2009.08.13 - Konkurs Etykiet Piw Domowych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • muzealnik
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.09
    • 141

Wszystkim, kórym podobały sie moje etykiety (1-6), a zwłaszcza tym, kórzy swój cenny konkursowy głos własnie im oddali SERDECZNIE DZIEKUJĘ

Mam nadzieję, że ety się podobały. Niestety zostały same - piwa warzone w zeszłym sezonie wyszły maksymalnie i tylko one zostały.

Konfrateni serdeczne dzieki za dobrą zabawę.

Niesety nie będę mógł być w Parapach w niedzielę, więc już dziś za pomoca forum składam dzieki za fajny konkurs... no i za docenienie moich etek
    coś z piwem zrobić... próbuję

Comment

• Małażonka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 4602

Muzealnik duże gratulacje!

Ja jeszcze w kwestii formalnej: rozumiem, że etykiety 18 i 19 otrzymały zero punktów. Dlaczego nie są umieszczone na liście rankingowej? No, chyba, że zostały unieważnione, ale o tym, jako twórcy, powinniśmy byc chyba powiadomieni? Zresztą, taka informacja, powinna pojawic się na stronie...

Comment

• Małażonka
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 4602

I jeszcze jedno małe pytanko, z czystej ciekawości: za co przyznawane były punkty i kto ile mógł ich przyznac? Bo tak: pięcioosobowe Jury i np. 32 zwycięskie punkty. Internautów zaniedbujemy, bo się nie popisali. Zostaje tylko Jury i nieznane zasady głosowania.

Chciałabym byc dobrze zrozumiana, w żaden sposób nie zaprzeczam wynikom konkursu, tym bardziej, że w moim mniemaniu wygrac powinna etykieta nr 4 lub 3. Tylko jednocześnie chciałabym znac zasady głosowania. Czy był podział na kolorystykę, inwencję twórczą, czytelnośc itp., czy też nie: maksymalna przyznawana ilośc punktów to, np. 7 i ogólne wrażenie estetyczne decydowało o ilości przyznanych punktów?
        Last edited by Małażonka; 2009-08-14, 13:59.

Comment

• Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

Dubel
          Last edited by Małażonka; 2009-08-14, 15:53.

Comment

• Małażonka
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 4602

I ostatnie pytanie, bo zgłupiałam już na całego: był jakiś problem z głosowaniem internetowym? Bo czytając:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedzi
            Niezłe ale głosy me poszły na 3 inne z tego browaru
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WitekCC Wyświetlenie odpowiedzi
            Wzrasta aktywność głosujących...
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WitekCC Wyświetlenie odpowiedzi
            Napływu nowości ni ma. Chyba pora skusić się na głosowanko, co pewno dzisiaj sam uczynię. Zdecydowanie nie będę jedyny, bo rejestruję od wczoraj skokowy wzrost ilości głosujących.
            Nie zgadza mi się to z tekstem na stronie Konfraterni:

a 1/3 do internautów, którzy oddali jedynie dwa unieważnione głosy.

Comment

• Najtron
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2008.04
              • 56

Ja powyższe zdanie zrozumiałem następująco:

Zagłosowało wielu internautów, z których to głosów dwa były unieważnione (ale pozostałe już były ważne).

Comment

• Małażonka
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.03
                • 4602

No, więc nie jest to jednoznaczne. Gdyby było napisane: "a 1/3 do internautów, z których jedynie dwa głosy zostały unieważnione", nie miałabym najmniejszych wątpliwości, że chodzi o pozdzbiór głosów unieważnionych... Natomiast słowa: którzy oddali jedynie dwa unieważnione głosy brzmi jakby oddane były tylko dwa głosy do tego nieważne. Byc może się mylę, ale ja tak to właśnie odczytałam...

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23925

Ja tak nie do końca wiem czy mój głos został uznany - dostałem w zwrocie coś takiego:

Your mail to 'Etykiety_2009' with the subject

KONKURS ETYKIET

Is being held until the list moderator can review it for approval.

The reason it is being held:

Post by non-member to a members-only list

Either the message will get posted to the list, or you will receive
                  notification of the moderator's decision. If you would like to cancel
                  this posting, please visit the following URL:
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kopyr
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2004.06
                    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ja tak nie do końca wiem czy mój głos został uznany - dostałem w zwrocie coś takiego:
                    Ja też coś takiego dostałem. To jest nas dwóch ale sądzę, że to nie nasze głosy zostały unieważnione.
                    blog.kopyra.com

Comment

• WitekCC
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2008.08
                      • 46

Wszystkie głosy wysłane w formie mejli były uwzględnione przez komisję. Wśród tych WSZYSTKICH głosów BRANYCH pod UWAGĘ 2 zostały unieważnione z racji podwójnego głosowania z tego samego adresu poczty elektronicznej.
                      ---
                      "Zwrotki" do głosujących z systemu rejestrującego mejle były rzeczą normalną i nie miały JAKIEGOKOLWIEK znaczenia przy rejestracji WSZYSTKICH wysłanych głosowań. To, że były one po angielsku nie było przez nas zamierzoną złośliwością, a jedynie rutynowymi reakcjami naszego hostingu w USA.

Comment

• WitekCC
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2008.08
                        • 46

Przejrzałem bardzo dokładnie po raz chyba już trzeci mejle głosujących i nie ma żadnych głosów na numery 18 i 19. Obie etykiety nie znalazły także żadnego uznania w oczach komisji w Malborku. Nie widzę specjalnego sensu w rozgłośnym informowaniu o tych dwóch faktach.

Comment

• Małażonka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 4602

Oczywiście, mogę się z tym zgodzic, ale albo podaje się cały ranking (etykiety, które otrzymały 1-2 głosy na nim się znalazły), albo tylko "pudło". Jeszcze raz zaznaczam, że nie mam żadnych wątpliwości co do liczenia lub oceny etykiet, ale brak dwóch etykiet na dokładnej liście rankingowej nieco nas zdziwiło

Comment

• Małażonka
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 4602

Trudno, możesz mnie uznac za upierdliwą babę, bo pewnie i taka jestem, ale ponieważ ani tu, ani na prywatnego maila nie udzieliłeś mi odpowiedzi, ponowię pytanie:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedzi
                            I jeszcze jedno małe pytanko, z czystej ciekawości: za co przyznawane były punkty i kto ile mógł ich przyznac? Bo tak: pięcioosobowe Jury i np. 32 zwycięskie punkty. Internautów zaniedbujemy, bo się nie popisali. Zostaje tylko Jury i nieznane zasady głosowania.

Chciałabym byc dobrze zrozumiana, w żaden sposób nie zaprzeczam wynikom konkursu, tym bardziej, że w moim mniemaniu wygrac powinna etykieta nr 4 lub 3. Tylko jednocześnie chciałabym znac zasady głosowania. Czy był podział na kolorystykę, inwencję twórczą, czytelnośc itp., czy też nie: maksymalna przyznawana ilośc punktów to, np. 7 i ogólne wrażenie estetyczne decydowało o ilości przyznanych punktów?
                            Troszkę je jednak zmieniając: jeśli były głosy internetowe, to były liczone w ilości 1/2 wartości, czy wartośc punktacji Jury była mnożona x 2?

Tym razem licząc na odpowiedź, pozdrawiam serdecznie

Comment

• ergie
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.05
                              • 1041

Gratuluję zwycięzcy. Szkoda, że tak mało było tych projektów. A co do wyników i zasad oceny to myślę, że konkurs był "prywatny" więc i zasady wg czeskiej zasady "podobasie, nie podoba" ogłaszającego konkurs
                              Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
                              ------------------------------------------------------------------
                              Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• WitekCC
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2008.08
                                • 46

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedzi
                                Trudno, możesz mnie uznac za upierdliwą babę, bo pewnie i taka jestem, ale ponieważ ani tu, ani na prywatnego maila nie udzieliłeś mi odpowiedzi, ponowię pytanie:

Troszkę je jednak zmieniając: jeśli były głosy internetowe, to były liczone w ilości 1/2 wartości, czy wartośc punktacji Jury była mnożona x 2?

Tym razem licząc na odpowiedź, pozdrawiam serdecznie
                                Jeli chodzi o odpowiedź na Twego mejla - masz ją już bardzo dawno. Dla odmiany ja mam tutaj do Ciebie pytanie całkiem rzeczowe. Dlaczego Wy sami nie głosowaliście za swoimi etykietami? Mielibyście chociaż po tym upragnionym punkcie.

Oczywiście - wracając do zerowych punktów - jak tylko sobie życzysz, mogę nawet na głównej stronie portalu Konfraterni zamieścić inkryminowane etykiety wraz z informacją, że nie znalazły one uznania i w oczach jury i u internautów. Powiedz tylko słowo...

Co do sposobu obliczania głosów - procedura jest podana w paragrafie 4 regulaminu. Możesz, choć nie musisz wierzyć komisji, że warunek ten był zachowany.

Comment

Przetwarzanie...
                                X