2009.08.13 - Parpary, III Pomorski Konkurs Piw Domowych im. Sławomira Pahlke

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Saks
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.09
    • 108

Tak po prostu przyjeliśmy i się sprawdziło. Zadziwiającą reguła było że piwa które kiepsko wyglądały słabo też smakowały. Wygrały piwa, które bez apelacyjnie się wybijały.
    Mel Gaudii Vitae Est

www.michalsaks.com

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Saks Wyświetlenie odpowiedzi
      Tak po prostu przyjeliśmy i się sprawdziło. Zadziwiającą reguła było że piwa które kiepsko wyglądały słabo też smakowały. Wygrały piwa, które bez apelacyjnie się wybijały.
      co to znaczy kiepsko wyglądały ?
      Mniej książków więcej piwa

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Saks Wyświetlenie odpowiedzi
        Nie jestem za, ale to Wasz konkurs Mam jednak wielką prośbę, żebyś uzupełnił te dane gdzie trzeba, informacja, że skala jest od 1 do 10 jest istotna, gdyż zarówno w Żywcu jak i we Wrocku jest skala od 1 do 5 i wagowa, tak jak podałam wyżej, oraz ilość osób w jury każdej kategorii. Jak się widzi wyniki poszczególnych piw to suma punktów bez tych informacji kompletnie nic nie mówi, a wręcz wprowadza zamieszanie.

Rozmawialiśmy kiedyś z Huanghuą, że warto by było ujednolicić zasady polskich konkursów, jak widzę, pomorski jednak koniecznie chce po swojemu - no cóż. Do różnic dołóżmy wystawianie przez uczestników więcej niż jednego piwa w danej kategorii, nie mówiąc o szerokim zakresie tych kategorii

Nie krytykuję, tylko stwierdzam fakty Każdy robi, jak uważa, a jak nie uważa...
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Saks
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2008.09
          • 108

Pierwszy raz organizowałem konkurs i musiałem obrać jakąś strategie. Szymon niestety w tym roku nie mógł uczestniczyć w konkursie i wskazówek też niestety nie przekazał. Nieuczestniczyłem także wcześniej w żadnym konkursie.

Jestem otwarty na krytyke i dobre rady osób bardziej doświadczonych.
          Mel Gaudii Vitae Est

www.michalsaks.com

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Trza było dzwonić i pytać

Pierwsze koty za płoty, uzupełnij dane i będzie git - w końcu nie każdy czyta ten temat ( no i w ogóle browar.biz) zatem na stronie konkursu uwidocznij zasady oraz ekipę jurorską w poszczególnych kategoriach.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
            X