No, czyli sie sprawdziły przewidywania - mimo że punktowo najlepiej wypadł Roggen, wygrało piwo dolnej fermentacji.
2009.06.21 - Festiwal Piwowarów 2009/VII Konkurs Piw Domowych
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi(...) Ciekawe czy wszystko na pniu wykupimy
Gratulacje dla Laureatów!Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziNo, czyli sie sprawdziły przewidywania - mimo że punktowo najlepiej wypadł Roggen, wygrało piwo dolnej fermentacji.
Gratuluję zwycięzcom, zwłaszcza Dori z racji damskiego szowinizmu oraz Jankowi Szale, który w zeszłym roku zadebiutował jako piwowar w konkursie Grodziszowym zajmując drugie miejsce, a teraz potwierdził klasę
Wena to mistrzostwo samo w sobie, jakoś jego zwycięstwo mnie w ogóle nie zaskoczyło
Konkurencja była ostra, na podium nie dostało się wielu dobrych piwowarów.
Jestem ciekawa, co ja dostanę w metryczce
Comment
-
-
pewna korekta do postu # 11, czyli rzeczywisty skład Jury KPD 2009:
Magdalena Banasiak (PL) - Bractwo Piwne
Joanna Bronkowska (PL) – Okocim, Carlsberg
Eric De Geyter (BE) - Belgian's Best
Thomas Knox (GB) - Nethergate Brewery
Rafał Kowalczyk (PL) - Browarzyciel sp. z o. o.
Anna Trąba (PL) – Okocim, Carlsberg
Maciej Paszkowski (PL) Brovaria
Andreas Richter (DE) - Weyermann (R)
Volker Quante (DE) - Stowarzyszenie Niemieckich Piwowarów Domowych
Dominik Szczodry (PL) - Browar Zamkowy Cieszyn
Artur Szudrowicz (PL) - szef portalu Browar.biz
Rafał Wesołowski (PL) - Stowarzyszenie Winiarzy i Miodosytników Polskich
Martin Zuber (DE) - Paulaner Brauerei
Tytuł Grand Championa, po dodatkowej degustacji i otwartej dyskusji, Grand Jury (wyłącznie 5 piwowarów profesjonalistów) stosunkiem głosów 3:2 przyznało Doppelbockowi. Wcześniej wybór zawężono do Doppelbocka i Roggena.
Co ciekawe, główny piwowar Browaru Zamkowego głosował za Żytnim.
Zdecydowały głosy piwowarów niemieckich, którzy oba style znają znakomicie, więc do ich wyroku można mieć pełne zaufanie.
Z powodu sesji w SGGW oraz moich wcześniejszych wyjazdów, metryczek zgłoszonych do VII KPD piw proszę się spodziewać nie wcześniej jak w drugiej połowie lipca.
Wszystkim autorom zgłoszonych piw bardzo dziękuję za udział w Konkursie.
Andrzej SadownikO!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedzi
Z powodu sesji w SGGW oraz moich wcześniejszych wyjazdów, metryczek zgłoszonych do VII KPD piw proszę się spodziewać nie wcześniej jak w drugiej połowie lipca.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziO żesz, Andrzeju, to my poumieramy z ciekawości do tego czasu
Comment
-
-
Joanna Bronkowska (PL) – Okocim, Carlsberg
Rozumiem, że tych pięciu piwowarów wybierających Grand Championa znajduje się wśród tych sześciu powyżej. Kogo trzeba skreślić?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziJoanna Bronkowska (PL) – Okocim, Carlsberg
Rozumiem, że tych pięciu piwowarów wybierających Grand Championa znajduje się wśród tych sześciu powyżej. Kogo trzeba skreślić?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziZ tego jak ja to zrozumiałem z różnych wypowiedzi można skreślić Volkera Quante, ale za to trzeba dodać Andreasa Richtera z Weyermanna (nie piwowar, ale na pewno brał udział w ustalaniu GCh). No i dziwne byłoby gdyby szef jury nie brał udziału w tej części. Więc dodałbym Czesa, a skreślił panie z Carlsberga. Ale to takie moje spekulacje.
Comment
-
-
Nie brałem udziału, nie znam się. Wszystkim gratuluję!
Proszę tylko o słowo komentarza:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziSzef Jury: dr Andrzej Sadownik - SGGW WarszawaPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adanjan Wyświetlenie odpowiedzi(...) wyniki: (...)
III. SAISON 12-15°Blg (...)
2. Andrzej Sadownik (Warszawa) 3,65Last edited by Seta; 2009-06-23, 22:43.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziNo tak Czesa nie wymieniłem, bo patrzyłem na jego post, w którym siebie nie wymienił. Ale widzę, że nie było Macieja Chołdrycha, mimo wcześniejszej zapowiedzi.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi...tak można czy to jakiś błąd?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziTak jest co roku i w tym konkretnym przypadku nie widzę problemu, w końcu po pierwsze, to nie konkurs komercyjny, a po drugie, próbki są ślepe.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziA Wesoły był? Nawet się nie pokazał i nie przywitał, chyba, że w WC wtedy byłem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNa piwo.org pisał, że będzie jedynie w piątek, a jak Ty tak późno dotarłeś, to teraz nie narzekaj.
Byłem pół godziny po TobieMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment