VI WWP 2009 - Panel degustacyjny

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #61
    No właśnie, też chciałabym się dowiedzieć - zajmuje się ktoś tym panelem, czy nie
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      #62
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
      No właśnie, też chciałabym się dowiedzieć - zajmuje się ktoś tym panelem, czy nie
      Jest mi trochę ciężko narzucać swoją wolę, skoro na 99% nie będę obecny na miejscu.
      Z braku laku chyba będzie to musiała być wolna amerykanka. Proponuję, ze przynosimy piwa dziwne i ciekawe, taka galeria osobliwości, tylko żeby to się nie przerodziło w Polską Scenę Kwasową.
      blog.kopyra.com

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #63
        No dobra, ale jakieś w ogóle ramy organizacyjne? Bo "wszystko" to się na degustację przynosi. Widzę tylko jakieś propozycje, żadna nie przegłosowana, bajzel jak ta lala, Panowie
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

          #64
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
          Widzę tylko jakieś propozycje, żadna nie przegłosowana, bajzel jak ta lala, Panowie
          Widać nikomu nie zależy.

          Niestety, ale trzeba skończyć z demokracją i autorytarnie ustalić co i jak ma być. I tyle.

          Możemy zrobić też takie przedbiegi przed Żywcem, czyli Mild, Saison i Roggen. Mało z nas wie jak powinno to to smakować, szczególnie Roggen, wiec możliwość porównania się z innymi byłaby cenna. Wiem, że to po najmniejszej linii oporu, ale może kogoś to wreszcie zainteresuje.
          blog.kopyra.com

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            #65
            No autorytarnie ustalić - ale miało to polegać na tym, że JA się tym nie zajmuję, zatem proponuję, żebyś Ty autorytarnie ustalił

            Myślę, że przedbiegi przed Żywcem są dobrym pomysłem (nie czuję, że rymuję) i proponuję zakup piw kalibracyjnych nawet
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • kopyr
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2004.06
              • 9475

              #66
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
              Myślę, że przedbiegi przed Żywcem są dobrym pomysłem (nie czuję, że rymuję) i proponuję zakup piw kalibracyjnych nawet
              Saisona się da. Roggena nawet w Bambergu nie mogłem znaleźć. Milda w PL nie widziałem, bo Newcastle na pewno się nie kwalifikuje. Ale można by poprosić o pomoc zagraniczne ekspozytury browar.biz.
              Roggena na ten przykład mógłby załatwić naczelnik.

              Zatem autorytarnie ogłaszam. Na panelu degustacyjnym na warsztat bierzemy Saison, Roggen i Mild. W miarę możliwości porównanie z piwami kalibracyjnymi. Kto załatwi Milda i Roggena? Saisona powinienem mieć za jakiś czas w sklepie.
              blog.kopyra.com

              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                #67
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr

                Zatem autorytarnie ogłaszam. Na panelu degustacyjnym na warsztat bierzemy Saison, Roggen i Mild.
                No to teraz chętni niech się zgłaszają. Piwa nietuzinkowe, żeby się nie okazało, że będą dwie osoby na panelu W końcu nie każdy startujący w Żywcu przyjeżdża na Warsztaty, ale może jak panel wypali, to będą mieli motywację - takie przedbiegi wiele pokażą.
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • kopyr
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2004.06
                  • 9475

                  #68
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                  No to teraz chętni niech się zgłaszają. Piwa nietuzinkowe, żeby się nie okazało, że będą dwie osoby na panelu W końcu nie każdy startujący w Żywcu przyjeżdża na Warsztaty, ale może jak panel wypali, to będą mieli motywację - takie przedbiegi wiele pokażą.
                  Ja się boję, żeby np. z 10 uczestników panelu, 8 nie stwierdziło, że szkoda wysyłać.
                  blog.kopyra.com

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #69
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                    Ja się boję, żeby np. z 10 uczestników panelu, 8 nie stwierdziło, że szkoda wysyłać.
                    Najwyżej oszczędzą pre-eliminacji jury żywcowemu
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • brloin
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2002.10
                      • 534

                      #70
                      A ja sądzę, że przy tym wyborze gatunków panel właśnie się nie odbył. Obym się mylił.
                      brloin; od Szczecina do Wrocławia

                      Comment

                      • Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

                        #71
                        Brloin, po co ta panika - nikt się nie zgłosi, to się co innego wymyśli. Proponuję dać czas na zgłoszenia chętnych do udziału w panelu do 5 lutego. W międzyczasie Kopyr myśli nad innymi kategoriami i w razie czego płynnie podmienia.

                        A jak panel nie wyjdzie - no cóż, jak wiadomo, pomysły wszyscy mają, ale jak dochodzi do realizacji, to muszę to robić ja A tego nie zrobię
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • brloin
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2002.10
                          • 534

                          #72
                          Zaraz panika... Po prostu mało konstruktywna opinia marudząca
                          Jak się uda to przedyskutujemy to wieczorem. Może coś się urodzi. A jak nie to czekam do piątego lutego z zaciekawieniem
                          brloin; od Szczecina do Wrocławia

                          Comment

                          • piotry
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2005.08
                            • 761

                            #73
                            Jeśli chodzi o zajęcie się tematem to zasadniczo ja podtrzymuję chęć organizacji tego panelu (panela??), przeprowadzenia go i nastepnie spisania co szanowne zgromadzenie ustalio po degustacji.

                            Co do gatunków to mam podobne zdanie od brloin'a - obawiam się że mało kto będzie miał "na stanie" takie piwa :/

                            Comment

                            • jacer
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2006.03
                              • 9875

                              #74
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry
                              Co do gatunków to mam podobne zdanie od brloin'a - obawiam się że mało kto będzie miał "na stanie" takie piwa :/
                              No to do roboty
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

                              (1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

                              Comment

                              • kopyr
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2004.06
                                • 9475

                                #75
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
                                No to do roboty
                                Właśnie.
                                Jacer będzie miał, Opal pewnie też, ja jeśli bym, się na ten 1% pojawił to również coś bym miał. Fido pisał o planach uwarzenia żyta. Jest jeszcze sporo czasu. Przecież nie zrobimy degustacji pilsa czy dry stouta, bo to wszyscy mniej więcej wiedzą z czym się je.
                                A jak się nie podoba, to... słucham propozycji.
                                blog.kopyra.com

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • darekd
                                  2024.06.21-23, XIV Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa
                                  darekd
                                  Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
                                  Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą

                                  Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...
                                  2024-06-04, 03:20
                                • darekd
                                  ReCraft, Styrian Dragon Sprau AIPA
                                  darekd
                                  Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).

                                  Ekstr. 15%
                                  Alk. 6,0%

                                  Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
                                  Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...
                                  2025-01-22, 22:57
                                • nonFelix
                                  2021.10.07-09 - 12 Warszawski Festiwal Piwa
                                  nonFelix
                                  Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.


                                  Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
                                  2021-09-23, 19:47
                                • Grbuy
                                  Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
                                  Grbuy
                                  Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
                                  2023-11-30, 20:57
                                • Shedao
                                  Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
                                  Shedao
                                  Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
                                  2025-01-07, 14:37
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...