VII Warsztaty Piwowarskie, 8-9 maja 2010 - rozmowy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 6964

Poniekąd zgadzam się z Szefuniem, ale z drugiej strony polskie browary reprezentowane były wyjątkowo słabo. Zwłaszcza w formie lanej. Dotyczy to m.in. Ciechana...
    Last edited by Seta; 2010-05-12, 22:44. Powód: w sumie Konstancin był, ale czemu bez Zdrojowego?
    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• kopyr
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
      Poniekąd zgadzam się z Szefuniem, ale z drugiej strony polskie browary reprezentowane były wyjątkowo słabo. Zwłaszcza w formie lanej. Dotyczy to m.in. Ciechana...
      Ale przecież dla nikogo, kto interesuje się branżą piwną w tym kraju, nie jest tajemnicą, że małe browary z piwem lanym sobie kompletnie nie radzą. Odpuściły ten temat na cąłej linii wychodząc z założenia, że nie stać ich na fundowanie lokalowi wyposażenia. Co prawda pojawiły się już lokale, które mają swoje wyposażenie i oczekują tylko dobrego piwa, ale jest ich zbyt mało i koszt dotarcia do takich punktów jest nadal bardzo wysoki, więc maluchy skupiają się na butelce.
      blog.kopyra.com

Comment

• Seta
        • 2002.10
        • 6964

Na całym świecie małemu jest trudniej zapewnić wyposażenie niż wielkiemu. Nie trzeba nawet specjalnie interesować się branżą, żeby zdawać sobie z tego sprawę...
        Dlatego tym bardziej, jeżeli dystrybucja szwankuje szef sprzedaży/marketingu powinien się zjawiać na TAKICH festiwalach jak ów. Osobiście z jednym rollbarem, kilkoma beczkami, parasolem i z wynajętą hostessą. Można podejrzeć konkurencję, zastanowić się co inni robią lepiej, czemu gdzieś są kolejki, a u nas nie, dowiedzieć się co ludzie naprawdę sądzą o moim piwie itp. Uważam, że taka wiedza zwraca koszty organizacji z nawiązką. Mylę się?
        Nie jesteście producentami kiełbasek. Robicie piwo, które my kochamy. Nie olewajcie nas, bo my olejemy Was!
        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23926

Najlepszą reklamą festiwalu w oczach browarów powinien być fakt, ze większość wystawców została ogołocona do cna z tego co przywieźli. Nie mówiąc że co niektórzy w nocy z soboty na niedzielę organizowali na gwałt nowe dostawy a i nawet był przypadek że jedno stoisko w niedzielę w ogóle się nie pojawiło, bo już nie było skąd piwa dowieźć Szkoda że niektórzy słabo się wyeksponowali albo wręcz w ogóle nie skorzystali z możliwości pojawienia się.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

Dokładnie, ART. W moich oczach marginalne jest to, że dany browar reprezentował przedstawiciel. Ludzie poznali marki, powiązali je z konkretnym wrażeniem smakowym i co ważne z imprezą. Jest to duży wkład w budowanie społeczeństwa, które poza reklamami widzi coś jeszcze. Jeśli Maruśka będzie tak prężnie rozwijała tę imprezę to widzę bardzo dużą konkurencję dla Chmielaków.

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
              widzę bardzo dużą konkurencję dla Chmielaków.
              Dlaczego konkurencję?

Myślisz, że zwykli ludzie z Wrocka jeżdżą na Chmielaki? Te imprezy mogą sie uzupełniać.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

Comment

• e-prezes
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

Wiedziałem...

Cokolwiek powiesz, zawsze ktoś musi coś powiedzieć byle powiedzieć.

Uważam, że festiwal jest imprezą konsumencką, której skala już dziś dorównuje tej z Chmielaków. Chodziło mi tylko o obecność takiej imprezy oraz to, że można na nią jechać, czy to się mieszka w Lublinie, Warszawie, Krakowie czy gdzie indziej.

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

E-prezesie, raczej nie powinieneś porównywać tej imprezy do innej, skoro na niej nie byłeś. Dlatego wstrzymam się od komentarza, bo z kolei ja nie byłam na Chmielakach.
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23926

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jeśli Maruśka będzie tak prężnie rozwijała tę imprezę ...
                    No mam nadzieję że i w kolejnych latach nadal razem ją będziemy rozwijać - jako CP, BrowarBiz i CK Zamek.
                    Last edited by ART; 2010-05-13, 21:07.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• przemo70
                      † 1970-2019 Piwosz w Raju
                      • 2007.05
                      • 1501

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                      No mam nadzieję że i w kolejnych latach nadal razem ją będziemy rozwijać - jako CP, BrowarBiz i CK Zamek.
                      Przepraszam że wtrącę, Maruśkę znam, a kto to jest CP, Browarbiz i CK Zamek ?
                      Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
                      http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                      https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• Marusia
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Ja też mam taką zdecydowaną nadzieję, bo z taką imprezą sama to mogłabym się jedynie przewrócić

www.wrowar.com.pl

Comment

• monne
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2006.02
                          • 914

Organizatorzy - świetna imprezka ! Gratuluję, dalszych sukcesów życzę i za rok stawiam się podziwiać ogrom imprezy

Ci co byli - super, że byli Cieszę się, że mogłam znowu Was zobaczyć i pogawędzić przy dobrym piwku.
                          .

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19260

nie to, że moim zamiarem było przypisanie pełni zasług tylko Marusi. ot, tak wyjszło Pszam bardzo za uogulnienie.

Comment

• kopyr
                              • 2004.06
                              • 9475

Pytanko dla tych co byli, czy na stoisku Primatora, polewali też Krakonosa?
                              blog.kopyra.com

Comment

• Marusia
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

A ja ponownie proszę o próbę podsumowania lanych piw, bo ja na niewielu stoiskach zdążyłam być. Wiem na pewno, że:
                                Amber:
                                - Koźlak
                                - Żywe
                                - Złote Lwy
                                - Grand w butelkach
                                Lamus:
                                - Primator pszeniczne
                                - Primator Premium
                                - Primator Polotmave?
                                Smak Piwa:
                                - Lindeman's Kriek
                                - Lindeman's Framboise
                                - Hoeggarden witbier
                                Piwiarnia Żywiecka:
                                - Porter
                                - Brackie
                                - Bruggse Witte (a może to inne było?)
                                Na Jurze:
                                - Bursztynowe
                                - Miodowe
                                - Czekoladowe
                                Ciechan:
                                - Wyborne
                                Erdinger
                                - weissbier
                                - dunkelweizen?

Co tam jeszcze było - jakie Svijany, Rampusaki i inne fajne wynalazki? Cerna Hora w ogóle nie wiem, co miała.

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X