Niedziela w Czeskim Raju?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • vronka
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.08
    • 1

    #211
    jeżeli można to chętnie wpadnę

    jak w temacie. Czy ilość miejsc jest mocno ograniczona?
    Narazie szkolę się na forum i niedługo uwarze swoje pierwsze piwko - przynajmniej spróbuje i przydałoby się wcześniej podejrzeć mistrzów przy pracy

    Pozdrawiam

    Comment

    • chemmobile
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.03
      • 2168

      #212
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vronka
      jak w temacie. Czy ilość miejsc jest mocno ograniczona?
      Po szczegóły najlepiej uderzać tutaj: Szkółka niedzielna w Czeskim Raju.
      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #213
        Jutro uwarzymy znowu stouta. Sala pełna, zapisy zakończone, ale, oczywiście, z przyjemnością zobaczę jakąś forumową lożę szyderców oraz absolwentów poprzednich szkółek, najlepiej z własnym piwem Byle po 16.00, żeby już po prezentacji ekranowej było Ja do degustacji przywiozę bitterka, stouta, kolendrowe oraz pszeniczne jasne i polotmave
        Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2011-08-20, 08:15.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • mareks
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.05
          • 1939

          #214
          Ja będę.
          Wezmę żytnie i nie wiem co więcej.
          Ostatnia zmiana dokonana przez mareks; 2011-08-20, 14:36.

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            #215
            Zasyp dzisiejszego stouta podobny do poprzedniego:

            2 kg słód monachijski
            2 kg słód pilzneński
            1 kg słód owsiany
            0,4 kg słód barwiący
            0,4 kg jęczmień palony.

            Chmeilenie: marynka, szyszka, 50 g na 60 minut.

            Idę śrutować - do zobaczenia w Czeskim już niedługo
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • cayman9
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2011.07
              • 17

              #216
              Dziękuję organizatorom za poświęcenie czasu i przepraszam że po raz kolejny byłem samochodem...
              następnym razem się poprawię i będę mógł spokojnie

              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                #217
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cayman9
                Dziękuję organizatorom za poświęcenie czasu i przepraszam że po raz kolejny byłem samochodem...
                następnym razem się poprawię i będę mógł spokojnie
                Fajnie było Cię znowu spotkać, ale faktycznie, z tym samochodem to...

                Stout zasypany został Danstar Nottinghamami, wyszło ok. 27 l 12 blg
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  #218
                  Stout stał miesiąc na burzliwej
                  Na szczęście w dość chłodnym miejscu, zatem przeżył i dziś go w końcu butelkujemy
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #219
                    Zapraszamy na kolejną Szkółkę do Czeskiego Raju 4 grudnia. Będziemy warzyć wędzone, na wzór Rauchbiera z Schenkerli. Przy tej okazji wezmę ze sobą do obadania organoleptycznego słody wędzone na drewnie i wędzone na torfie, żeby każdy mógł poczuć, że jest między nimi diametralna różnica w zapachu. Tak mnie natchnęło ostatnio po lekturze niektórych wątków warzelniczych na naszym forum

                    Oczywiście nie obejdzie się bez degustacji - stout, bitter, weizenbock, AIPA...
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • maroxan
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2008.03
                      • 179

                      #220
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                      Zapraszamy na kolejną Szkółkę do Czeskiego Raju 4 grudnia. Będziemy warzyć wędzone, na wzór Rauchbiera z Schenkerli. Przy tej okazji wezmę ze sobą do obadania organoleptycznego słody wędzone na drewnie i wędzone na torfie, żeby każdy mógł poczuć, że jest między nimi diametralna różnica w zapachu. Tak mnie natchnęło ostatnio po lekturze niektórych wątków warzelniczych na naszym forum

                      Oczywiście nie obejdzie się bez degustacji - stout, bitter, weizenbock, AIPA...
                      Przyniosę Stout, IPA i Alt.
                      Z pewnością też ten słód wędzony w celach organoleptyki.
                      Może nawet świeże piwo z jego udziałem będzie już pijalne.
                      Cogito ergo sum vampiras
                      moje skromne warzenie
                      ________________
                      Nasze fotografie

                      Comment

                      • Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

                        #221
                        Super U Ciebie to mały zasyp był tego słodu, więc pewnie nie będzie go za bardzo czuć w piwie.
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • mareks
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.05
                          • 1939

                          #222
                          Pewnikiem i ja się pojawię z paroma butelczynami.

                          Comment

                          • Basik
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.06
                            • 1308

                            #223
                            No i na nas chyba nadszedł czas, żeby się znów w towarzystwie pokazać
                            A poza tym mamy coś do obgadania z Maroxanem (on już wie co )

                            Comment

                            • Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

                              #224
                              Zaczynam żałować, że to dopiero za miesiąc
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

                              www.wrowar.com.pl



                              Comment

                              • maroxan
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2008.03
                                • 179

                                #225
                                No to będzie się działo.
                                Cogito ergo sum vampiras
                                moje skromne warzenie
                                ________________
                                Nasze fotografie

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • Marusia
                                  2013.11.17 - Wrocław, Szkółka Niedzielna w Czeskim Raju
                                  Marusia
                                  Niedzielne warzenie piwa w Czeskim Raju - reaktywacja!

                                  Dzięki aktywności wrocławskich piwowarów wracamy do Czeskiego Raju ze szkoleniami dla początkujących.
                                  Zapraszamy na pokaz warzenia piwa przeznaczony głównie dla świeżo upieczonych piwowarów, lub takich, którzy dopiero
                                  ...
                                  2013-10-23, 10:40
                                • ART
                                  Opole, Krakowska 32, Klubokawiarnia OPO
                                  ART
                                  Mają kilka nieobrandowanych kranów z piwami o nazwach IPA, Lager, itp.

                                  Bierzesz taką IPKę i pytasz się z jakiego to browaru. Dowiadujesz się że z Profesji Mówisz że browaru już trochę nie ma... No i otrzymujesz w rewanżu głęboki wzdech zdziwienia przy gorączkowym sprawdzaniu...
                                  2025-02-19, 19:15
                                • ART
                                  Liberec, Hanychovská 832/37, Pivotéka Liberec
                                  ART
                                  Dobrze zaopatrzony sklep z alkoholami i nie tylko. Wydzielona salka z piwami. Jeszcze większa wydzielona salka z rumami.

                                  Dużo kraftów (przede wszystkim), większość w lodówkach.

                                  Czynny poniedziałek - sobota 9-18, niedziela nieczynne

                                  www: http://pivoteka-liberec...
                                  2025-02-01, 09:39
                                • heckler
                                  Czechy, Hlavní 425, Třebotov, Pivovar Kulivá Hora
                                  heckler
                                  Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
                                  2025-01-07, 07:41
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...