Pierwsza butelka rozlana. Piwo nie kwaśnieje, ma piękny kolor i zapach ale jeszcze pracuje. Czekam jeszcze 2 tyg i na 100% będzie wyśmienite. Pozdrawiam Tomek
czy w związku z zaangażowaniem Piwomanii w pokaz warzenia są jakieś plany aby w ich sklepie były akcesoria i produkty do warzenia ?
Jeśli macie zamówienia na sprzęt do warzenie lub produkty to bardzo proszę o info sprowadzimy dla Was wszystko. Jeszcze nie mamy wszystkiego w sklepie ze względu na absolutny brak wolnego czasu (sezon). Od września ostro ruszamy ze słodami, drożdżami itp.itd. Pozdrawiam Tomek
Zapraszam wszystkie osoby uczestniczące w warzeniu i takie które mają tylko ochotę zdegustować owoc naszej pracy ("Honzikowa Pszenica") w piątek o godzinie 18:30
Piwnie pozdrawiam Tomek
p.s.
Poproszę do czwartku potwierdzić przybycie (muszę zarezerwować miejsce)
Degustacja odbyła się w bardzo miłej atmosferze, chociaż z uwagi na okres urlopów, frekwencja nie była wysoka .
Piwo wyszło w moim mniemaniu bardzo dobre. Zapachy i smaki pszeniczne w odpowiedniej ilości, goryczka może nieco wyższa, niż powinna być, ale minimalnie, smak przez cały czas degustacji raczej stabilny. Nagazowanie dobre, chociaż bałem się, że 170g. ekstraktu do 25 litrów to za mało.
Udało mi się dotrzeć w piątek z małym poślizgiem więc się niestety z Arturem rozminąłem. Ale reszta towarzystwa jeszcze wszystkiego rozpić, znaczy zdegustować, nie zdołała :-) Całkiem niezła pszeniczka choć goryczka i kwaskowatość na mój gust ciut za wysokie i piana trochę za grubopęcherzykowa i za szybko znika. Za to zapach pierwsza klasa!
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...
W piątek 14.07.2017 przed naszym magazynem będziemy warzyć English IPA. Jeśli chcielibyście zobaczyć, jak wygląda warzenie, zadać nam jakieś pytania związane z warzeniem czy po prostu wspólnie powarzyć serdecznie zapraszamy.
Zaczynamy o 10.00. Koniec przewidziany na 16.00.
Inwestorem jest ukraińska grupa gastronomiczna Kumpel, reprezentowana przez pana Marka Zarkhina. Poza browarem we Lwowie posiada ona sieć pizzerii na całek Ukrainie (jedna będzie sąsiadować z browarem w Warszawie) oraz posiada (lub posiadała) kila restauracji w Warszawie.
Comment