VII Warsztaty Piwowarskie, 8-9 maja 2010 - rozmowy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Ej, wyluzujcie Czy remontują, czy nie Wrocław i tak jest zakorkowany. Problemy z dojazdem? Dzisiaj będą je mieć wyjeżdżający na weekend z miasta. Sobota i niedziela to generalnie spokój i większych problemów nigdzie nie powinno być.
    Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2010-05-07, 10:55.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi

Ale tak pewnie ruch jednym pasem w dwie strony więc lepiej odpuścić.
      Matko, prosiłam - nie wiesz - nie pisz. Ruch, tak jak napisałam, jest w stronę miasta, dwoma pasami.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
        Ruch, tak jak napisałam, jest w stronę miasta, dwoma pasami.

O, i teraz to jest precyzyjnie.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• woosaa
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2005.07
          • 1557

Witam.Jak najlepiej dojechać do Leśnicy z okolic dworca PKP? tramwajem nr 22 ? PZDR
          mb WOS

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

No to sam sobie odpowiedziałeś już
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• chemmobile
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2009.03
              • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedzi
              Witam.Jak najlepiej dojechać do Leśnicy z okolic dworca PKP? tramwajem nr 22 ? PZDR
              Tramwaj 22 i autobus 409. Oba jadą do tej samej pętli na Leśnicy.
              Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• woosaa
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2005.07
                • 1557

Oooo,jakie szybkie odpowiedzi.Dzięki WIELKIE.
                mb WOS

Comment

• josefik
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2006.05
                  • 386

jutro melduje się o 9.00 na kursie ale z racji że nie jadę sam
                  to mam pytanie czy o tej godzinie coś sie tam będzie działo /może potrzebujecie kogoś do
                  ustawiania stolików/ czy desant mam zrobić w centrum?

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13961

Dla ułatwienia linki do rozkładów:

22 Dworzec - Leśnica
                    409 Dworzec - Lesnica

22 Leśnica - Dworzec
                    409 Leśnica - Dworzec

Jak widać - w soboty i niedziele 22 jeździ co 20 minut, 409 co 30 minut.

Z Leśnicy do Dworca można też dojechać 10-tką (lub autobusem 403) do Pl. Jana Pawła II i tam się przesiąść w tramwaje 0L,5,11,15, albo dojechać do Galerii Dominikańskiej i tam wybrać tramwaj 2,5,8,9,11,17.
                    Należy też pamiętać, że Dworzec kolejowy jest w remoncie, a tymczasowe kasy są od strony dworca PKS (ul. Sucha).

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• anteks
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10790

Czy jadąc od Obornik na Milenijny mogę odbić wcześniej czy muszę śmigać do Bałtyckiej ?
                      Mniej książków więcej piwa

Comment

• chemmobile
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2009.03
                        • 2168

Pendragon, trochę zamieszałeś: 5 nie jedzie przez Pl. Jana Pawła II, a spod Galerii Dominikańskiej można spokojnie iść piechotą na PKP, co zajmuje ok. 10 minut (czyt.: szkoda marnować bilety ). Najwygodniejsza opcja to tramwaj 22 i autobus 409 (tabliczka kierunkowa: Leśnica)

W temacie remontu dworca PKP: poniżej plan sytuacyjny wraz ze ścieżkami dojścia do komunikacji (czerwony prostokąt to dworzec tymczasowy)
                        Attached Files

Comment

• kopyr
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2004.06
                          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                          Czy jadąc od Obornik na Milenijny mogę odbić wcześniej czy muszę śmigać do Bałtyckiej ?
                          Możesz pojechać w prawo przez przejazd na Osobowicach, zaraz przed budową wiaduktu od obwodnicy autostradowej. Jedziesz wzdłuż budowanej estakady drogą brukową, następnie w lewo i cały czas prosto (główną), przez lasek, osiedla, aż wyjedziesz na Milenio.
                          blog.kopyra.com

Comment

• anteks
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10790

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                            Możesz pojechać w prawo przez przejazd na Osobowicach, zaraz przed budową wiaduktu od obwodnicy autostradowej. Jedziesz wzdłuż budowanej estakady drogą brukową, następnie w lewo i cały czas prosto (główną), przez lasek, osiedla, aż wyjedziesz na Milenio.
                            Dzięki o to mi chodziło bo wiem że tam są roboty i bałem jakiegoś sie objazdu
                            Mniej książków więcej piwa

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13961

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
                              Pendragon, trochę zamieszałeś: 5 nie jedzie przez Pl. Jana Pawła II
                              Faktycznie, mój błąd. Spojrzałem zbyt pobieżnie na schemat nie zastanawiając się, że niektóre linie mogą skręcać wcześniej. Z Pl. JPII to tylko 0L i 15... no i 22
                              Czyli lepszym miejscem przesiadkowym jest Galeria Dominikańska. Podałem te warianty po to, by gdy komuś uciekła 22-ka, to nie musi czekać 20 minut, tylko może kombinować inaczej.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• grew
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.05
                                • 766

Polecam serwis http://wroclaw.jakdojade.pl/ - łatwo i przyjemnie pokaże jak dojechać komunikacją miejską we Wrocławiu - przesiadki itp. Jako miejsce docelowe wpisujcie: "CK Zamek". Wersja dla mobilnych: http://m.jakdojade.pl/

Comment

Przetwarzanie...
                                X