VII Warsztaty Piwowarskie, 8-9 maja 2010 - rozmowy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

No to jeszcze ja się dołożę z szybką fotorelacją z dnia drugiego:

wybacz Docent, że jeszcze przed Twoją inną oczekującą relacją, ale nie dałem rady :/
    Last edited by ART; 2010-05-11, 13:35.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
      wybacz Docent, że jeszcze przed Twoją inną oczekującą relacją, ale nie dałem rady :/
      Ależ ARCIE, tylko można pogratulować, że tak szybko zareagowałeś na potrzebę porządnego fotograficznego sprawozdania z tej wielce udanej imprezy.
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Relacyjka jeszcze na www.smakiwroclawia.pl
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kopyr
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          Za to knotów więcej niż zwykle.

Pomijając kolor piwa zależny od drożdży , to dla mnie hitem jest stwierdzenie:
          Dużym zainteresowaniem cieszyły się wykłady: „Przedziwny świat piw belgijskich” i „Najciekawsze piwa na świecie”.
          blog.kopyra.com

Comment

• abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

O! Na jednej fotce się nawet znalazłem.
            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• josefik
              Porucznik Browarny Tester
              • 2006.05
              • 386

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              Za to knotów więcej niż zwykle.

Pomijając kolor piwa zależny od drożdży , to dla mnie hitem jest stwierdzenie:

których nie było?

Comment

• Marusia
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Na Kuchni też jest parę baboli - jutro zgłoszę do korekty, póki co nie miałam czasu

Jednakowoż albowiem tymczasem dziwi mnie fakt tak ubogiej ilości zdjęć w browar.bizowej galeryi - poobrabiajta ludzie te foty i wrzućcie - może na jakiejś będę, bo jak zwykle zastanawiam się, czy aby na pewno na tej imprezie byłam

A może ktoś się pokusi o wylistowanie piw dostępnych do spożycia na Festiwalu?

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
                  • 2006.03
                  • 9875

A może ktoś się pokusi o wylistowanie piw dostępnych do spożycia na Festiwalu?
                  No własnie. Dziś mi kumpel powiedział, który przyjechał o 20.00 na piwo, że słabo było widać gdzie są jakie piwa. Brackie widział, Ambera jeszcze jakieś co miały swoje namioty.

Za słabo widoczne dla niego było wyeksponowane gdzie jakie są browary. Nie wiedział, że trzeba iść patrzeć co jest na nalewakach, zresztą zniechęciły go kolejki.

Może przy wejściu przydała by się jakas mapa z rozmieszczeniem stoisk browarów?

P.S. Czesi byli zdegustowani kolejkami, twierdzili, że u nich to nie do pomyślenia Zła organizacja nalewania.
                  Last edited by jacer; 2010-05-11, 23:28.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

Comment

• Marusia
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Przede wszystkim w przyszłym roku zadbamy o lepszą ekspozycję stoisk, mapa też nie jest głupim pomysłem, dzięki zań

www.wrowar.com.pl

Comment

• darekd
                      🍺🍺🍺
                      • 2003.02
                      • 12561

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                      P.S. Czesi byli zdegustowani kolejkami, twierdzili, że u nich to nie do pomyślenia Zła organizacja nalewania.
                      a to wiem komu z Czech kolejki się nie podobały. Ale ta sama osoba powiedziała też, że byłby szczęśliwy jakby choć raz miał taką kolejkę przed swoją piwną firmą i zapowiedział się ze swoim stoiskiem w przyszłym roku

Niektóre polskie browary nie stawiły się. No cóż ich strata. Stoiska w dużej mierze przygotowali dystrybutorzy a nie same browary.

Ale wszystko to szczegóły. To w sumie pierwsze impreza na taką skalę. Moim zdaniem bardzo udana. Zdrowie organizatorów

Comment

• jacer
                        • 2006.03
                        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                        a to wiem komu z Czech kolejki się nie podobały. Ale ta sama osoba powiedziała też, że byłby szczęśliwy jakby choć raz miał taką kolejkę przed swoją piwną firmą i zapowiedział się ze swoim stoiskiem w przyszłym roku

Czyli jednak zazdrościł
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

Comment

• piotry
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2005.08
                          • 761

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                          ...

Niektóre polskie browary nie stawiły się. No cóż ich strata. Stoiska w dużej mierze przygotowali dystrybutorzy a nie same browary.

...
                          To mnie głównie denerwuje w takich imprezach - już nie pierwszy raz widzę że piwa leje dystrybutor a nie producent. Jest to moim zdaniem objaw kiepskiego zarządzania i brak pomysłu na marketing małych browarów. Jako konsument to w zasadzie powinno mi to wisieć ale z racji że widzę jak polskie piwowarstwo stoi wolałbym aby to same browary jeździły na imprezy.

Comment

• VanPurRz
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.09
                            • 4229

Hmm ja stałem w kolejkach podczas festiwalu w Ołomuńcu na ten przykład Poza tym piwo było nalewane "po czesku" więc dobrze a nie "po polsku"- aby szybko.
                            Można się było zaopatrzyć na stoisku z Bonerem gdzie ku mojemu zaskoczeniu nie było kolejek (bo bursztynowe i ciemne goryczkowe są świetne) i z piweczkiem spokojnie postać tam gdzie kolejki były

Ale pomysł z mapką przy wejściu lub ulotkami rozdawanymi z zaznaczoną lokalizacją browarów to bardzo dobry pomysł.
                            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• anteks
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10768

Jednakowoż albowiem tymczasem dziwi mnie fakt tak ubogiej ilości zdjęć w browar.bizowej galeryi - poobrabiajta ludzie te foty i wrzućcie - może na jakiejś będę, bo jak zwykle zastanawiam się, czy aby na pewno na tej imprezie byłam
                              Wrzucić wszystkie z Tobą
                              Mniej książków więcej piwa

Comment

• szefunio
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2007.01
                                • 481

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
                                To mnie głównie denerwuje w takich imprezach - już nie pierwszy raz widzę że piwa leje dystrybutor a nie producent. Jest to moim zdaniem objaw kiepskiego zarządzania i brak pomysłu na marketing małych browarów. Jako konsument to w zasadzie powinno mi to wisieć ale z racji że widzę jak polskie piwowarstwo stoi wolałbym aby to same browary jeździły na imprezy.
                                Pewnie nie raz na różnego rodzaju festynach/imprezach piłeś colę/oranżadę/wodę. Czy wtedy te produkty sprzedawał producent? Na warsztatach byli również inni dystrybutorzy np Piwodziej - czy zamiast niego powinni się wystawiać producenci? Czy kiełbaski i karkówki powinny sprzedawać rzeźnie/masarnie? A herbatę i kawę ich producenci?

Nie każdy producent piwa ma środki finansowe i ludzi do obsługi tego typu imprez. Po to ma swoich dystrybutorów, żeby pewne czynności wykonali za niego /przecież nie za darmo/. Duże browary mają swoich event managerów i sztab ludzi odpowiedzialnych za imprezy. Czy małe browary muszą na siłę trzymać na etatach/innych umowach pracowników, którzy zorganizują kilka imprez rocznie?
                                Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

Przetwarzanie...
                                X