Na warsztatach będzie dokładnie 3 tyg w butelkach, więc za młody ale wezmę pod ocenę stoutowych wyjadaczy a tak poza tym po ilu miesiącach od zabutelkowania nabiera charakteru ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
Na warsztatach będzie dokładnie 3 tyg w butelkach, więc za młody ale wezmę pod ocenę stoutowych wyjadaczy a tak poza tym po ilu miesiącach od zabutelkowania nabiera charakteru ?
Ten pierwszy którego robiłem był najlepszy dość szybko. Z tego świeżego nie jestem póki co zadowolony.
W razie czego wezmę FES-a, Dry i tego Milka /w celu oceny czy coś z tego wyszło/, muszę poprosić aneksa co by mi zabrał skrzynkę z piwkiem bo ja jadę w piątek baną, więc wezmę tylko piwka do takiej bieżącej degustacji ponieważ moja torba nie wytrzymała by takiego obciążenia
No i co z tym panelem - będzie coś? Mam umieszczać w programie? Ja wezmę milk stouta szkółkowego jakby co
Będzie... wielka improwizacja. Moim zdaniem możesz spokojnie umieszczać. Z dopiskiem (dla zaawansowanych piwowarów). Czy mogłabyś mi podrzucić jakiś ramowy harmonogram, cobym pomyślał gdzie to wcisnąć. Myślę, że 1h wystarczy. Ilość miejsc ograniczona, powiedzmy do 10. Jak będzie 12 osób to też się nic nie stanie. Robimy jakieś zapisy wcześniej, czy selekcja na bramce?
Co do samego panelu, to widać, że milk stout będzie obecny, a helles?
Mogło by tak być, bo ja na początku myślę o zrobieniu prezentacji ze Szkółki w Raju - to by było dla początkujących - a równolegle może być panel. Tylko wtedy nie będę w nim uczestniczyć osobiście. To nawet lepiej - spokojnie na moim piwie będziecie mogli psy wieszać
Ło matko i córko...Na ament zapomniałem.
Taki byłem zajęty, że nie wiem czy się coś odbyło. Nawet specjalnie "prawie milk stouta" w beczce wziąłem ale tyle roboty było, że zapomniałem.
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
Ło matko i córko...Na ament zapomniałem.
Taki byłem zajęty, że nie wiem czy się coś odbyło. Nawet specjalnie "prawie milk stouta" w beczce wziąłem ale tyle roboty było, że zapomniałem.
No to był chyba główny problem, że wszyscy byli tak zaaferowani serwowaniem swoich piw, że nikt się nie chciał odrywać. Także nawet zbytnio nie żałowałem, że nie wyszło.
Tłumy straszne przyszły i nie było końca rozmowom i degustacjom. Wszak jakoś te dwa kegi do maleńkich kubeczków rozlałem (pomijając jak zwykle niepoprawnych browarbizów co do kufli se kazali lać )
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Wielkie przeszklone gmachy świadczą niechybnie, że miejsce przeznaczone jest dla celów biznesowo - handlowych. W takim otoczeniu, mieści się browar restauracyjny Cosmopolite. Generalnie nazwa tego kombinatu brzmi: Mercure Kyiv Congress Hall. Moloch z wielkim centrum handlowym.
Nie powiem,...
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
Po wypiciu piw z jedynego, czeskiego minibrowaru rozlewającego piwa do puszek mam dylemat co z nimi zrobić . Do kosza, czy może ktoś ze zbieraczy reflektuje na takowe ,skarby,?
Praktycznie wszystkie wzory posiadam podwójnie....
Tę część programu proponuję dla w miarę doświadczonych piwowarów. Można zrobić kryterium minimalnej ilości warek, choć nie wiem czy jest taka konieczność. Jeśli będzie bardzo dużo zgłoszeń, to może będzie trzeba takie kryterium zastosować. Warto, żeby w tym panelu wzięli udział...
Comment