2009.08.13 - Parpary, III Pomorski Konkurs Piw Domowych im. Sławomira Pahlke

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • WitekCC
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2008.08
    • 46

    #16
    Jeśli komuś jest potrzebna oficjalna "oficjałka" - zapraszam na witrynę Wielkiej Konfraterni Zacnego Jadła Napitku i Rękodzieła, gdzie Michał-Pełnomocnik zapodał co należy na dzień dzisiejszy. Szczegóły regulaminowe odkładając na ... Dzień Dziecka

    Comment

    • Stasiek
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2007.02
      • 609

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WitekCC Wyświetlenie odpowiedzi
      Jeśli komuś jest potrzebna oficjalna "oficjałka" - zapraszam na witrynę Wielkiej Konfraterni Zacnego Jadła Napitku i Rękodzieła
      Ależ się to wszystko jeszcze zmienia...
      Jeszcze wczoraj było info:
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
      2. Piwa ciemne dolnej i górnej fermentacji o ekstrakcie do 13%
      a na stronie mamy po prostu:
      2. Piwa typu stout

      Comment

      • WitekCC
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2008.08
        • 46

        #18
        Stasiek, Kto jest bardziej oficjalny?

        Comment

        • Stasiek
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2007.02
          • 609

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WitekCC Wyświetlenie odpowiedzi
          Stasiek, Kto jest bardziej oficjalny?
          Zgaduję, że strona.

          Ale szkoda trochę, bo w kategorii "piwa ciemne dolnej i górnej fermentacji" mogły by się trafić jakieś ciekawe wynalazki.
          A stout to stout.
          Ale dla jury na pewno będzie łatwiej.

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek69 Wyświetlenie odpowiedzi
            A stout to stout.
            No wlaśnie, zatem może ktoś doprecyzuje, jakie w końcu piwa ciemne mają startować
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • mwa
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2003.01
              • 5071

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WitekCC Wyświetlenie odpowiedzi
              Stasiek, Kto jest bardziej oficjalny?
              No, no. Te piwa ciemne to z Waszej strony było, więc jak się poprawia to i info się zda. Ale gdzie tam impreza, a kształt się już wychodzi.
              Pozdrawiam Cię !!!!

              Comment

              • Saks
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2008.09
                • 108

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivaria Wyświetlenie odpowiedzi
                Doczekam się odpowiedzi?
                Jest to III Pomorski Konkurs Piw Domowych, pierwszy noszący imię S. Pahlke.

                Ostateczne Kategorie to:
                1. Weizen
                2. Stout
                3. Dowolne Piwo z udziałem Miodu.

                Pozdrawiam
                Michał Saks
                Mel Gaudii Vitae Est

                www.michalsaks.com

                Comment

                • pivaria
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.03
                  • 1538

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Saks Wyświetlenie odpowiedzi
                  (...) TERMIN: 13 Sierpnia 2008
                  Doczekałem się odpowiedzi więc uprzejmość za uprzejmość. Zwracam uwagę, że chodzi zapewne o 13 sierpnia tego, tj. 2009 roku?
                  PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
                  www.pivaria.pl
                  https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

                  Comment

                  • Saks
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2008.09
                    • 108

                    #24
                    Oczywiście że chodzi o ten rok 2009.
                    Mel Gaudii Vitae Est

                    www.michalsaks.com

                    Comment

                    • WitekCC
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2008.08
                      • 46

                      #25
                      Na wszelki wypadek dopisałem w Twym njusie, Michał (na www.konfraternia.org) rzeczony rok 2009, bo był sam osierocony sierpień mogący mylić;-)

                      Comment

                      • Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Saks Wyświetlenie odpowiedzi
                        2. Stout
                        Dry stout? Imperial Stout? Stout owsiany? Jeśli bez rozróżnienia, to mam nadzieję, że ktoś zadba, żeby jurorom podawać w odpowiedniej kolejności, bo degustowanie dry stouta po imperialu nie rokuje dobrze temu pierwszemu
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • kopyr
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2004.06
                          • 9475

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                          Dry stout? Imperial Stout? Stout owsiany? Jeśli bez rozróżnienia, to mam nadzieję, że ktoś zadba, żeby jurorom podawać w odpowiedniej kolejności, bo degustowanie dry stouta po imperialu nie rokuje dobrze temu pierwszemu
                          IMO to słusznie, że tak szeroko. Niech będą i takie konkursy (jak KPD czy WWP gdzie styl jest określony precyzyjnie) i takie (gdzie styl czy rodzina stylów jest określona szeroko).
                          blog.kopyra.com

                          Comment

                          • Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

                            #28
                            A czy ja protestuję? Zauważam tylko, że to dla jury i prowadzącego konkurs robota bardziej skomplikowana, bo jeśli pewne zasady nie zostaną zachowane, to bardzo dobre piwo może przepaść z powodu nieodpowiedniej kolejności podawania trunków, a jurorzy będą musieli przeprogramowywać kubki smakowe w przyśpieszonym tempie.
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • JAQBA
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.08
                              • 1352

                              #29
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                              a jurorzy będą musieli przeprogramowywać kubki smakowe w przyśpieszonym tempie.
                              Najlepiej kanapką z cebulą

                              Comment

                              • Saks
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2008.09
                                • 108

                                #30
                                PATRONAT MERYTORYCZNY - PIWOZNAWCY.PL

                                Z przyjemnością informuje, że Patronat Merytoryczny nad profesjonalną i rzetelną oceną piw konkursowych objęła firma PIWOZNAWCY.PL.

                                Pozdrawiam
                                Michał Saks
                                Mel Gaudii Vitae Est

                                www.michalsaks.com

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X