VI WWP 2009 - Panel degustacyjny

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • brloin
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2002.10
    • 534

    #76
    Kwestia jak ten panel widzimy. Jeśli jako próbę porównania dokonań w mniej popularnych stylach, to OK.
    Ale sądziłem, że chodzi o wyprowadzenie na prostą trochę większej grupy piwowarów. I moim zdaniem w tym wypadku nie ma znaczenia o jakim stylu mówimy - może być i pils. Chodzi o to, żeby zwrócić uwagę na popełniane błędy.
    brloin; od Szczecina do Wrocławia

    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      #77
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brloin
      Kwestia jak ten panel widzimy. Jeśli jako próbę porównania dokonań w mniej popularnych stylach, to OK.
      Ale sądziłem, że chodzi o wyprowadzenie na prostą trochę większej grupy piwowarów. I moim zdaniem w tym wypadku nie ma znaczenia o jakim stylu mówimy - może być i pils. Chodzi o to, żeby zwrócić uwagę na popełniane błędy.
      Z założenia to ma być punkt dla doświadczonych piwowarów, więc skłaniam się ku pierwszej opcji.
      blog.kopyra.com

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #78
        A to ciekawe - rano zamieszczałam tu posta i nie ma go, a ja czekam i czekam, czemu brak odzewu

        No to jeszcze raz:
        - zgłoszeń zero, czyli pomysł padł, pora na nowy.

        Ja mam taki:
        - wykonajmy jakieś piwo, które będzie mogło jeszcze spokojnie doleżakować do Warsztatów, ale jeden styl, żeby można było nawzajem poporównywać dokonania.
        Moje propozycje to, do wyboru: koelsch lub weizen. Sama też wykonam coś specjalnie na tę okazję

        Proszę o chętnych, żeby się zgłaszali, bo póki co to zastanawiam się, czy będzie dla kogo Warsztaty robić
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • brloin
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2002.10
          • 534

          #79
          No to może połączmy jedno z drugim: proponuję za Kopyrem milda. Niech tam - może mi nie wyjdzie w ogóle, ale spróbować warto
          brloin; od Szczecina do Wrocławia

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10796

            #80
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            No autorytarnie ustalić - ale miało to polegać na tym, że JA się tym nie zajmuję, zatem proponuję, żebyś Ty autorytarnie ustalił
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
            Zatem autorytarnie ogłaszam. Na panelu degustacyjnym na warsztat bierzemy Saison, Roggen i Mild. .
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            Ja mam taki:
            - wykonajmy jakieś piwo, które będzie mogło jeszcze spokojnie doleżakować do Warsztatów, ale jeden styl, żeby można było nawzajem poporównywać dokonania.
            Moje propozycje to, do wyboru: koelsch lub weizen. Sama też wykonam coś specjalnie na tę okazję
            to co warzymy , jutro paczka z BA dotrze drożdże będą do milda i miały byś do roggena mogę na nich weizena ale koelscha nie brałem pod uwagę .
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              #81
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
              to co warzymy , jutro paczka z BA dotrze drożdże będą do milda i miały byś do roggena mogę na nich weizena ale koelscha nie brałem pod uwagę .

              niezłe zamieszanie, co?

              Niech Kopyr autorytarnie znowu coś ogłosi, ja tylko proponuję, ogólnie to nie mam nic do gadania
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                #82
                No to widzę, że z panelu nici

                Wydawało by się, ze to ciekawa propozycja dla doświadczonych piwowarów. Boicie się, czy co?
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

                  #83
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                  No to widzę, że z panelu nici

                  Wydawało by się, ze to ciekawa propozycja dla doświadczonych piwowarów. Boicie się, czy co?
                  Ja tam i tak wezme Saisona, czy będzie panel czy nie.

                  Pszenicę też zdarze uwarzyć.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

                  (1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #84
                    Panel wylatuje z programu zatem. Szkoda.
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    Related Topics

                    Collapse

                    • darekd
                      2024.06.21-23, XIV Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa
                      darekd
                      Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
                      Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą

                      Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...
                      2024-06-04, 03:20
                    • darekd
                      ReCraft, Styrian Dragon Sprau AIPA
                      darekd
                      Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).

                      Ekstr. 15%
                      Alk. 6,0%

                      Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
                      Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...
                      2025-01-22, 22:57
                    • nonFelix
                      2021.10.07-09 - 12 Warszawski Festiwal Piwa
                      nonFelix
                      Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.


                      Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
                      2021-09-23, 19:47
                    • Grbuy
                      Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
                      Grbuy
                      Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
                      2023-11-30, 20:57
                    • Shedao
                      Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
                      Shedao
                      Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
                      2025-01-07, 14:37
                    • Loading...
                    • Koniec listy.
                    Przetwarzanie...