Ej, wyluzujcie Czy remontują, czy nie Wrocław i tak jest zakorkowany. Problemy z dojazdem? Dzisiaj będą je mieć wyjeżdżający na weekend z miasta. Sobota i niedziela to generalnie spokój i większych problemów nigdzie nie powinno być.
Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2010-05-07, 10:55.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Ruch, tak jak napisałam, jest w stronę miasta, dwoma pasami.
O, i teraz to jest precyzyjnie.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Witam.Jak najlepiej dojechać do Leśnicy z okolic dworca PKP? tramwajem nr 22 ? PZDR
Tramwaj 22 i autobus 409. Oba jadą do tej samej pętli na Leśnicy.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
jutro melduje się o 9.00 na kursie ale z racji że nie jadę sam
to mam pytanie czy o tej godzinie coś sie tam będzie działo /może potrzebujecie kogoś do
ustawiania stolików/ czy desant mam zrobić w centrum?
Jak widać - w soboty i niedziele 22 jeździ co 20 minut, 409 co 30 minut.
Z Leśnicy do Dworca można też dojechać 10-tką (lub autobusem 403) do Pl. Jana Pawła II i tam się przesiąść w tramwaje 0L,5,11,15, albo dojechać do Galerii Dominikańskiej i tam wybrać tramwaj 2,5,8,9,11,17.
Należy też pamiętać, że Dworzec kolejowy jest w remoncie, a tymczasowe kasy są od strony dworca PKS (ul. Sucha).
Pendragon, trochę zamieszałeś: 5 nie jedzie przez Pl. Jana Pawła II, a spod Galerii Dominikańskiej można spokojnie iść piechotą na PKP, co zajmuje ok. 10 minut (czyt.: szkoda marnować bilety ). Najwygodniejsza opcja to tramwaj 22 i autobus 409 (tabliczka kierunkowa: Leśnica)
W temacie remontu dworca PKP: poniżej plan sytuacyjny wraz ze ścieżkami dojścia do komunikacji (czerwony prostokąt to dworzec tymczasowy)
Attached Files
Czy jadąc od Obornik na Milenijny mogę odbić wcześniej czy muszę śmigać do Bałtyckiej ?
Możesz pojechać w prawo przez przejazd na Osobowicach, zaraz przed budową wiaduktu od obwodnicy autostradowej. Jedziesz wzdłuż budowanej estakady drogą brukową, następnie w lewo i cały czas prosto (główną), przez lasek, osiedla, aż wyjedziesz na Milenio.
Możesz pojechać w prawo przez przejazd na Osobowicach, zaraz przed budową wiaduktu od obwodnicy autostradowej. Jedziesz wzdłuż budowanej estakady drogą brukową, następnie w lewo i cały czas prosto (główną), przez lasek, osiedla, aż wyjedziesz na Milenio.
Dzięki o to mi chodziło bo wiem że tam są roboty i bałem jakiegoś sie objazdu
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile
Pendragon, trochę zamieszałeś: 5 nie jedzie przez Pl. Jana Pawła II
Faktycznie, mój błąd. Spojrzałem zbyt pobieżnie na schemat nie zastanawiając się, że niektóre linie mogą skręcać wcześniej. Z Pl. JPII to tylko 0L i 15... no i 22
Czyli lepszym miejscem przesiadkowym jest Galeria Dominikańska. Podałem te warianty po to, by gdy komuś uciekła 22-ka, to nie musi czekać 20 minut, tylko może kombinować inaczej.
Polecam serwis http://wroclaw.jakdojade.pl/ - łatwo i przyjemnie pokaże jak dojechać komunikacją miejską we Wrocławiu - przesiadki itp. Jako miejsce docelowe wpisujcie: "CK Zamek". Wersja dla mobilnych: http://m.jakdojade.pl/
Trzeba korzystać bo wiecie rozumiecie potem będzie 15 fala i już "wieczna pandemia"
Ja w sobotę koncentruję się na swoich barach osiedlowych, może zaliczę Hopito ale to w nocy około zerowej, i może Pod Kopytem kto wie (kto chciałby to niech mnie łapie telefonicznie)...
Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...
Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
W 2020 roku zaczął warzyć piwo browar rzemieślniczy Galgenberg mieszczący się w małym miasteczku - Nitrianske Pravno na Słowacji.
Miałem ochotę tam zaglądnąć, ale po rozmowie z właścicielem okazało się że w dniu w którym mogłem przyjechać, niestety nikt nie pracował. Nie...
Comment