Niedziela w Czeskim Raju?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5618

    #196
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeoxxX
    Cieszy mnie ta wiadomość. Teraz wiem, że to ja muszę dokonać wszelkich starań by uzyskać wysoką wydajność z śrutownika CP
    A cała Twa praca pójdzie na marne, bo już niedługo w CP zacznie pracować nowy śrutownik
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

    Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #197
      Wracamy do szkółkowania! Tutaj tylko zajawka, bo wcale nie będzie to NIEDZIELA, tylko sobota. W dodatku w Czeskim Raju będzie tylko prezentacja multimedialna, a warzenie odbędzie się w plenerze, na imprezie parkingowej, którą Czeski Raj wraz z Pubem U Augusta zaplanowali na 2 lipca. Nic już więcej nie piszę, bo teraz ich kolej na powieszenie informacji o tym smacznym wydarzeniu w odpowiednim dziale
      Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2011-06-16, 11:49.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • Basik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.06
        • 1308

        #198
        To brzmi podwójnie ciekawie
        Ostatnia zmiana dokonana przez Basik; 2011-06-16, 13:38.

        Comment

        • amap
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2010.02
          • 98

          #199
          A wiadomo co będzie na panelu degustacyjnym?

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            #200
            Piwa z Czeskiego Raju i z Pubu U Augusta Chyba, że piwowarzy coś przyniosą swojego, w końcu czas się chyba pochwalić, czego się nauczyli
            Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2011-06-16, 16:09.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • amap
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2010.02
              • 98

              #201
              a ja właśnie te piwa miałem na myśli

              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                #202
                Przy stoisku warzelniczym przewidujemy takie drobne właśnie degustacje w wewnętrznym gronie. Szerszej degustacji nie będzie - za duża impreza
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Basik
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.06
                  • 1308

                  #203
                  Weekend prawie się zbliża, a w temacie cisza Chciałam się więc upewnić czy plan na 2 lipca jest aktualny ( czyli warzenie + biesiada na placu) i kto z forumowiczów się wybiera?

                  Comment

                  • slavoy
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛
                    • 2001.10
                    • 5056

                    #204
                    Jarasty wreszcie wrzucił info w temacie o Czeskim:
                    http://browar.biz/forum/showthread.p...587#post985587
                    Dick Laurent is dead.

                    Comment

                    • Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

                      #205
                      Jutro uwarzymy bitterka z amerykańskimi chmielami - zapraszam wszystkich do wąchania - to inny świat chmielu, zniewalające aromaty leśno-cytrusowe, mniam.

                      Skład bitterka prosty, na lato, czyli jaśniutki i lekki. Słody mają dać bazę, ale główną rolę oddajemy chmielowi.

                      Weźmiemy zatem
                      4 kg słodu pilzneńskiego
                      1 kg słodu wiedeńskiego
                      0,5 kg karmelowego 20-30 EBC

                      A chmiel niech będzie Citra i Amarillo, plus kilka szyszek innego do utworzenia złoża filtracyjnego. Proporcje
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      • Maggyk
                        Szara Adminiscjencja
                        🍼
                        • 2004.05
                        • 5618

                        #206
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                        A chmiel niech będzie Citra i Amarillo, plus kilka szyszek innego do utworzenia złoża filtracyjnego. Proporcje
                        Chyba uciekła część zdania
                        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                        Piwo domowe -
                        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                        Reklama w BROWARZE
                        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          #207
                          Ktoś ukradł

                          30 g Citra na 60 minut
                          20 g Citra na 30 minut
                          20 g Amarillo na 10 minut
                          20 g Amarillo do filtracji po chmieleniu
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • Basik
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.06
                            • 1308

                            #208
                            Brzmi aromatycznie

                            Comment

                            • Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

                              #209
                              Chmielenie zostało wzbogacone o dodatkowe 10 g Amarillo do filtracji.
                              Ogólnie warzenie poszło sprawnie, mimo oszalałego wiatru, który chłodził gar i rozpraszał płomień pod nim, a to wszystko dzięki ekipie szkółkowej, która ogrzewając się przy kadzi stanowiła naturalny parawan antywiatrowy

                              Towarzystwo szkółkowe pojawiło się prawie w całości, niezniechęcone średnimi warunkami pogodowymi. W dodatku część wytrzymała z nami do samego końca warzenia, co nie zawsze się zdarza Było też kilka osób z poprzednich szkółek.

                              Ekipka browarbizowa też dopisała na imprezie garażowej - pooperacyjny Pepek, Jerzy z zakwasem (chlebowym, nie mięśniowym), Małażonka - tymczasowa Wrocławianka, Basik, Piotry, Brloin powypadkowy, Mihai, Jackson, Czesiek i Mariolka, dotarł również Slavoy w sam raz na pakowanie sprzętu do auta

                              Brzeczka wykazała 15 blg, więc dolałam 3 litry wody marketówki i mamy 12,5 blg 27 litrów, zadane Danstar Nottingham

                              Mam nadzieję, że okazja na plenerowe szkółkowanie jeszcze tego lata się nadarzy - bez wiatru!!!
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

                              www.wrowar.com.pl



                              Comment

                              • Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

                                #210
                                Bitterek Garażowy już w butelkach, pachnie smakowicie

                                Pora na kolejne spotkanie edukacyjne - zapraszamy 21 sierpnia kandydatów na piwowarów, piwowarów (z piwem) na wspólne warzenie. Co będziemy warzyć? Może znowu bittera, tego nigdy za wiele
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

                                www.wrowar.com.pl



                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • Marusia
                                  2013.11.17 - Wrocław, Szkółka Niedzielna w Czeskim Raju
                                  Marusia
                                  Niedzielne warzenie piwa w Czeskim Raju - reaktywacja!

                                  Dzięki aktywności wrocławskich piwowarów wracamy do Czeskiego Raju ze szkoleniami dla początkujących.
                                  Zapraszamy na pokaz warzenia piwa przeznaczony głównie dla świeżo upieczonych piwowarów, lub takich, którzy dopiero
                                  ...
                                  2013-10-23, 11:40
                                • bastion
                                  Włochy, Palermo, Via Castrofilippo 20, Ballarak Magione.
                                  bastion
                                  Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...
                                  2025-04-24, 22:25
                                • darekd
                                  Fortuna, Miłosław Jasne Pełne
                                  darekd
                                  Chyba nowość na rynku.

                                  Ekstr. 12,5%
                                  Alk. 5%

                                  Pełne i słodowe piwo jasne, które zachwyca zrównoważonym smakiem. Wyczuwalna, przyjemna goryczka subtelnie kontrastuje z bogatym, gładkim profilem słodowym, nawiązując do charakteru dawnych, mniej odfermentowanych lagerów....
                                  2025-03-20, 20:40
                                • ART
                                  Opole, Krakowska 32, Klubokawiarnia OPO
                                  ART
                                  Mają kilka nieobrandowanych kranów z piwami o nazwach IPA, Lager, itp.

                                  Bierzesz taką IPKę i pytasz się z jakiego to browaru. Dowiadujesz się że z Profesji Mówisz że browaru już trochę nie ma... No i otrzymujesz w rewanżu głęboki wzdech zdziwienia przy gorączkowym sprawdzaniu...
                                  2025-02-19, 20:15
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...