Jeśli komuś jest potrzebna oficjalna "oficjałka" - zapraszam na witrynę Wielkiej Konfraterni Zacnego Jadła Napitku i Rękodzieła, gdzie Michał-Pełnomocnik zapodał co należy na dzień dzisiejszy. Szczegóły regulaminowe odkładając na ... Dzień Dziecka
2009.08.13 - Parpary, III Pomorski Konkurs Piw Domowych im. Sławomira Pahlke
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WitekCC Wyświetlenie odpowiedziJeśli komuś jest potrzebna oficjalna "oficjałka" - zapraszam na witrynę Wielkiej Konfraterni Zacnego Jadła Napitku i Rękodzieła
Jeszcze wczoraj było info:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi2. Piwa ciemne dolnej i górnej fermentacji o ekstrakcie do 13%
2. Piwa typu stout
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WitekCC Wyświetlenie odpowiedziStasiek, Kto jest bardziej oficjalny?
Ale szkoda trochę, bo w kategorii "piwa ciemne dolnej i górnej fermentacji" mogły by się trafić jakieś ciekawe wynalazki.
A stout to stout.
Ale dla jury na pewno będzie łatwiej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek69 Wyświetlenie odpowiedziA stout to stout.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WitekCC Wyświetlenie odpowiedziStasiek, Kto jest bardziej oficjalny?Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivaria Wyświetlenie odpowiedziDoczekam się odpowiedzi?
Ostateczne Kategorie to:
1. Weizen
2. Stout
3. Dowolne Piwo z udziałem Miodu.
Pozdrawiam
Michał Saks
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Saks Wyświetlenie odpowiedzi(...) TERMIN: 13 Sierpnia 2008
Comment
-
-
-
Na wszelki wypadek dopisałem w Twym njusie, Michał (na www.konfraternia.org) rzeczony rok 2009, bo był sam osierocony sierpień mogący mylić;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Saks Wyświetlenie odpowiedzi2. Stout
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziDry stout? Imperial Stout? Stout owsiany? Jeśli bez rozróżnienia, to mam nadzieję, że ktoś zadba, żeby jurorom podawać w odpowiedniej kolejności, bo degustowanie dry stouta po imperialu nie rokuje dobrze temu pierwszemu
Comment
-
-
A czy ja protestuję? Zauważam tylko, że to dla jury i prowadzącego konkurs robota bardziej skomplikowana, bo jeśli pewne zasady nie zostaną zachowane, to bardzo dobre piwo może przepaść z powodu nieodpowiedniej kolejności podawania trunków, a jurorzy będą musieli przeprogramowywać kubki smakowe w przyśpieszonym tempie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzia jurorzy będą musieli przeprogramowywać kubki smakowe w przyśpieszonym tempie.
Comment
-
-
PATRONAT MERYTORYCZNY - PIWOZNAWCY.PL
Z przyjemnością informuje, że Patronat Merytoryczny nad profesjonalną i rzetelną oceną piw konkursowych objęła firma PIWOZNAWCY.PL.
Pozdrawiam
Michał Saks
Comment
-
Comment