VII WWP - Panel degustacyjny

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • przemo70
    † 1970-2019 Piwosz w Raju
    • 2007.05
    • 1501

    #31
    Mój milk będzie dobry niestety dopiero na Cieszyn, albo na przyszłoroczne Warsztaty, bo na tegoroczne jest za młody
    Save water, drink beer ...

    http://www.parowozy.com.pl/
    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
      Mój milk będzie dobry niestety dopiero na Cieszyn, albo na przyszłoroczne Warsztaty, bo na tegoroczne jest za młody
      Dawaj, ocenimy czy aby się nie mylisz.
      blog.kopyra.com

      Comment

      • przemo70
        † 1970-2019 Piwosz w Raju
        • 2007.05
        • 1501

        #33
        Na warsztatach będzie dokładnie 3 tyg w butelkach, więc za młody ale wezmę pod ocenę stoutowych wyjadaczy a tak poza tym po ilu miesiącach od zabutelkowania nabiera charakteru ?
        Save water, drink beer ...

        http://www.parowozy.com.pl/
        http://www.kamery.wolsztyn.pl/
        https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

        Comment

        • kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
          Na warsztatach będzie dokładnie 3 tyg w butelkach, więc za młody ale wezmę pod ocenę stoutowych wyjadaczy a tak poza tym po ilu miesiącach od zabutelkowania nabiera charakteru ?
          Ten pierwszy którego robiłem był najlepszy dość szybko. Z tego świeżego nie jestem póki co zadowolony.
          blog.kopyra.com

          Comment

          • przemo70
            † 1970-2019 Piwosz w Raju
            • 2007.05
            • 1501

            #35
            Ok, ale jak szybko miesiąc, pół roku, dłużej ? tak plus/minus
            Save water, drink beer ...

            http://www.parowozy.com.pl/
            http://www.kamery.wolsztyn.pl/
            https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

            Comment

            • przemo70
              † 1970-2019 Piwosz w Raju
              • 2007.05
              • 1501

              #36
              W razie czego wezmę FES-a, Dry i tego Milka /w celu oceny czy coś z tego wyszło/, muszę poprosić aneksa co by mi zabrał skrzynkę z piwkiem bo ja jadę w piątek baną, więc wezmę tylko piwka do takiej bieżącej degustacji ponieważ moja torba nie wytrzymała by takiego obciążenia
              Save water, drink beer ...

              http://www.parowozy.com.pl/
              http://www.kamery.wolsztyn.pl/
              https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

              Comment

              • kopyr
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2004.06
                • 9475

                #37
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
                Ok, ale jak szybko miesiąc, pół roku, dłużej ? tak plus/minus
                3-5 miesięcy był najlepszy. Ale już po miesiącu stouty są bardzo dobre.
                blog.kopyra.com

                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  #38
                  No i co z tym panelem - będzie coś? Mam umieszczać w programie? Ja wezmę milk stouta szkółkowego jakby co
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • kopyr
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2004.06
                    • 9475

                    #39
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                    No i co z tym panelem - będzie coś? Mam umieszczać w programie? Ja wezmę milk stouta szkółkowego jakby co
                    Będzie... wielka improwizacja. Moim zdaniem możesz spokojnie umieszczać. Z dopiskiem (dla zaawansowanych piwowarów). Czy mogłabyś mi podrzucić jakiś ramowy harmonogram, cobym pomyślał gdzie to wcisnąć. Myślę, że 1h wystarczy. Ilość miejsc ograniczona, powiedzmy do 10. Jak będzie 12 osób to też się nic nie stanie. Robimy jakieś zapisy wcześniej, czy selekcja na bramce?
                    Co do samego panelu, to widać, że milk stout będzie obecny, a helles?
                    blog.kopyra.com

                    Comment

                    • Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

                      #40
                      Ja mam pilsa, to prawie jak helles
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      • kopyr
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2004.06
                        • 9475

                        #41
                        Tak myślę i wymyśliłem, że trzeba to zrobić na początku.
                        blog.kopyra.com

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          #42
                          Mogło by tak być, bo ja na początku myślę o zrobieniu prezentacji ze Szkółki w Raju - to by było dla początkujących - a równolegle może być panel. Tylko wtedy nie będę w nim uczestniczyć osobiście. To nawet lepiej - spokojnie na moim piwie będziecie mogli psy wieszać
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • fidoangel
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛
                            • 2005.07
                            • 3491

                            #43
                            Ło matko i córko...Na ament zapomniałem.
                            Taki byłem zajęty, że nie wiem czy się coś odbyło. Nawet specjalnie "prawie milk stouta" w beczce wziąłem ale tyle roboty było, że zapomniałem.
                            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                            Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                            Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                            Comment

                            • kopyr
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2004.06
                              • 9475

                              #44
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
                              Ło matko i córko...Na ament zapomniałem.
                              Taki byłem zajęty, że nie wiem czy się coś odbyło. Nawet specjalnie "prawie milk stouta" w beczce wziąłem ale tyle roboty było, że zapomniałem.
                              No to był chyba główny problem, że wszyscy byli tak zaaferowani serwowaniem swoich piw, że nikt się nie chciał odrywać. Także nawet zbytnio nie żałowałem, że nie wyszło.
                              blog.kopyra.com

                              Comment

                              • fidoangel
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 3491

                                #45
                                Tłumy straszne przyszły i nie było końca rozmowom i degustacjom. Wszak jakoś te dwa kegi do maleńkich kubeczków rozlałem (pomijając jak zwykle niepoprawnych browarbizów co do kufli se kazali lać )
                                "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                                Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                                Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                                Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                                Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • bastion
                                  Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
                                  bastion
                                  Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
                                  Centrum...
                                  2025-02-02, 20:53
                                • bastion
                                  Ukraina, Kijów, Ul. Hetmana Vadima 6, Brovarnia Cosmopolite.
                                  bastion
                                  Wielkie przeszklone gmachy świadczą niechybnie, że miejsce przeznaczone jest dla celów biznesowo - handlowych. W takim otoczeniu, mieści się browar restauracyjny Cosmopolite. Generalnie nazwa tego kombinatu brzmi: Mercure Kyiv Congress Hall. Moloch z wielkim centrum handlowym.
                                  Nie powiem,...
                                  2021-07-26, 20:48
                                • Grbuy
                                  Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
                                  Grbuy
                                  Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
                                  2023-11-30, 20:57
                                • heckler
                                  Co zrobić z puszkami?
                                  heckler
                                  Po wypiciu piw z jedynego, czeskiego minibrowaru rozlewającego piwa do puszek mam dylemat co z nimi zrobić . Do kosza, czy może ktoś ze zbieraczy reflektuje na takowe ,skarby,?
                                  Praktycznie wszystkie wzory posiadam podwójnie....
                                  2019-10-14, 08:22
                                • kopyr
                                  VI WWP 2009 - Panel degustacyjny
                                  kopyr
                                  Tę część programu proponuję dla w miarę doświadczonych piwowarów. Można zrobić kryterium minimalnej ilości warek, choć nie wiem czy jest taka konieczność. Jeśli będzie bardzo dużo zgłoszeń, to może będzie trzeba takie kryterium zastosować. Warto, żeby w tym panelu wzięli udział...
                                  2008-10-14, 17:25
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...