Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
VII Warsztaty Piwowarskie, 8-9 maja 2010 - rozmowy
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziHmm, z tego co sam miałem okazję zobaczyć, czy przeczytać, zwykle imprezy w Czechach odbywają się pod znakiem wyrobów z czeskich. Bywa, że prezentuje się więcej browarów, niż to jest zaplanowane na wrocławskim Festiwalu - z tą różnicą, że wszystkie krajowe. Tu ma być inaczej. I to cieszyMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA myślałeś, że przywiozą z każdego browaru piwowara i dyrektora?
Ps. Pytanie do organizatorów. Czy zabrać ze sobą własny kufel?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziChciałbym się mylić ale raczej to będą polscy przedstawiciele/lokale oferujące piwa z kilku browarów.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNa skalę krajową racja, ale do europejskiej to nam lata świetlne brakują - nic nie ujmując organizatorom.
Jacer, jak się zgłosiłeś jako piwowar z piwem, to dostaniesz szkiełko Warsztatowe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Jacer, jak się zgłosiłeś jako piwowar z piwem, to dostaniesz szkiełko Warsztatowe.
Ale w sprawie szkła pisałem ja, abernacka
Comment
-
-
No tak - sorry Weź kufel, bo być może szkło wygrasz w jakimś konkursie, ale być może nie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziKutwa, człowieku, dopiero się rozkręcamy, daj szansę
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziBrać kufel 0,4L czy 0,5L?
Comment
-
-
No jak będą lane, to pewnie w plastik 0,4L wtedy wezmę swoje szkło 0,4L
U mnie już tak jest, że wszystko muszę mieć zaplanowaneOstatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2010-04-26, 12:58.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziNo jak będą lane, to pewnie w plastik 0,4L wtedy wezmę swoje szkło 0,4L
U mnie już tak jest, że wszystko muszę mieć zaplanowane
A ja mam pytanie innej kwestii - czy będzie opcja serwowania własnego piwa z kegu Cornelius. Tzn. czy będzie jakaś schładzarka ogólnowarsztatowa z CO2, gdzie można przyjść z własnym piwem i częstować ludzi. Tak sobie pomyślałem, że może bym zaszalał i wziął kega stouta. Ale butli CO2 to na pewno targał nie będę.Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2010-04-26, 13:07.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziAle w sprawie szkła pisałem ja, abernacka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
A ja mam pytanie innej kwestii - czy będzie opcja serwowania własnego piwa z kegu Cornelius. Tzn. czy będzie jakaś schładzarka ogólnowarsztatowa z CO2, gdzie można przyjść z własnym piwem i częstować ludzi.
W tym roku nie, bo nie posiadamy takiego sprzętu, ale za rok pewnie będzie już taka możliwość. Zawsze jednak możesz zapytać Wesołego, który zawsze ma przecież takie ustrojstwo ze sobą - jak im się piwo skończy, to mógłbyś podłączyć swojeOstatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2010-04-26, 13:12.
Comment
-
-
Już ostatie pytanie. Czy ogródki piwne będą działały od 17:00 w sobotę czy może już wcześniej. Pytam bo nie wiem ile czasu mam spedzić czasu w Spiżu i Bierhalle
Comment
-
Comment