Koźlak marcowy?
Niedziela w Czeskim Raju?
Collapse
X
-
No to masz Maruśka już na cztery szkółki z czego wybierać
Ja też głosuję za ciemniakiem, chyba jeszcze nie warzyłaś na szkółce ciemnego lagera.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Nieśmiało zaproponowałbym coś z belgijskich gatunków - może old bruin, albo tripelka?
Niniejszym chciałbym również zgłosić swoje uczestnictwo na szkółce 30.01 - w końcu muszę się osobiście przekonać, czy warto już się przestawić na zacieranie.
Pozdro
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedziNieśmiało zaproponowałbym coś z belgijskich gatunków - może old bruin, albo tripelka?
Niniejszym chciałbym również zgłosić swoje uczestnictwo na szkółce 30.01 - w końcu muszę się osobiście przekonać, czy warto już się przestawić na zacieranie.
Pozdro- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziZgłoś się człecze mailem, ciasno juz jest
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziZgadza się, lada moment zamykam listę. Andrzeju, wpisałam Cię
Człek początkujący to i obyczajów do końca nie zna.
Następnym razem będę już wiedział jak zgłaszać swoje uczestnictwo - pozdrawiam i do zobaczenia.
P.S. Czy do dobrego obyczaju należy zabranie ze sobą niewielkiej ilości własnych wyrobów w celu wspólnej degustacji, czy raczej gospodarz lokalu nie patrzy na to przychylnie (co wydaje mi się poniekąd zupełnie zrozumiałe)?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedziP.S. Czy do dobrego obyczaju należy zabranie ze sobą niewielkiej ilości własnych wyrobów w celu wspólnej degustacji, czy raczej gospodarz lokalu nie patrzy na to przychylnie (co wydaje mi się poniekąd zupełnie zrozumiałe)?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzipo prostu właściciele fajni są i otwarci na różne sytuacje
Jeszcze raz pozdrawiam i do zobaczenia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziJako przedstawiciel panelu degustacyjnego oświadczam, że również jesteśmy fajni i otwarci na różne sytuacje i wyroby
Do degustacji szkółkowej 30 stycznia przewidujemy zimowe z poprzedniej szkółki, pilsa, schwarzbiera, wee heavy, IPA 17 blg i co kto przyniesie
Co do warzenia, to chyba skłaniam się ku Munich Dunkel, albo Vienna Lager - górniaki to można cały rok warzyć, trzeba wykorzystać zimę na maksa.
Comment
-
-
Ponoć najlepsze efekty smakowe są w połączeniu pilsa monacha i wiedeńskiego - co w połączeniu daje "oktober" mniam
masz wiedeński ?
monachijskie ciemne jeszcze mam - może wpadnę na chwileczkę z kilkoma butelczynami.
Comment
-
-
Oj, wybiera się, wybiera. Loża Szyderców jest zazwyczaj liczna
Comment
-
Comment