No ba - przekrój wszystkich szkółkowych i nie tylko No i czasem też "uczniowie" coś przynoszą
Niedziela w Czeskim Raju?
Collapse
X
-
-
The winner is - Chemmobile
Pomyślałam, ze dobrego (oby) pilsa nigdy za wiele, będzie na degustacje szkółkowe i nie tylko - niech się wieść niesie, że i tradycyjne nasze codzienne w domu można zrobić lepsze, niż w browarze przemysłowym
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziniech się wieść niesie, że i tradycyjne nasze codzienne w domu można zrobić lepsze, niż w browarze przemysłowym
Ja bym tylko wyrzucił słowo "codzienne", bo to szczególnie kobietom kojarzy się z alkoholizmem. Wiem to z doświadczeniaLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Wczoraj ze Slavoyem stawialiśmy też na Pilsa i jak widać klasyka wygrała
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziI takie powinno być hasło przewodnie szkółki
Ja bym tylko wyrzucił słowo "codzienne", bo to szczególnie kobietom kojarzy się z alkoholizmem. Wiem to z doświadczenia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziA w sumie to masz rację - ja nie piję codziennie.... jasnegobrloin; od Szczecina do Wrocławia
Comment
-
-
A pirackamuza nadal siedzi w Czeskim Raju czy już wyczołgał się?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Comment
-
-
Szkółka niedzielna była git. Wszystkie do tej pory sprawy nie do końca dla mnie zrozumiałe zostały wyjaśnione i przede wszystkim, można wszystko zobaczyć na własne oczy. Dodatkowo szczegółowo przygotowana dla uczestników instrukacja pozwoliła dla co bardziej nachmielonym wszystko sobie przypomnieć w następnym dniu. Prezentację polecam wszystkim osobą, które chcą zapoznać się z tajnikami warzenia piwa. Pozdrownienia dla Marusi i Antoniego.
Comment
-
-
Dzięki za pozdrowienia i cieszę się, że się podobało
Foty pojawią się faktycznie na blogu, jak czas pozwoli - a strasznie go jakoś mało się ostatnio zrobiło, chyba ktoś podstępnie dobę skrócił
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziFoty pojawią się faktycznie na blogu, jak czas pozwoli
W przyszłą niedzielę kolejna Szkółka - zapisy zakończone, znowu będzie dużo ludzi, wszystkich piwowarów chętnych do podzielenia się wiedzą z nowicjuszamu zapraszamy!
Po 17 tradycyjna degustacja szkółkowych piwek. Ostatnio zaskoczeniem było Belgian Specialty Ale zrobione z... ekstraktów WESa
Comment
-
-
Nie wiem. Może w końcu milk stouta... A! Nie - dostałam zlecenie od drugiej połowy firmy na Pale Ale - zapomniałam Zatem Pale Ale
Pilsik zabutelkowany, w smaku fajny. Słabo odfermentował (do 4 blg), no ale nie dziwota przy takim dziwnym zacieraniu to się raczej 5 blg spodziewałam
Comment
-
Comment