Niedziela w Czeskim Raju?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • vronka
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.08
    • 1

    jeżeli można to chętnie wpadnę

    jak w temacie. Czy ilość miejsc jest mocno ograniczona?
    Narazie szkolę się na forum i niedługo uwarze swoje pierwsze piwko - przynajmniej spróbuje i przydałoby się wcześniej podejrzeć mistrzów przy pracy

    Pozdrawiam

    Comment

    • chemmobile
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.03
      • 2168

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vronka Wyświetlenie odpowiedzi
      jak w temacie. Czy ilość miejsc jest mocno ograniczona?
      Po szczegóły najlepiej uderzać tutaj: Szkółka niedzielna w Czeskim Raju.
      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        Jutro uwarzymy znowu stouta. Sala pełna, zapisy zakończone, ale, oczywiście, z przyjemnością zobaczę jakąś forumową lożę szyderców oraz absolwentów poprzednich szkółek, najlepiej z własnym piwem Byle po 16.00, żeby już po prezentacji ekranowej było Ja do degustacji przywiozę bitterka, stouta, kolendrowe oraz pszeniczne jasne i polotmave
        Last edited by Marusia; 2011-08-20, 08:15.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • mareks
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.05
          • 1939

          Ja będę.
          Wezmę żytnie i nie wiem co więcej.
          Last edited by mareks; 2011-08-20, 14:36.

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            Zasyp dzisiejszego stouta podobny do poprzedniego:

            2 kg słód monachijski
            2 kg słód pilzneński
            1 kg słód owsiany
            0,4 kg słód barwiący
            0,4 kg jęczmień palony.

            Chmeilenie: marynka, szyszka, 50 g na 60 minut.

            Idę śrutować - do zobaczenia w Czeskim już niedługo
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • cayman9
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2011.07
              • 17

              Dziękuję organizatorom za poświęcenie czasu i przepraszam że po raz kolejny byłem samochodem...
              następnym razem się poprawię i będę mógł spokojnie

              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cayman9 Wyświetlenie odpowiedzi
                Dziękuję organizatorom za poświęcenie czasu i przepraszam że po raz kolejny byłem samochodem...
                następnym razem się poprawię i będę mógł spokojnie
                Fajnie było Cię znowu spotkać, ale faktycznie, z tym samochodem to...

                Stout zasypany został Danstar Nottinghamami, wyszło ok. 27 l 12 blg
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  Stout stał miesiąc na burzliwej
                  Na szczęście w dość chłodnym miejscu, zatem przeżył i dziś go w końcu butelkujemy
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    Zapraszamy na kolejną Szkółkę do Czeskiego Raju 4 grudnia. Będziemy warzyć wędzone, na wzór Rauchbiera z Schenkerli. Przy tej okazji wezmę ze sobą do obadania organoleptycznego słody wędzone na drewnie i wędzone na torfie, żeby każdy mógł poczuć, że jest między nimi diametralna różnica w zapachu. Tak mnie natchnęło ostatnio po lekturze niektórych wątków warzelniczych na naszym forum

                    Oczywiście nie obejdzie się bez degustacji - stout, bitter, weizenbock, AIPA...
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • maroxan
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2008.03
                      • 179

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                      Zapraszamy na kolejną Szkółkę do Czeskiego Raju 4 grudnia. Będziemy warzyć wędzone, na wzór Rauchbiera z Schenkerli. Przy tej okazji wezmę ze sobą do obadania organoleptycznego słody wędzone na drewnie i wędzone na torfie, żeby każdy mógł poczuć, że jest między nimi diametralna różnica w zapachu. Tak mnie natchnęło ostatnio po lekturze niektórych wątków warzelniczych na naszym forum

                      Oczywiście nie obejdzie się bez degustacji - stout, bitter, weizenbock, AIPA...
                      Przyniosę Stout, IPA i Alt.
                      Z pewnością też ten słód wędzony w celach organoleptyki.
                      Może nawet świeże piwo z jego udziałem będzie już pijalne.
                      Cogito ergo sum vampiras
                      moje skromne warzenie
                      ________________
                      Nasze fotografie

                      Comment

                      • Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

                        Super U Ciebie to mały zasyp był tego słodu, więc pewnie nie będzie go za bardzo czuć w piwie.
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • mareks
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.05
                          • 1939

                          Pewnikiem i ja się pojawię z paroma butelczynami.

                          Comment

                          • Basik
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.06
                            • 1308

                            No i na nas chyba nadszedł czas, żeby się znów w towarzystwie pokazać
                            A poza tym mamy coś do obgadania z Maroxanem (on już wie co )

                            Comment

                            • Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

                              Zaczynam żałować, że to dopiero za miesiąc
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

                              www.wrowar.com.pl



                              Comment

                              • maroxan
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2008.03
                                • 179

                                No to będzie się działo.
                                Cogito ergo sum vampiras
                                moje skromne warzenie
                                ________________
                                Nasze fotografie

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X