Jaki wniosek? Nie wolno być wesołym.
2009.09.18-19 - Profesjonalia - Kazimierz Dolny
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedziNo teraz to i ja się pogubiłem
Raz piszesz, że wypiliśmy z organizatorami większość domowego piwa, teraz próbujesz prostować, że wcale nie chodziło o to ale o ilość wypitą na przysłowionego łebka (jak rozumiem - małe próbki piwa do degustacji) no i kończysz stwierdzeniem, że niektórzy (którzy?) byli podejrzanie weseli...
Powoli, na spokojnie wyjaśnij, bo się pogubimy.
Z powyższej wypowiedzi wynika jasno, że chodzi o degustację na statystycznego osobnika a nie ogólnie wypitą ilość przez wszystkich piwowarów. I to było celem powyższej wypowiedzi bo nie można przecież porównywać całkowitej ilości piwa spożytej przez tłumy chętne do degustacji z ilością spożytą przez kilkunastu piwowarów. Jeżeli piwowarzy wypili większość z oferowanego do poczęstunku piwa to jest więcej niż pewne, że we wczesnych godzinach południowych byliby w pozycji poziomej a nie pionowej
Zaś co do wypowiedzi Jacera to wesołość podparta wyraźną wonią i mętnymi oczkami może budzić podejrzenia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziJaki wniosek? Nie wolno być wesołym.
Ps. na imprezę przywiozłem piwo w KEGach, w sumie jakieś 25l
dodatkowo było 3x30 z browaru restauracyjnego Bierhalle Katowice.Pozdrawiam, Wesoły
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziwg Ciebie to piwowarzy domowi mieli przyjechać z kilkoma skrzynkami lub z kegiem , takim 50l i częstować wszystkich ?Ostatnia zmiana dokonana przez kishar; 2009-09-21, 18:25.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browarzyciel Wyświetlenie odpowiedziWitam,
Brzmi trochę jak takie typowe malkontenctwo. Mamy taki rynek, jaki mamy (również konsumentów), więc i imprezy są takie jakie są. W świetle tego, impreza Grupy Żywiec była całkiem udana. Bogaty program artystyczny, jadalna kuchnia i sporo innych różnych atrakcji, w tym konkursy. Coraz częściej też obserwujemy, że duże koncerny "kłaniają się" w stronę domowych piwowarów. Cokolwiek "Oni" z tego by nie mieli, my nic nie tracimy, tylko ew. zyskujemy. Chyba więc jest to jakiś rodzaj symbiozy.
Pozdrawiam
Raf.
Zgadzam się z wypowiedzią w 100%. Rynek jest taki jaki jest, wielu którzy tam przybyli po spróbowaniu świetnego domowego piwa twierdzili że jest zepsute no cuż, podniebienie wielu ludzi jest zapsute przez piwa hmm jak je tu określić .... (każy niech sobie wstawi co uważa). Ale było też wielu zaskoczonych że domowe piwo może tak fantastycznie smakować i w ogóle zdumienie i zachwyt jednocześnie. Uważam więc że taka symbioza jest świetna bo pokazuje że oprócz tych koncernów jest coś jeszcze i myślę że kilka dusz po tej imprezie dołączy, jeśli nie do samego warzenia piwa to na pewno do poszukiwania innego niż to co jest na półkach supermarketu.
Ja osobiście dziękuję piwowarom domowym za przybycie i pochwalenie się wspaniałymi wyrobami. Dla mnie bomba, popróbowałem wiele zacnych piw i wcale mi nie przeszkadzało że nie lano ich litrami. Co myślę że jest oczywiste, bo w końcu to nie warki liczone w hektolitrach.
Zrobiłem trochę zdjęć i chciałem je przesłać na adres mailowy, który otrzymałem na imprezie, lecz niestety poczta odrzuca maila ze względu na wagę zdjęć. Więc poleci to pocztą polską na płytce na adres z danej mi wizytówki. tutaj zamieszczam zdjęcie skompresowane dla przedsmaku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedzi, sytuacji nie ratowała degustacja piw domowych bo piwo tego dostawało się w ilościach aptekarskich.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziChyba nie zrozumiałeś o co mi chodziło nie mam żadnych pretensji do piwowarów domowych,.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment