Przypominam, że to nie jest rozmowa o browarze restauracyjnym, który NIE powstanie w Zamku - przynajmniej nic o tym nie wiem - tylko o WARSZTATACH
VII Warsztaty Piwowarskie, 8-9 maja 2010 - rozmowy
Collapse
X
-
-
Obywatel Kopyr proszony jest o zaprzestanie gardłowania w sprawie stowarzyszeniowej i zabranie się za Panel Degustacyjny, który rzekomo ma się odbyć na niestowarzyszonych, acz mocno browar.bizowych Wrocławskich Warsztatach Piwowarskich w przyszłym roku
W Zamku jest możliwość skorzystania na ten cel z osobnego pomieszczenia, zatem nie trza kombinować z żadnymi parawanami. Zapraszam do założenia nowego tematu oczywiścieLast edited by Marusia; 2009-11-12, 12:32.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziObywatel Kopyr proszony jest o zaprzestanie gardłowania w sprawie stowarzyszeniowej i zabranie się za Panel Degustacyjny, który rzekomo ma się odbyć na niestowarzyszonych, acz mocno browar.bizowych Wrocławskich Warsztatach Piwowarskich w przyszłym roku
W Zamku jest możliwość skorzystania na ten cel z osobnego pomieszczenia, zatem nie trza kombinować z żadnymi parawanami. Zapraszam do założenia nowego tematu oczywiście
Mam za to inny pomysł. Wielu młodych stażem piwowarów z utęsknieniem wygląda, aby ktoś doświadczony spróbował ich piwa, powiedział co jest źle i z czego to wynika. Wobec tego proponuję zrobić takie stoisko, gdzie siedziałby sobie znany i doświadczony piwowar (opisany identyfikatorem z imienia i nazwiska, albo z nicka, powiedzmy z ilością warek >50) dajmy na to przez 0,5h (potem zmiana i siada ktoś inny) i degustowałby na życzenie piwa młodych piwowarów. Taki "żywy chromatograf". Pytanie oczywiście czy doświadczeni piwowarzy chcieliby się poświęcić. Ze swojej zamierzchłej przeszłości pamiętam, że to było moim marzeniem, a nie każdy ma w sobie odwagę żeby podejść do Wesołego czy Marusi i poprosić o opinię. Tutaj nie byłoby strachu, bo do tego byłoby to stoisko wymyślone. Myślę, że jeśli zgłoszą się z 4-6 osób, to już miałoby sens.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziZałożę, ale za czas jakiś.
A pomysł z testowaniem piw młodych adeptów - podoba mi się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziZa jakiś czas to piwowarzy zaczną twierdzić, że nie zdążą uwarzyć na panelMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziZałożę, ale za czas jakiś.
Mam za to inny pomysł. Wielu młodych stażem piwowarów z utęsknieniem wygląda, aby ktoś doświadczony spróbował ich piwa, powiedział co jest źle i z czego to wynika. Wobec tego proponuję zrobić takie stoisko, gdzie siedziałby sobie znany i doświadczony piwowar (opisany identyfikatorem z imienia i nazwiska, albo z nicka, powiedzmy z ilością warek >50) dajmy na to przez 0,5h (potem zmiana i siada ktoś inny) i degustowałby na życzenie piwa młodych piwowarów. Taki "żywy chromatograf". Pytanie oczywiście czy doświadczeni piwowarzy chcieliby się poświęcić. Ze swojej zamierzchłej przeszłości pamiętam, że to było moim marzeniem, a nie każdy ma w sobie odwagę żeby podejść do Wesołego czy Marusi i poprosić o opinię. Tutaj nie byłoby strachu, bo do tego byłoby to stoisko wymyślone. Myślę, że jeśli zgłoszą się z 4-6 osób, to już miałoby sens.Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziJa z mojej strony mogę takie jedno piwko dostarczyć które napewno skatuje kubki smakowe każdego degustatora
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPewnie inne piwo masz na myśli, ale koniecznie jako test na kubki smakowe przywieź takiego jednego portera, wiesz, któregoSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziTrzeba zaznaczyć co by ci którzy się poświęcą dobrze ubezpieczyli swoje rzołądki, a pod zamkiem na czas degustacji powinien stać ambulans żarty oczywiście Ja z mojej strony mogę takie jedno piwko dostarczyć które napewno skatuje kubki smakowe każdego degustatora
Ubezpieczenia nie przewiduję, raczej zapewnienie spluwaczki.
Jeszcze jedno, nie ma to być ogólnopolska scena kwasowa, tylko pomoc dla początkujących piwowarów.
EDIT: Przemo, ale to nie dla Ciebie punkt programu, chyba, że jako "chromatograf".
Dla Ciebie jest panel degustacyjny.Last edited by kopyr; 2009-11-12, 13:57.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzitylko impreza na dwa dni, bo wolałbym się wieczorem w domu nie pokazywać w stanie odmiennej świadomości
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziCo mają ubezpieczyć??? FCJP czuwa!!!
Ubezpieczenia nie przewiduję, raczej zapewnienie spluwaczki.
Jeszcze jedno, nie ma to być ogólnopolska scena kwasowa, tylko pomoc dla początkujących piwowarów.Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziImpreza już na 90% będzie dwudniowa - raczej szykuj urlop na poniedziałekSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziZłapałeś mnie na tych rzołądkach kurde a spluwaczki nie do piwa ino tylko do wina, piwko należy przełknąć nawet wtedy kiedy jest nie teges, moze goryczka jest ok i to należy sprawdzić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNo dobra, ale łyk wystarczy. A co z resztą próbki.
Comment
-
Comment