No właśnie, też chciałabym się dowiedzieć - zajmuje się ktoś tym panelem, czy nie
VI WWP 2009 - Panel degustacyjny
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie, też chciałabym się dowiedzieć - zajmuje się ktoś tym panelem, czy nie
Z braku laku chyba będzie to musiała być wolna amerykanka. Proponuję, ze przynosimy piwa dziwne i ciekawe, taka galeria osobliwości, tylko żeby to się nie przerodziło w Polską Scenę Kwasową.
Comment
-
-
No dobra, ale jakieś w ogóle ramy organizacyjne? Bo "wszystko" to się na degustację przynosi. Widzę tylko jakieś propozycje, żadna nie przegłosowana, bajzel jak ta lala, Panowie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziWidzę tylko jakieś propozycje, żadna nie przegłosowana, bajzel jak ta lala, Panowie
Niestety, ale trzeba skończyć z demokracją i autorytarnie ustalić co i jak ma być. I tyle.
Możemy zrobić też takie przedbiegi przed Żywcem, czyli Mild, Saison i Roggen. Mało z nas wie jak powinno to to smakować, szczególnie Roggen, wiec możliwość porównania się z innymi byłaby cenna. Wiem, że to po najmniejszej linii oporu, ale może kogoś to wreszcie zainteresuje.
Comment
-
-
No autorytarnie ustalić - ale miało to polegać na tym, że JA się tym nie zajmuję, zatem proponuję, żebyś Ty autorytarnie ustalił
Myślę, że przedbiegi przed Żywcem są dobrym pomysłem (nie czuję, że rymuję) i proponuję zakup piw kalibracyjnych nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMyślę, że przedbiegi przed Żywcem są dobrym pomysłem (nie czuję, że rymuję) i proponuję zakup piw kalibracyjnych nawet
Roggena na ten przykład mógłby załatwić naczelnik.
Zatem autorytarnie ogłaszam. Na panelu degustacyjnym na warsztat bierzemy Saison, Roggen i Mild. W miarę możliwości porównanie z piwami kalibracyjnymi. Kto załatwi Milda i Roggena? Saisona powinienem mieć za jakiś czas w sklepie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
Zatem autorytarnie ogłaszam. Na panelu degustacyjnym na warsztat bierzemy Saison, Roggen i Mild.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo to teraz chętni niech się zgłaszają. Piwa nietuzinkowe, żeby się nie okazało, że będą dwie osoby na panelu W końcu nie każdy startujący w Żywcu przyjeżdża na Warsztaty, ale może jak panel wypali, to będą mieli motywację - takie przedbiegi wiele pokażą.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJa się boję, żeby np. z 10 uczestników panelu, 8 nie stwierdziło, że szkoda wysyłać.
Comment
-
-
Brloin, po co ta panika - nikt się nie zgłosi, to się co innego wymyśli. Proponuję dać czas na zgłoszenia chętnych do udziału w panelu do 5 lutego. W międzyczasie Kopyr myśli nad innymi kategoriami i w razie czego płynnie podmienia.
A jak panel nie wyjdzie - no cóż, jak wiadomo, pomysły wszyscy mają, ale jak dochodzi do realizacji, to muszę to robić ja A tego nie zrobię
Comment
-
-
Jeśli chodzi o zajęcie się tematem to zasadniczo ja podtrzymuję chęć organizacji tego panelu (panela??), przeprowadzenia go i nastepnie spisania co szanowne zgromadzenie ustalio po degustacji.
Co do gatunków to mam podobne zdanie od brloin'a - obawiam się że mało kto będzie miał "na stanie" takie piwa :/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedziCo do gatunków to mam podobne zdanie od brloin'a - obawiam się że mało kto będzie miał "na stanie" takie piwa :/Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNo to do roboty
Jacer będzie miał, Opal pewnie też, ja jeśli bym, się na ten 1% pojawił to również coś bym miał. Fido pisał o planach uwarzenia żyta. Jest jeszcze sporo czasu. Przecież nie zrobimy degustacji pilsa czy dry stouta, bo to wszyscy mniej więcej wiedzą z czym się je.
A jak się nie podoba, to... słucham propozycji.
Comment
-
Comment