VII Warsztaty Piwowarskie, 8-9 maja 2010 - rozmowy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • AndrewZG
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.08
    • 261

godzina rozpoczęcia

Nie chciałbym narzekać, ale godzina rozpoczęcia festiwalu w sobotę jest stanowczo zbyt późna.
    Tyle świetnych browarów się zapowiada (z moim ukochanym Konstancinem na czele), a wygląda na to, że nie będzie mi dane wielu specjałów pokosztować.
    Warsztatowcy z pewnością już od początku dnia "podzielą się" swoimi wyrobami, a tacy jak ja (pewnie wielu innych również) muszą czekać do 17.30....
    Niniejszym pozwalam sobie poddać pod ponowną rozwagę szanownych organizatorów wcześniejsze uruchomienie chociaż kilku stanowisk w plenerze. Po co przyjezdni mają się tułać po Spiżach i Bierhallach?...

Mam również nadzieję, że będę mógł osobiście podziękować organizatorom za tą świetnie zapowiadającą się imprezę.

Comment

• chemmobile
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.03
      • 2168

Ja mam na ulotkach info, że w sobotę rozpoczyna się od 14.00
      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Maggyk
        Szara Adminiscjencja
        🍼
        • 2004.05
        • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedzi
        Nie chciałbym narzekać, ale godzina rozpoczęcia festiwalu w sobotę jest stanowczo zbyt późna.
        Tyle świetnych browarów się zapowiada (z moim ukochanym Konstancinem na czele), a wygląda na to, że nie będzie mi dane wielu specjałów pokosztować.
        Warsztatowcy z pewnością już od początku dnia "podzielą się" swoimi wyrobami, a tacy jak ja (pewnie wielu innych również) muszą czekać do 17.30....
        Niniejszym pozwalam sobie poddać pod ponowną rozwagę szanownych organizatorów wcześniejsze uruchomienie chociaż kilku stanowisk w plenerze. Po co przyjezdni mają się tułać po Spiżach i Bierhallach?...

Mam również nadzieję, że będę mógł osobiście podziękować organizatorom za tą świetnie zapowiadającą się imprezę.
        Stoiska browarów i sklepów z pewnością nie zostaną wcześniej uruchomione, o 14.00 zaczną się Warsztaty i na nie serdecznie zapraszamy KAŻDEGO.
        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
        Piwo domowe -
        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

Skąd to założenie, że od warsztatowców nie dostaniesz piwa do spróbowania?

Masz jeszcze niedziele
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

• jacer
            • 2006.03
            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
            Ps. W sobotę grożą deszczem
            Ja tam żadnego deszczu nie widzę.
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10768

czy w sobote rano tez są roboty drogowe ?
              Mniej książków więcej piwa

Comment

• jacer
                • 2006.03
                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                czy w sobote rano tez są roboty drogowe ?
                Też, robią siedem dni w tygodniu do późnej nocy.
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                  Też, robią siedem dni w tygodniu do późnej nocy.
                  jechałem w zeszłym tygodniu - horror, pojedziem przez Oborniki
                  Mniej książków więcej piwa

Comment

• przemo70
                    † 1970-2019 Piwosz w Raju
                    • 2007.05
                    • 1501

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                    jechałem w zeszłym tygodniu - horror, pojedziem przez Oborniki
                    No to się załapiemy może na kawkę u Kopyra
                    Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
                    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• zibibibi
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2009.07
                      • 17

Wzywam piwowarów Sudeckich z okolic Wałbrzycha jedziemy w sobote, w 5 osób na warsztaty i mamy jeszcze 3 wolne miejce w busie zapraszamy !

Comment

• AndrewZG
                        • 2009.08
                        • 261

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                        Skąd to założenie, że od warsztatowców nie dostaniesz piwa do spróbowania?

Masz jeszcze niedziele
                        Byłoby mi oczywiście bardzo przyjemnie spróbować warek domowej roboty, ale zdaję sobie sprawę, że ilość trunku będzie ograniczona, a warsztatowcy chcą się szczególnie wymienić doświadczeniami między sobą i ja to rozumiem. Dlatego nie chcąc się narzucać zapytałem o możliwość wcześniejszego uruchomienia stoisk tzw. "dla mas".

Niedziela niestety odpada - nie zakładam noclegu we Wrocławiu - wracam do domu - w poniedziałek nie mam niestety urlopu.
                        Pozdro

Comment

• przemo70
                          † 1970-2019 Piwosz w Raju
                          • 2007.05
                          • 1501

Byłoby mi oczywiście bardzo przyjemnie spróbować warek domowej roboty, ale zdaję sobie sprawę, że ilość trunku będzie ograniczona, a warsztatowcy chcą się szczególnie wymienić doświadczeniami między sobą i ja to rozumiem. Dlatego nie chcąc się narzucać zapytałem o możliwość wcześniejszego uruchomienia stoisk tzw. "dla mas".

Niedziela niestety odpada - nie zakładam noclegu we Wrocławiu - wracam do domu - w poniedziałek nie mam niestety urlopu.
                          Pozdro
                          Obyś tylko chłopie był w stanie spróbować piw na zewnątrz po degustacji w lochach
                          Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
                          http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                          https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• jacer
                            • 2006.03
                            • 9875

Piwowarzy domowi przywożą piwa do degustacji dla ludu. Tu poczytaj
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• fidoangel
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛
                              • 2005.07
                              • 3489

Byłoby mi oczywiście bardzo przyjemnie spróbować warek domowej roboty, ale zdaję sobie sprawę, że ilość trunku będzie ograniczona, a warsztatowcy chcą się szczególnie wymienić doświadczeniami między sobą i ja to rozumiem. Dlatego nie chcąc się narzucać zapytałem o możliwość wcześniejszego uruchomienia stoisk tzw. "dla mas"
                              W tamtym roku sporo piw domowych zostało na koniec Warsztatów rozdane chętnym - tyle tego było, że nie wypito wszystkiego. W tym roku może być jeszcze ciekawiej, bo spora część "domowych" będzie lana "z kija"
                              "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                              Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                              Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• M-kwadrat
                                • 2004.07
                                • 304

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                                Tylko na samym wjeździe do Wro. Ale fakt, o Obornikach zapomniałem, bo nigdy tak nie jechałem. Prom też fajny, jazda zadupiami, ale trasa OK i krócej.
                                Dzięki za podpowiedzi - wasze - na razie skłaniam się ku opcji Prusice/Oborniki Śl. Chociaż jakbyśmy nie mogli dospać to kusi przetestowanie promu. W niedzielę najpewniej nie będzie już czasu na turystykę i krajoznawstwo po drodze.

Noclegi przedstawię jeszcze do autoryzacji
                                Bliżej Zamku wyskakują jeszcze:
                                - "Tenis" Hotel‎
                                - Hostel House
                                ktoś? coś?
                                Pozdrawiam, Maciek

Comment

Przetwarzanie...
                                X