Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Regulamin IV KonkursPiw Domowych przy VI WWP
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maaciej6 Wyświetlenie odpowiedzi4 miejsce aex aequo w kategorii Pils - 94 pkt.
Uwagi jurorów: zbyt duże nasycenie, utleniony
Uwagi: dwuacetyl, pozostajaca, garbnikowa goryczka.
Comment
-
-
14 miejsce w kategorii Pils z iloscia punktow 61
Uwagi jurorow: mydlany, nasloneczniony, siarkowy"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
O w mordę - właśnie piję tego pilsa i zaczął mi mydłem zajeżdżać. Nie wyczuwałem tego wcześniej ale teraz...
Ma ktoś pomysł co daje takie efekty?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziO w mordę - właśnie piję tego pilsa i zaczął mi mydłem zajeżdżać. Nie wyczuwałem tego wcześniej ale teraz...
Ma ktoś pomysł co daje takie efekty?
czyli coś nie wypłukałes dobrze.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedziA jaki mieliście balling końcowy?
Chodzi mi głównie o pierwsze piątki.
10. Dubbel - 3,5 blg (zbyt pełne?? hmmm??)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi10. Dubbel - 3,5 blg (zbyt pełne?? hmmm??)
Zapraszam na szkolenie sensoryczne, dowiesz się, jak różnie są postrzegane zapachy i smaki przez różnych ludzi i co ma wpływ na różnorakie wrażenia. Piwa oceniali ludzie, nie maszyny d/s rozpoznawania związków chemicznych
Comment
-
-
dubbel 10 miejsce aex aequo 89 pkt. Uwagi jurorów: brak fenoli, za dużo przypraw
pils: 6 miejsce aex aequo 91 pkt.
Uwagi jurorów: kwaśny, piekący, słabo nagazowany
co do dubbla to i owszem z tymi przyprawami (bo lubię)
co do pilsa ale według Sensora odczucie pieczenia powstaje przy dużym nasyceniu CO2.
nie podważam werdyktu tylko głośno myślę ,
Podejrzewam, że chodziło o pianęOstatnia zmiana dokonana przez macas; 2009-05-20, 07:33.Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
Beniamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzioktanian amylu, zakażenie piwa na skutek kontaktu z detergentami.
czyli coś nie wypłukałes dobrze.
Acha-gara nigdy nie myję żadnymi detergentami tylko płuczę i już..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedziA jaki mieliście balling końcowy?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedzipils: 6 miejsce aex aequo 91 pkt.
Uwagi jurorów: kwaśny, piekący, słabo nagazowany
Opis miał być: siarkowy, długa goryczka, słabe nagazowanie, nie buduje piany
Comment
-
-
Comment
-
Comment