Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeoxxX
Wyświetlenie odpowiedzi
Niedziela w Czeskim Raju?
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Wracamy do szkółkowania! Tutaj tylko zajawka, bo wcale nie będzie to NIEDZIELA, tylko sobota. W dodatku w Czeskim Raju będzie tylko prezentacja multimedialna, a warzenie odbędzie się w plenerze, na imprezie parkingowej, którą Czeski Raj wraz z Pubem U Augusta zaplanowali na 2 lipca. Nic już więcej nie piszę, bo teraz ich kolej na powieszenie informacji o tym smacznym wydarzeniu w odpowiednim dzialeLast edited by Marusia; 2011-06-16, 10:49.
Comment
-
-
Piwa z Czeskiego Raju i z Pubu U Augusta Chyba, że piwowarzy coś przyniosą swojego, w końcu czas się chyba pochwalić, czego się nauczyliLast edited by Marusia; 2011-06-16, 15:09.
Comment
-
-
Przy stoisku warzelniczym przewidujemy takie drobne właśnie degustacje w wewnętrznym gronie. Szerszej degustacji nie będzie - za duża impreza
Comment
-
-
Jarasty wreszcie wrzucił info w temacie o Czeskim:
Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Jutro uwarzymy bitterka z amerykańskimi chmielami - zapraszam wszystkich do wąchania - to inny świat chmielu, zniewalające aromaty leśno-cytrusowe, mniam.
Skład bitterka prosty, na lato, czyli jaśniutki i lekki. Słody mają dać bazę, ale główną rolę oddajemy chmielowi.
Weźmiemy zatem
4 kg słodu pilzneńskiego
1 kg słodu wiedeńskiego
0,5 kg karmelowego 20-30 EBC
A chmiel niech będzie Citra i Amarillo, plus kilka szyszek innego do utworzenia złoża filtracyjnego. Proporcje
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziA chmiel niech będzie Citra i Amarillo, plus kilka szyszek innego do utworzenia złoża filtracyjnego. ProporcjeŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Ktoś ukradł
30 g Citra na 60 minut
20 g Citra na 30 minut
20 g Amarillo na 10 minut
20 g Amarillo do filtracji po chmieleniu
Comment
-
-
Chmielenie zostało wzbogacone o dodatkowe 10 g Amarillo do filtracji.
Ogólnie warzenie poszło sprawnie, mimo oszalałego wiatru, który chłodził gar i rozpraszał płomień pod nim, a to wszystko dzięki ekipie szkółkowej, która ogrzewając się przy kadzi stanowiła naturalny parawan antywiatrowy
Towarzystwo szkółkowe pojawiło się prawie w całości, niezniechęcone średnimi warunkami pogodowymi. W dodatku część wytrzymała z nami do samego końca warzenia, co nie zawsze się zdarza Było też kilka osób z poprzednich szkółek.
Ekipka browarbizowa też dopisała na imprezie garażowej - pooperacyjny Pepek, Jerzy z zakwasem (chlebowym, nie mięśniowym), Małażonka - tymczasowa Wrocławianka, Basik, Piotry, Brloin powypadkowy, Mihai, Jackson, Czesiek i Mariolka, dotarł również Slavoy w sam raz na pakowanie sprzętu do auta
Brzeczka wykazała 15 blg, więc dolałam 3 litry wody marketówki i mamy 12,5 blg 27 litrów, zadane Danstar Nottingham
Mam nadzieję, że okazja na plenerowe szkółkowanie jeszcze tego lata się nadarzy - bez wiatru!!!
Comment
-
-
Bitterek Garażowy już w butelkach, pachnie smakowicie
Pora na kolejne spotkanie edukacyjne - zapraszamy 21 sierpnia kandydatów na piwowarów, piwowarów (z piwem) na wspólne warzenie. Co będziemy warzyć? Może znowu bittera, tego nigdy za wiele
Comment
-
Comment