Pierwsza butelka rozlana. Piwo nie kwaśnieje, ma piękny kolor i zapach ale jeszcze pracuje. Czekam jeszcze 2 tyg i na 100% będzie wyśmienite. Pozdrawiam Tomek
czy w związku z zaangażowaniem Piwomanii w pokaz warzenia są jakieś plany aby w ich sklepie były akcesoria i produkty do warzenia ?
Jeśli macie zamówienia na sprzęt do warzenie lub produkty to bardzo proszę o info sprowadzimy dla Was wszystko. Jeszcze nie mamy wszystkiego w sklepie ze względu na absolutny brak wolnego czasu (sezon). Od września ostro ruszamy ze słodami, drożdżami itp.itd. Pozdrawiam Tomek
Zapraszam wszystkie osoby uczestniczące w warzeniu i takie które mają tylko ochotę zdegustować owoc naszej pracy ("Honzikowa Pszenica") w piątek o godzinie 18:30
Piwnie pozdrawiam Tomek
p.s.
Poproszę do czwartku potwierdzić przybycie (muszę zarezerwować miejsce)
Degustacja odbyła się w bardzo miłej atmosferze, chociaż z uwagi na okres urlopów, frekwencja nie była wysoka .
Piwo wyszło w moim mniemaniu bardzo dobre. Zapachy i smaki pszeniczne w odpowiedniej ilości, goryczka może nieco wyższa, niż powinna być, ale minimalnie, smak przez cały czas degustacji raczej stabilny. Nagazowanie dobre, chociaż bałem się, że 170g. ekstraktu do 25 litrów to za mało.
Udało mi się dotrzeć w piątek z małym poślizgiem więc się niestety z Arturem rozminąłem. Ale reszta towarzystwa jeszcze wszystkiego rozpić, znaczy zdegustować, nie zdołała :-) Całkiem niezła pszeniczka choć goryczka i kwaskowatość na mój gust ciut za wysokie i piana trochę za grubopęcherzykowa i za szybko znika. Za to zapach pierwsza klasa!
Comment