Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
Niedziela w Czeskim Raju?
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziA właśnie, że nie, bo 25 października Taka mała zmiana, co bym mogła po szkoleniu sensorycznym w Katowicach odpocząćMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Zapraszam pojutrze na warzenie Rauchbiera - zaprzyjaźnionych piwowarów też
Do degustacji tym razem będzie Oatmalt Stout, Scottish Ale, Torfowe wędzone, witbier, pszeniczne... no i co ktokolwiek inny przyniesieLast edited by Marusia; 2009-10-23, 19:01.
Comment
-
-
Acha - zapomniałam o jeszcze jednym: jeśli ktoś chciałby uczestniczyć w spocie Jestem Domowym Piwowarem, to będziemy kręcić co nieco właśnie podczas najbliższej Szkółki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wesoly Wyświetlenie odpowiedziMoże przybędziecie do Węgrowa na małą warkę?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wesoly Wyświetlenie odpowiedziKurde, a ja w niedziele planuje rozpocząć sezon dolniaków....
Może przybędziecie do Węgrowa na małą warkę?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziAcha - zapomniałam o jeszcze jednym: jeśli ktoś chciałby uczestniczyć w spocie Jestem Domowym Piwowarem, to będziemy kręcić co nieco właśnie podczas najbliższej Szkółki.
Jak będą koszulki dla statystów to może i ja wpadnę .W poprzednim wcieleniu, z całą pewnością byłem piwowarem
Pozdrawiam
Piotr
Comment
-
-
Koszulki? Niestety, te Slavoyowe to będą na Ciebie za duże, ale mogę jakąś swoją Ci pożyczyć
Co do ilości osób - nie wiem, ilu przyjdzie niezapisanych, zatem trudno wyrokować. Tłumu nie będzie - bo i nie powinno, nie po to taka szkółka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi... ale mogę jakąś swoją Ci pożyczyćW poprzednim wcieleniu, z całą pewnością byłem piwowarem
Pozdrawiam
Piotr
Comment
-
-
Uwarzyliśmy rauchbiera, tak już liczyłam, że będzie to klasyczna dolna fermentacja, a tu, jak na złość, ociepliło się No i na górniakach pójdzie. Nic to, za to szybciej będzie można pić
Na następną Szkółkę biorę do Czeskiego lampę - po zmianie czasu na zimowy mieliśmy wczoraj kłopot z oceną stopnia klarowności brzeczki, a odczyt na refraktometrze odbywał się przy barze
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziUwarzyliśmy rauchbiera, tak już liczyłam, że będzie to klasyczna dolna fermentacja, a tu, jak na złość, ociepliło się No i na górniakach pójdzie.
A kolejna Szkółka 29.11.09 - zapraszamy
Comment
-
Comment