VI WWP 2009 - Panel degustacyjny

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #61
    No właśnie, też chciałabym się dowiedzieć - zajmuje się ktoś tym panelem, czy nie
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      #62
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
      No właśnie, też chciałabym się dowiedzieć - zajmuje się ktoś tym panelem, czy nie
      Jest mi trochę ciężko narzucać swoją wolę, skoro na 99% nie będę obecny na miejscu.
      Z braku laku chyba będzie to musiała być wolna amerykanka. Proponuję, ze przynosimy piwa dziwne i ciekawe, taka galeria osobliwości, tylko żeby to się nie przerodziło w Polską Scenę Kwasową.
      blog.kopyra.com

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #63
        No dobra, ale jakieś w ogóle ramy organizacyjne? Bo "wszystko" to się na degustację przynosi. Widzę tylko jakieś propozycje, żadna nie przegłosowana, bajzel jak ta lala, Panowie
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

          #64
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          Widzę tylko jakieś propozycje, żadna nie przegłosowana, bajzel jak ta lala, Panowie
          Widać nikomu nie zależy.

          Niestety, ale trzeba skończyć z demokracją i autorytarnie ustalić co i jak ma być. I tyle.

          Możemy zrobić też takie przedbiegi przed Żywcem, czyli Mild, Saison i Roggen. Mało z nas wie jak powinno to to smakować, szczególnie Roggen, wiec możliwość porównania się z innymi byłaby cenna. Wiem, że to po najmniejszej linii oporu, ale może kogoś to wreszcie zainteresuje.
          blog.kopyra.com

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            #65
            No autorytarnie ustalić - ale miało to polegać na tym, że JA się tym nie zajmuję, zatem proponuję, żebyś Ty autorytarnie ustalił

            Myślę, że przedbiegi przed Żywcem są dobrym pomysłem (nie czuję, że rymuję) i proponuję zakup piw kalibracyjnych nawet
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • kopyr
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2004.06
              • 9475

              #66
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
              Myślę, że przedbiegi przed Żywcem są dobrym pomysłem (nie czuję, że rymuję) i proponuję zakup piw kalibracyjnych nawet
              Saisona się da. Roggena nawet w Bambergu nie mogłem znaleźć. Milda w PL nie widziałem, bo Newcastle na pewno się nie kwalifikuje. Ale można by poprosić o pomoc zagraniczne ekspozytury browar.biz.
              Roggena na ten przykład mógłby załatwić naczelnik.

              Zatem autorytarnie ogłaszam. Na panelu degustacyjnym na warsztat bierzemy Saison, Roggen i Mild. W miarę możliwości porównanie z piwami kalibracyjnymi. Kto załatwi Milda i Roggena? Saisona powinienem mieć za jakiś czas w sklepie.
              blog.kopyra.com

              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                #67
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi

                Zatem autorytarnie ogłaszam. Na panelu degustacyjnym na warsztat bierzemy Saison, Roggen i Mild.
                No to teraz chętni niech się zgłaszają. Piwa nietuzinkowe, żeby się nie okazało, że będą dwie osoby na panelu W końcu nie każdy startujący w Żywcu przyjeżdża na Warsztaty, ale może jak panel wypali, to będą mieli motywację - takie przedbiegi wiele pokażą.
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • kopyr
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2004.06
                  • 9475

                  #68
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                  No to teraz chętni niech się zgłaszają. Piwa nietuzinkowe, żeby się nie okazało, że będą dwie osoby na panelu W końcu nie każdy startujący w Żywcu przyjeżdża na Warsztaty, ale może jak panel wypali, to będą mieli motywację - takie przedbiegi wiele pokażą.
                  Ja się boję, żeby np. z 10 uczestników panelu, 8 nie stwierdziło, że szkoda wysyłać.
                  blog.kopyra.com

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #69
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ja się boję, żeby np. z 10 uczestników panelu, 8 nie stwierdziło, że szkoda wysyłać.
                    Najwyżej oszczędzą pre-eliminacji jury żywcowemu
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • brloin
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2002.10
                      • 534

                      #70
                      A ja sądzę, że przy tym wyborze gatunków panel właśnie się nie odbył. Obym się mylił.
                      brloin; od Szczecina do Wrocławia

                      Comment

                      • Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

                        #71
                        Brloin, po co ta panika - nikt się nie zgłosi, to się co innego wymyśli. Proponuję dać czas na zgłoszenia chętnych do udziału w panelu do 5 lutego. W międzyczasie Kopyr myśli nad innymi kategoriami i w razie czego płynnie podmienia.

                        A jak panel nie wyjdzie - no cóż, jak wiadomo, pomysły wszyscy mają, ale jak dochodzi do realizacji, to muszę to robić ja A tego nie zrobię
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • brloin
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2002.10
                          • 534

                          #72
                          Zaraz panika... Po prostu mało konstruktywna opinia marudząca
                          Jak się uda to przedyskutujemy to wieczorem. Może coś się urodzi. A jak nie to czekam do piątego lutego z zaciekawieniem
                          brloin; od Szczecina do Wrocławia

                          Comment

                          • piotry
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2005.08
                            • 761

                            #73
                            Jeśli chodzi o zajęcie się tematem to zasadniczo ja podtrzymuję chęć organizacji tego panelu (panela??), przeprowadzenia go i nastepnie spisania co szanowne zgromadzenie ustalio po degustacji.

                            Co do gatunków to mam podobne zdanie od brloin'a - obawiam się że mało kto będzie miał "na stanie" takie piwa :/

                            Comment

                            • jacer
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2006.03
                              • 9875

                              #74
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
                              Co do gatunków to mam podobne zdanie od brloin'a - obawiam się że mało kto będzie miał "na stanie" takie piwa :/
                              No to do roboty
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

                              (1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

                              Comment

                              • kopyr
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2004.06
                                • 9475

                                #75
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                                No to do roboty
                                Właśnie.
                                Jacer będzie miał, Opal pewnie też, ja jeśli bym, się na ten 1% pojawił to również coś bym miał. Fido pisał o planach uwarzenia żyta. Jest jeszcze sporo czasu. Przecież nie zrobimy degustacji pilsa czy dry stouta, bo to wszyscy mniej więcej wiedzą z czym się je.
                                A jak się nie podoba, to... słucham propozycji.
                                blog.kopyra.com

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X