do kompotu. Wszystko zależy od podejścia.
Comment
-
-
No i trzeba myśleć dalej
To może niech to będzie precel.
Będzie symbolizował wrocławskie obwodnice. Szczególnie po zjedzeniu
Nie za bardzo piwne?Last edited by JAckson; 2008-03-24, 13:05.MM961
4:-)
Comment
-
-
No to może model nowego mostu.
Przynajmniej popatrzec sobie będzie można.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
troche tego nie rozumiem - przecie w zeszłym roku był otwieracz - bardzo piwny a teraz niby się tak nie da .... , jest to troche dla nas w ogóle niezrozumiałe - w koncu cała impreza promuje robienie i picie piwa .... ehhhh
hmmm w takim wypadku to w rachube wchodzą tylko jakieś koszulki/ bluzy/skarpetki z logo WWP i MW - nic innego na myśl mi nie przychodzi ....
po za tym basik chce wiedzieć na podstawie jakich przepisów ktoś tak twierdzi
(to pisałem ja piotry)Last edited by Basik; 2008-03-24, 18:31.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurgin Wyświetlenie odpowiedziCo TY robiłaś o północy w święta w urzędzie miasta, że się tego dowiedziałaś?
A poważnie wracając do tematu, spokojnie część gadżetów można wybronić.
Przecież łycha do mieszania zacieru, może też służyć do mieszania bigosu, skrzynka może nie być na piwo, tylko na wodę mineralną - na trening
Szklany puchar też może być bezalkoholowy, np do kompotu. Wszystko zależy od podejścia.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziRównież termometr może służyć do różnych pomiarów
Comment
-
Comment