Nie o 11, a o 11:00, te dwa zera są czynnikiem mówiącym wyraźnie, że sytuacja jest poważna.
2009.07.04 - Poznań, Pub u Honzika, Wspólne warzenie 4 lipca
Collapse
X
-
tez bede i apeluje do kolekcjonerow o wziecie kapsli na mala wymiane!
Comment
-
-
Warzenie się udało jak mniemam, dwunastka pszeniczna już zadana drożdżami.
Tak na gorąco chciałbym podziękować wszystkim, którzy pomogli w przygotowaniach i podczas warzenia, szczególne Wogoszowi, za cenne porady w trakcie warzenia, które rozjaśniły niektóre kwestie i udostępnienie swojego sprzętu - kadzi filtracyjnej i zaciernej (o słodzie już nie wspomnę), Tomkowi za jak się okazało bardzo dobre palniki gazowe, doskonałe rurki do chłodnicy oraz ogólną koordynację, M-kwadrat oraz Wogosz-juniorowi za obsługę multimedialną, Honzlikowi za miejsce do warzenia, Markozz-owi, za pomoc podczas warzenia oraz dociekliwe pytania oraz innym, którzy pomagali, a których imion nie zapamiętałem.
Comment
-
-
Dziękuję również wszystkim uczestnikom I Poznańskiego Wspólnego Warzenia Piwa w Pubie u Honzika - mam nadzieję, że koledzy którzy pierwszy raz uczestniczyli w takiej imprezie, złapią "piwnego bakcyla" i sami zaczną warzyć. Brzeczka wyszła nam nieco mętna, ale mam nadzieję, że degustacja w sierpniu będzie O.K.
Pozdrawiam wszystkich poznańskich forumowiczów.
Comment
-
-
Prawie 7 godzin we wspaniałej atmosferze i w oparach słodowych. Arturowi i Wogoszowi wielkie dzięki za pokaz wiedzy, umiejętności i techniki. Wydajność lepsza niż w przepisie świadczy o klasie piwowarów .
PS. Pierwsza warka "Mikrobrowaru u Honzika" niczym barka przeszła wodowanie na Al. Wielkopolskiej i Nad Wierzbakiem. Rejs zakończył się szczęśliwie na Sokoła. Pozdrowienia dla wszystkich uczestników.
Comment
-
-
Jedne Wspólne warzenie to zdecydowanie za mało.
Idee trzeba rozwijać.
Delikatnie podsuwam propozycje Wspólnego warzenia raz w miesiącu.
Zdrowie organizatorów"Gdzie się piwo warzy, tam się dobrze darzy"
Wolsztyński Browar Domowy M & P
Comment
-
-
Spotkanie super! Wiele się dowiedziałem i jestem coraz bliższy rzucenia się na warzenie z zacieraniem :-) Wielkie dzięki dla Artura i wogosza za wprowadzanie w arkana procesu i odpowiadanie na najgłupsze nawet pytania oraz dla Tomka za zorganizowanie/zainicjowanie całej akcji. Bardzo fajnie było się spotkać z innymi pasjonatami piwnymi. Nie mogę się już doczekać degustacji a przedtem choćby informacji jak wygląda piwo po fermentacji burzliwej no i czekam na następne spotkanie.
Zdjęć zebrało się sporo, dobrych już o wiele mniej jak widziałem z szybkiego przejrzenia - niestety w sobotę do nocy musiałem już poświęcić czas na zdjęcia klienta które zajęły mi też 16h w niedzielę i na te z warzenia nie zostało czasu. Dzisiaj planuję to obrabianie skończyć i wypchnąć jako gotowe do druku to jutro jest szansa na zajęcie się zdjęciami z warzenia.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Fajnie, że się Poznań ruszył i to od razu z kopyta
Może kiedyś ustalimy jedną datę na warzenia we Wrocku i w Poznaniu i połączenie internetowe online - to dopiero była by jazda
Z niecierpliwością czekam na foty!
Comment
-
-
zdjęcia
Udało się przejrzeć, wybrać i przygotować zdjęcia wcześniej niż się spodziewałem - wrzuciłem kilka do galerii:
a wszystkie które wybrałem do galerii na google picasa (jakby co to proszę się nie krępować i zgłaszać uwagi do podpisów albo pisać komentarze).
Gdyby ktoś chciał jakieś zdjęcie ciut większe to mogę oczywiście podesłać. Dla prawdziwych desperatów lub do wnikliwej analizy mogę też na degustację zgrać na płytkę i przynieść wszystkie które zrobiłem.
Last edited by M-kwadrat; 2009-07-06, 23:09.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
Comment