Pomysł na gadżet Warsztatowy - konkurs!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szmaragd
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.02
    • 3

Otwieracz z zamykaczem (takie coś na butelkę żeby nie wygazowywało za mocno i się nie rozlewało), a jednocześnie otwieracz z drugiej strony.

Comment

• fteo
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurgin Wyświetlenie odpowiedzi
      a ja bym proponował drewnianą lub z tworzywa, ładną ale też praktyczną skrzynkę na piwo np na 6-8 butelek, z jedne strony logo warsztatów, z drugiej herb Wrocławia.
      Pomysł drugi - jeśli miałby być droższy - lustro - tak jak niektóre browary mają reklamy, tylko, że tutaj z logo warsztatów i Wrocławia jakoś fajnie zakomponowane.
      Pomysł trzeci, w oparciu o łyżki do mieszania zacieru - łyżka-chochelka ze stali nierdzewnej do nabierania próbki piwa z grawerem w komplecie ze szklanką typu menzurką. Do badania próbki piwa
      Muszę przyznać, że - jak dla mnie - wszystkie trzy pomysły są ciekawe.
      Najchętniej widziałabym u siebie i drewnianą skrzynkę, i lustro.
      Last edited by fteo; 2008-02-13, 09:59.
      http://lotnictwo.net.pl/
      http://www.flightradar24.com/
      http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• Totus
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.11
        • 326

No cóż, jak czytałem te propozycje to najbardziej podobała mi się propozycja skrzynki.

Od siebie dodam:
        - że powinna być na minimum 8 piw,
        - ścianki skrzynki powiedzmy być nieco wyższe (2-3 cm) od połowy wysokości butelki,
        - skrzynka powinna mieć uchwyt (rękojeść) co by można to było trzymać jak koszyczek,
        - przegródki powinny być wyłożone czymś na kształt siana (jak już wspomniano)
        - do boków skrzynki można by przynitować/przykręcić metaliczne (nie wiem z jakiego metalu się to robi ale chodzi o to, żeby wyglądało to na stare i dodawało patyny tej skrzynce) tabliczki z herbem Wrocławia i a z drugiej strony z informacją o Warsztatowym pochodzeniu tejże skrzynki.

Fajnie by było mieć coś takiego i np. przy obiedzie podawać w tym domowe piwo (aspekt piwowarniczy )

PS: na razie własnych pomysłów nie stwierdzono
        Zapraszam do Browaru Sielanka.

Comment

• kham
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2006.01
          • 751

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
          Czas jakiś temu o to pytałem - trzeba było zamówić conajmniej milion sztuk, żeby się komuś chciało zrobić.
          Tym lepiej. Ma starczyć na długo. 2-3 tys kapsli na uczestnika powinno na długo starczyć.

Comment

• fidoangel
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 3489

Warsztaty tuż..tuż..a tu nic konkretnego na horyzoncie nie widać,azaliż będzie to niespodzianką ten gadżet ? Może już coś się krystalizuje?
            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
              Warsztaty tuż..tuż..a tu nic konkretnego na horyzoncie

Nie przesadzaj, jeszcze 2,5 miecha Ale cieszę się, że się nie możesz doczekać

Co do gadżetu: oczywiście, ze nic nie powiem, niespodzianka będzie. Póki co zebrałam pomysły i poddam w przyszłym tygodniu pod rozwagę gdzie trzeba
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                podczas rozmów z Burmistrzem Grodziska Wlkp na temat gadżetów na Giełdę i konkurs w Grodzisku ,był na TAK ale z zastrzeżeniem że nie mogą one kojarzyć się za bardzo z piwem , aby nikt mu się nie doczepił że propaguje alkohol . Jak to wygląda we Wrocku ?
                Anteks, wygrałeś medal "Krakacz roku"

Właśnie się dowiedziałam, że te wszystkie gadżety za bardzo piwne są

No i trzeba myśleć dalej
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi

No i trzeba myśleć dalej
                  myślałem że Wrocław jest bardziej przyjazny i dlatego np Drzymała przenosi tam swoją drużynę . A tu takie same przepisy
                  Drzymale Śląsk na złośc przegrywa wszystkie mecze Napisałbym coś jeszcze o tej fuzji ale później znowu będzie że wykrakałem
                  Last edited by anteks; 2008-03-24, 08:22.
                  Mniej książków więcej piwa

Comment

• kham
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2006.01
                    • 751

No i trzeba myśleć dalej
                    Rozumiem, że otwieracz do kapsli był zbyt "piwny". To może korkociąg??

Comment

• jurgin
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2004.01
                      • 153

No i trzeba myśleć dalej
                      Co TY robiłaś o północy w święta w urzędzie miasta, że się tego dowiedziałaś?

A poważnie wracając do tematu, spokojnie część gadżetów można wybronić.
                      Przecież łycha do mieszania zacieru, może też służyć do mieszania bigosu, skrzynka może nie być na piwo, tylko na wodę mineralną - na trening
                      Szklany puchar też może być bezalkoholowy, np do kompotu. Wszystko zależy od podejścia.

Comment

• JAckson
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2004.05
                        • 6123

No i trzeba myśleć dalej
                        Co za ludzie

To może niech to będzie precel.

Będzie symbolizował wrocławskie obwodnice. Szczególnie po zjedzeniu
                        Nie za bardzo piwne?
                        Last edited by JAckson; 2008-03-24, 13:05.
                        MM961
                        4:-)

Comment

• jacer
                          • 2006.03
                          • 9875

No to może model nowego mostu.

Przynajmniej popatrzec sobie będzie można.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

Comment

• Basik
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.06
                            • 1308

troche tego nie rozumiem - przecie w zeszłym roku był otwieracz - bardzo piwny a teraz niby się tak nie da .... , jest to troche dla nas w ogóle niezrozumiałe - w koncu cała impreza promuje robienie i picie piwa .... ehhhh

hmmm w takim wypadku to w rachube wchodzą tylko jakieś koszulki/ bluzy/skarpetki z logo WWP i MW - nic innego na myśl mi nie przychodzi ....

po za tym basik chce wiedzieć na podstawie jakich przepisów ktoś tak twierdzi

(to pisałem ja piotry)
                            Last edited by Basik; 2008-03-24, 18:31.

Comment

• Ahumba
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.05
                              • 9055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurgin Wyświetlenie odpowiedzi
                              Co TY robiłaś o północy w święta w urzędzie miasta, że się tego dowiedziałaś?

A poważnie wracając do tematu, spokojnie część gadżetów można wybronić.
                              Przecież łycha do mieszania zacieru, może też służyć do mieszania bigosu, skrzynka może nie być na piwo, tylko na wodę mineralną - na trening
                              Szklany puchar też może być bezalkoholowy, np do kompotu. Wszystko zależy od podejścia.
                              Również termometr może służyć do różnych pomiarów
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• kham
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2006.01
                                • 751

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedzi
                                Również termometr może służyć do różnych pomiarów
                                Tja. Ja nawet znam stronę gdzie można kupić aparature destylacyjną do "olejków eterycznych" 50l na jeden wsad.

Comment

Przetwarzanie...
                                X