Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
VII Warsztaty Piwowarskie we Wrocławiu - Konkurs Piw Domowych - dyskusja
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzia jednocześnie piwowarzy nie będą związani z koniecznością zakupu w CP specjalistycznego słodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJest to szerokie pole do popisu a jednocześnie piwowarzy nie będą związani z koniecznością zakupu w CP specjalistycznego słodu.
Comment
-
-
Przyprawowe to wdzięczny temat.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziCzuję się w obowiązku zaprotestować, bo swoim żartem poniekąd wywołałem ten temat. Żeby uwarzyć scottish ale wcale nie trzeba wędzonego słodu. To po pierwsze, a po drugie jak chcesz kupić słód wędzony, to takowy też można kupić w innym niż CP sklepie.
Comment
-
-
Proponuję Pilsa i Scottisch Wee Heavy (proszę już o słodzie wędzonym mi tu nie marudzić, bo nie musi być torfowy wcale, a po za tym, jak już słusznie Kopyr zauważył, nie mamy tego słodu 50 ton i nie musimy się wysilać, żeby go sprzedać - właściwie to wręcz odwrotnie)
Druag opcja - zamiast Wee Heavy Witbier. Proszę o głosowanie do 20 paździora a potem marsz do warzelni
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziProponuję Pilsa i Scottisch Wee Heavy (proszę już o słodzie wędzonym mi tu nie marudzić, bo nie musi być torfowy wcale, a po za tym, jak już słusznie Kopyr zauważył, nie mamy tego słodu 50 ton i nie musimy się wysilać, żeby go sprzedać - właściwie to wręcz odwrotnie)
Druag opcja - zamiast Wee Heavy Witbier. Proszę o głosowanie do 20 paździora a potem marsz do warzelni
Ale generalnie to głosuję za pilsem i witem.
Comment
-
-
Ja też jestem za witkiem, piłem ostatnio hoegaarden w czeskim ciesz. i bardzo mi smakował więc jestem jak najbardziej za, a i dla szanownej komisji znajdzie się jakiś dobry kalibratorSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Jestem za Wittem. Maj czyli bedzie juz ciepło, Witt będzie pasowaćMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Witek (podoba mi się ta spolszczona nazwa) zauroczył degustujących w ostatnią niedzielę na Jarmarku Jadwiżańskim, nawet pan, który ciągle czekał na portera i nieźle się w międzyczasie zrobił, orzekł, że witek najlepszy był
No to widzę, że póki co jednomyślność.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziProponuję Pilsa i Scottisch Wee Heavy
Ja tam jestem za Scottish, ale ulegnę pod naporemOstatnia zmiana dokonana przez artur2; 2009-10-06, 20:57.
Comment
-
Comment