Poniekąd zgadzam się z Szefuniem, ale z drugiej strony polskie browary reprezentowane były wyjątkowo słabo. Zwłaszcza w formie lanej. Dotyczy to m.in. Ciechana...
VII Warsztaty Piwowarskie, 8-9 maja 2010 - rozmowy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziPoniekąd zgadzam się z Szefuniem, ale z drugiej strony polskie browary reprezentowane były wyjątkowo słabo. Zwłaszcza w formie lanej. Dotyczy to m.in. Ciechana...
Comment
-
-
Na całym świecie małemu jest trudniej zapewnić wyposażenie niż wielkiemu. Nie trzeba nawet specjalnie interesować się branżą, żeby zdawać sobie z tego sprawę...
Dlatego tym bardziej, jeżeli dystrybucja szwankuje szef sprzedaży/marketingu powinien się zjawiać na TAKICH festiwalach jak ów. Osobiście z jednym rollbarem, kilkoma beczkami, parasolem i z wynajętą hostessą. Można podejrzeć konkurencję, zastanowić się co inni robią lepiej, czemu gdzieś są kolejki, a u nas nie, dowiedzieć się co ludzie naprawdę sądzą o moim piwie itp. Uważam, że taka wiedza zwraca koszty organizacji z nawiązką. Mylę się?
Nie jesteście producentami kiełbasek. Robicie piwo, które my kochamy. Nie olewajcie nas, bo my olejemy Was!Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Najlepszą reklamą festiwalu w oczach browarów powinien być fakt, ze większość wystawców została ogołocona do cna z tego co przywieźli. Nie mówiąc że co niektórzy w nocy z soboty na niedzielę organizowali na gwałt nowe dostawy a i nawet był przypadek że jedno stoisko w niedzielę w ogóle się nie pojawiło, bo już nie było skąd piwa dowieźć Szkoda że niektórzy słabo się wyeksponowali albo wręcz w ogóle nie skorzystali z możliwości pojawienia się.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Dokładnie, ART. W moich oczach marginalne jest to, że dany browar reprezentował przedstawiciel. Ludzie poznali marki, powiązali je z konkretnym wrażeniem smakowym i co ważne z imprezą. Jest to duży wkład w budowanie społeczeństwa, które poza reklamami widzi coś jeszcze. Jeśli Maruśka będzie tak prężnie rozwijała tę imprezę to widzę bardzo dużą konkurencję dla Chmielaków.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziwidzę bardzo dużą konkurencję dla Chmielaków.
Myślisz, że zwykli ludzie z Wrocka jeżdżą na Chmielaki? Te imprezy mogą sie uzupełniać.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Wiedziałem...
Cokolwiek powiesz, zawsze ktoś musi coś powiedzieć byle powiedzieć.
Uważam, że festiwal jest imprezą konsumencką, której skala już dziś dorównuje tej z Chmielaków. Chodziło mi tylko o obecność takiej imprezy oraz to, że można na nią jechać, czy to się mieszka w Lublinie, Warszawie, Krakowie czy gdzie indziej.
Comment
-
-
E-prezesie, raczej nie powinieneś porównywać tej imprezy do innej, skoro na niej nie byłeś. Dlatego wstrzymam się od komentarza, bo z kolei ja nie byłam na Chmielakach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJeśli Maruśka będzie tak prężnie rozwijała tę imprezę ...Last edited by ART; 2010-05-13, 21:07.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNo mam nadzieję że i w kolejnych latach nadal razem ją będziemy rozwijać - jako CP, BrowarBiz i CK Zamek.Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNo mam nadzieję że i w kolejnych latach nadal razem ją będziemy rozwijać - jako CP, BrowarBiz i CK Zamek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNo mam nadzieję że i w kolejnych latach nadal razem ją będziemy rozwijać - jako CP, BrowarBiz i CK Zamek.
Comment
-
-
Comment
-
-
A ja ponownie proszę o próbę podsumowania lanych piw, bo ja na niewielu stoiskach zdążyłam być. Wiem na pewno, że:
Amber:
- Koźlak
- Żywe
- Złote Lwy
- Grand w butelkach
Lamus:
- Primator pszeniczne
- Primator Premium
- Primator Polotmave?
Smak Piwa:
- Lindeman's Kriek
- Lindeman's Framboise
- Hoeggarden witbier
Piwiarnia Żywiecka:
- Porter
- Brackie
- Bruggse Witte (a może to inne było?)
Na Jurze:
- Bursztynowe
- Miodowe
- Czekoladowe
Ciechan:
- Wyborne
Erdinger
- weissbier
- dunkelweizen?
Co tam jeszcze było - jakie Svijany, Rampusaki i inne fajne wynalazki? Cerna Hora w ogóle nie wiem, co miała.
Comment
-
Comment