Warsztaty 2009 - przymiarki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piotry
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.08
    • 761

trochę nie rozumiem degustacji podzielonej czasowo na style ...

czy to znaczy, że ktoś bedzie zapowiadał - teraz testujemy pilsy, a za pół godziny mocne trunki ??

czy po prostu bedzie rozkład godzinowy i każdy bedzie stawiał na stół piwa wg. grafika ??

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi

W tym temacie będę informować o postępach robót, a w tym temacie cały czas czekam na propozycje i komentarze - to jest WASZA impreza, zatem modyfikujcie ją - w miarę możliwości - ile wlezie
      Piotry, czytac umie? Przenoszę
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
        trochę nie rozumiem degustacji podzielonej czasowo na style ...

czy to znaczy, że ktoś bedzie zapowiadał - teraz testujemy pilsy, a za pół godziny mocne trunki ??

czy po prostu bedzie rozkład godzinowy i każdy bedzie stawiał na stół piwa wg. grafika ??
        Rozmawialiśmy o tym po poprzednich warsztatach, że degustacja może wypadnie fajniej, jak będzie niejako ciągła, przez cały czas trwania Warsztatów, a nie jedna wielka na koniec. Tzn. i tak jest ciągła w jakimś sensie, bo cały czas coś się leje

Podział na style oczywiście w miarę możliwośći, bardziej pewnie wyjdzie ogólniejszy, czyli np. ciemne-jasne, ale to wyjdzie w trakcie.

Jakie piwa teraz oczywiście będzie ogłaszane - nikt nie będzie się w grafik ciągle gapił.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• piotry
          • 2005.08
          • 761

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          Piotry, czytac umie? ...

umie ale nie lubi

a co do degustacji to rozumem ze w takim razie należałoby zrobić stałe kramiki w których zasaidaliby piwowarzy i w których byliby uziemini na jakiś czas aby móc częstować piwem ...

chyba żeby wymusić na nich (na mnie też :/) aby kazdy stworzył jakąś krótką info o tym jak jego browar się nazwywa, skąd jest ile warek ma za sobą itp itd. wtedy mozna by zostawić piwa bez opieki albo pod opieką kolegi piwowara

a ogólnie pomysł mi się podoba - tylko co bedzie po 3-4 godzinach degustacji z publiką ??

Comment

• kopyr
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
            a ogólnie pomysł mi się podoba - tylko co bedzie po 3-4 godzinach degustacji z publiką ??
            To samo co do tej pory, tylko oprócz np. Granda będą mogli spróbować piwa domowego, dla którego przecież przybyli na warsztaty.
            blog.kopyra.com

Comment

• anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10787

tylko domowych do degustacji trzeba będzie zabrać większy zapas
              Mniej książków więcej piwa

Comment

• sopista
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.01
                • 1747

Warsztaty zbliżają się wielkimi krokami zatem tradycyjna już prośba. Liczba etykiet z "Domowych" na mojej stronie to ponad 1700. Chciałoby się więcej. Jeśli ktoś wraz ze swoim piwem zgarnie i etykiety, to tradycyjnym już "doręczycielem" będzie Maciek - Ahumba. Prosiłbym jednocześnie o podanie miejscowości, nazwy browaru i określenia jakie ma się znaleźć w "Podziękowaniach" na stronie (dotyczy to naturalnie browarów, których na mojej stronie jeszcze nie ma). Z góry dziękuję i życzę miłej zabawy.
                PS. Wykorzystam ten post prosząc o kontakt wszystkich tych, których na Warsztatach nie będzie a chcieliby "zasilić" mój zbiór. Proszę o kontakt na PW lub adres na stronie pod zdjęciem
                Ostatnia zmiana dokonana przez sopista; 2009-05-06, 07:22.

Comment

• naczelnik
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.08
                  • 1884

O choroba- to juz jutro
                  Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                  Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• PiwowarAG
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2007.09
                    • 54

baner

Czy jedzie ktoś dziś na warsztaty do Wrocławia przez Piotrków Trybunalski?
                    Jeżeli tak to mam prośbę o zabranie dla Marusi niewielkiego zwijanego banera. Za pomoc w dostarczeniu banera butelka piwa z nowo otwartego minibrowaru w Szczyrzycu.
                    W razie pytań 500 603 185.

Comment

• Infam
                      • 2005.05
                      • 715

No ciekawe co tam we Wrocku się dzieje. Niestety moją absencję tłumaczę komunistami.
                      Już drugi raz mi weszli w drogę. Niech im nóżka spuchnie!
                      "Dużo to nie znaczy Dobrze
                      Dobrze znaczy dużo"

Comment

Przetwarzanie...
                      X